Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Dynavix - rady, tipy, zkušenosti

Telematix Software (289)|15.12.2005 17:19
[QUOTE="Marek71"]
PS: Skúsim ešte raz a pokiaľ sa nezadarí, budem kontaktovať podporu. Ale píšem to aj sem, pretože o tom by táto diskusia mala byť.
Škoda, že u SW neexistuje niečo ako záručná doba.[/QUOTE]

Podpora tu je pro Vás. Tu by jste měl kontaktovat v prvním řadě. Fóra jsou nutná pro uživatele softwaru jako je právě TomTom, kteří podporu uživatelů nemají.
Na podpoře by Vám na 99% poradili, ať smažete soubor /SDCard/Dynavix/wdata/user_new_items.txt a /Program Files/Dynavix/user_new_items.txt a tím by mělo být vše v pořádku. Pokud to nepomůže, obraťte se na support.
Telematix Software (289)|15.12.2005 17:21
[QUOTE="Marek71"]Škoda, že u SW neexistuje niečo ako záručná doba.[/QUOTE]
Ostatně - záruku je také potřeba uplatnit u výrobce.
petr22_ce4you (454)|16.12.2005 13:33
U prodejce

bohuzel na sw se to nezvtahuje, neb sw se neprodava alebrz pronajima. Kdyby tomu tak nebylo, 99% firem by davno neexistovalo
Telematix Software (289)|16.12.2005 14:04
[QUOTE="petr22"]U prodejce
bohuzel na sw se to nezvtahuje, neb sw se neprodava alebrz pronajima. Kdyby tomu tak nebylo, 99% firem by davno neexistovalo[/QUOTE]
OK. Mate pravdu, ale snad je jasne, ze kdyz chci reklamovat, tak se musim na nekoho obratit s problemem a ten ma povinnost Vas problem resit (a pokud ho vyresi, tak Vy nemate pravo odstupovat od smlouvy).

Proste s problemy se obracejte na technickou podporu - vetsine uzivatelu dokaze ucinne pomoc behem kratke chvile.
MIlan Kvasnica (88)|16.12.2005 14:09
[QUOTE="petr22"]U prodejce

bohuzel na sw se to nezvtahuje, neb sw se neprodava alebrz pronajima. Kdyby tomu tak nebylo, 99% firem by davno neexistovalo[/QUOTE]

SW se nepronajímá. Kde jste na to přišel? (Samozřejmě se ani neprodává, prodává se maximálně tak nosič.)
MIlan Kvasnica (88)|16.12.2005 14:14
[QUOTE="Telematix Software"]je jasne, ze kdyz chci reklamovat, tak se musim na nekoho obratit s problemem a ten ma povinnost Vas problem resit (a pokud ho vyresi, tak Vy nemate pravo odstupovat od smlouvy).
[/QUOTE]

Tak by to být mělo. Pokud výrobce tvrdí, že jeho software funguje na nějakém hardware, ale ve skutečnosti po deseti kilometrech vytuhne a tuto chybu není schopen výrobce odstranit, tak odstoupit můžete. Otázkou pak je, kolik dostanete zpátky peněz, ale to už bych posuzoval individuálně.
petr22_ce4you (454)|16.12.2005 14:28
On vyrobce vetsinou nic neslibuje - a durazne se distancuje od toho, zda sw zpusobil nejakou skodu nebo vyhovuje danemu ucelu.To je prave obsah te licencni smlouvy, kterou kazdy odklikava pri instalaci.

homat (6)|17.12.2005 13:03
[QUOTE="petr22"]U prodejce

bohuzel na sw se to nezvtahuje, neb sw se neprodava alebrz pronajima. Kdyby tomu tak nebylo, 99% firem by davno neexistovalo[/QUOTE]

