Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Připojení hw6515 na internet přes jiný BT mobil

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    55

    Mám nový hw6515 , ve kterém mám služební SIM T-mobile bez datových služeb. Pro připojení k internetu používám soukromý ET DataNonstop v tel. Nokia 6021 (notebok v práci a desktop doma). Občas bych se chtěl na hw6515 podívat na internet pomocí BT spojení přes Nokii, leč nějak mi to nejde. PDA a mobil jsou spárované, soubory si mezi sebou přenesou, ale při pokusu o připojení mi to hlásí, že z "neznámých důvodů" nelze spojení uskutečnit. Přitom jsme tento způsob spojení zkoušeli na kolegově Asusu a bez problémů. Když dám SIM Eurotelu do PDA, vše taky funguje. Je samozřejmě řešení prohazovat SIMky, ale kvůli přečtení jednoho mailu někde na cestách se mi nechce rozebírat telefon i PDA. Zkoušel jsem i změnu konfiguračního příkazu modemu z at+cgdcont=1,"IP","INTERNET" na z;+cgdcont=1,"IP","internet" (viz dskuze o připojení mobilu a PDA před několika dny na tomto fóru), ale bez výsledku. Pokud někoho něco napadne, budu neskonale vděčný
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    55

    Ještě dodatek, problém je částečně vyřešen připojením přes infra. Jen jsem změnil Hayes Compatible modem na com1 na Generic Irda a vše se propojilo. Takže asi si moc vymýšlím, ale problém je někde v BT
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    1. No, ja bych u Nokii nedaval vubec zadny string...
    2. Lze uskutecnit pripojeni z BT Manageru?
    3. Jake cislo vytacite?

    BTW Kdyz uz by ten string mel byt, tak pouze +cgdcont=1,"IP","internet" ("at" se u WM nepouziva) a to s tim "z;" je specifikum pro nove SE telefony (>T630) a WM2K3SE s WidCommem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    55

    Stále mi to jde jen přes infra, a to i bez stringu. Vytáčím *99***1#. Z BT manageru se spojí, přenesou soubory, ale vytočit spojení se mi nepovedlo (jak se to dělá?).
    P.S. Toto je psáno na iPAQu, test jestli to dojde
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    1. Na ET se vytaci pouze *99#
    2. Pri sparovani z PDA na mobile jsou po uspesnem parovani zobrazeny sluzby, ktere mobil nabizi, takze staci vybrat DialUp (nebo neco takoveho), nastavit pripojeni a melo by to bezet...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    55

    Číslo *99# jsem zkoušel taky, je to jedno, chová se to stejně. Po spárování nabízí Nokia jako službu jen com1 (opakovaně zkoušeno). Na tomto comu je pak při volbě připojení uveden Hayes Compatible modem, který by měl spojení zprostředkovat, leč nečiní tak. Nikde jsem neviděl možnost jak ho nastavit, dá se tam jen v závěru nastavování vložit onen inicializační řetězec, který jsem převzal z PC (a který je asi nanic).
    Bude to asi v tom modemu. Jak jsem již uvedl, s číslem i řetězcem (včetně "nadbytečných znaků") si IrDA modem poradí a spojí se bez problémů, stejný postup se osvědčil před časem při BT připojení u kolegova Asusu (model nevím, nebyl v práci). Asi nějaká HP specialita.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od Erdkin
    ...Po spárování nabízí Nokia jako službu jen com1 (opakovaně zkoušeno).
    To by prave nemela. Mela by tam byt minimalne take sluzba Dial-Up Networking nebo neco takoveho. Pokud ne, doporucil bych se obratit na servis pripadne na prodejce a vyzkouset pripadne jinou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    55

    Nokia bude asi v pořádku. Běžně přes ní přistupuji přes BT na internet ze 2 notebooků, 1 destopu a byl tu i úspěšný pokus o přístup z jiného PDA (viz výše). Nerozumí si s ní pouze hw6515
    Při cíleném zadání služby BT "Připojení k internetu" mi hw6515 na Nokii hlásí že průzkum služeb je neúspěšný, pokuste se znovu ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    5

    Přesně to samé mi dělal Ipaq H6340. Pokud jsem ho používal jako modem pro PC, tak v pohodě. Ale když jsem chtěl na internet z jiného telefonu přes BT, tak ani ťuk. Zkoušel jsem s Nokií i SE, ale prostě se mi to nikdy nepovedlo. Mám takový dojem, že se jedná o vlastnost PDA s GPRS modulem od HP, protože např. MDA II v tomto směru fungovala spolehlivě.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-03-2011, 12:34
  2. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 19-07-2006, 12:22
  3. Jak nastavit u Windows CE 3.0 připojení na internet přes GPRS mobil ?
    Od dj.kure_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-11-2005, 11:33
  4. Který mobil na připojení přes GPRS
    Od Kozlik007 v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 14-03-2005, 23:04