Bohužel je spíš to, že spotřebitelé neumí využít svých práv a přdem mají obavy o výsledek. Jsem nyní spokojeným uživatelem Dynavixu a FSC Loox 718. Před DNVX jsem pořídil software Pocketkim a Acer n50, ani jedno z uvedených nesplňovalo v "provozu" moje požadavky, které jsem měl při koupi a obě věci jsem úspěšně reklamoval u prodejce. Takže stačí nedělat předčasné závěry a trvat na svých právech.
Surgical (2364)|19.12.2005 14:10
Usmevne...ale z praxe.
Dynavix ve verzi 1.2 me byl schopen dovest domu...Po upgradu na obe on-line aktualizace 1.3 (postupne), uz se s Dynavixem domu nedostanu :) Jinak na jina mista naviguje vcelku O.K.
Jde o to, ze kdyz zadam mesto, ulici a cislo sveho domu, ukaze spravne polohu cile na mape, ale pri prikazu najit jak nejkratsi, tak nejrychlejsi trasu po chvili premysleni vyhodi hlaseni s oznamenim ve smyslu, ze zadnou trasu nelze nalezt z duvodu blablabla (neprujezdne komunikace, cil mimo silnici apod.) a f... off...
1.2 verze toto nedelala, bez cavyku me hebkym divcim hlaskem dovedla az pred barak. Je to na sidlisti se siti jednosmerek...nezkoumal jsem, jestli nahodou u prijezdove cesty neni opacny smysl regulace, ale zas na druhou stranu jsou do sidliste vjezdy minimalne dva...
DaBa (78)|19.12.2005 15:44
To same dela i me a podle vyjadreni Telematixu by to melo byt opraveno ve verzi 1.4 ktera vyjde jeste do konce roku.
Marek71 (91)|19.12.2005 21:01
Ja mám zase iný problém... chcem sa opýtať, či to robí aj niekomu inému. Chcem navigovať na adresu, zadám mesto: "praha", ulice: "orten" a malo by to nájsť "Ortenovo náměstí" v Prahe 7. Ale namiesto toho mi vypíše, že "Řadím 63 cílů", alebo niečo podobné a požadovanú adresu nenajde. A pritom ver. 1.2 to nerobila. Po tých problémoch, čo som mal, som už rezignoval a čakám na ver. 1.4, pretože mám dojem, že táto 1.3 je pekný nepodarok :-(

PS: Ten problém so zatuhnutím sa vyriešil zmazaním jedného súboru ( podľa návodu z reakcie Telematixu ), ale aj tak som Dynavix ešte vo ver. 1.3 neotestoval poriadne, pretože po tom, čo mi to robí to, čo som hore popísal, som CF kartu s DNVX zatiaľ odložil do príchodu ver.1.4. Som zvedavý, či príde do konca roku, veľa času už nie je.
DaBa (78)|20.12.2005 10:52
Ano, stejny problem mam taky. Snad to v 1.4 bude lepsi.
Marek71 (91)|20.12.2005 11:07
Už som kontaktoval aj podporu, tak čakám na odpoveď.
Marek71 (91)|20.12.2005 11:19
Takže pokiaľ to bude zaujímať ostatných uživateľov Dynavixu, tu je odpoveď na moj dotaz ohľadom nefunkčného hľadania cieľa podľa adresy:

----------------------
Dobrý den,

v této nové verzi jsme použili nový formát map, který bohužel neumožňuje
použít Oblíbené a Nedávné cíle z předchozích map. Ve verzi 1.4 ( vyjde
po novém roce ) chystáme nový formát cílů, které už nebudou závislé na
mapě. O chybě, kterou nám popisujete víme a řešíme ji. Vše by mělo
fungovat bez problémů v již zmíněné nově připravované verzi 1.4.

S pozdravem

Jitka Václavíková
Telematix Sotfware, a.s.
Karoliny Světlé 12
11000 Praha 1
----------------------

Takže z toho vyplýva ďalšia podstatná informácia a sice, že ver. 1.4 nebude do konca roku, ako bolo sľubované, ale po novom roku. Škoda, chcel som to otestovať na Šumave...
Džanek (194)|20.12.2005 18:02
Chci se zeptat Telematixu, jestli splni slib a do noveho roku vyjde verze s 3D navigaci a s editovanim bodu zajmu ???
Pavel Stejskal (155)|20.12.2005 20:01
2 Marek71
nevím, zdá se mne, že Telematix odpověděl na malinko jiný problém, než popisuješ výše. Telematix píše v odpovědi pro Tebe dle mého názoru o problému, který nám většině nastal po upgradu na verzi 1.3 a to, že většině z nás zmizely ze složky oblíbené naše uložené cíle. Taky jsem jich tam měl poměrně dost a taky jsem o ně přišel, samozřejmě se to dotklo i složky najít nedávný, která rovněž zůstala po upgradu prázdná.

Co se týká Prahy a Ortenova náměstí, jdi v menu do Najít adresu, tam zadám do části názvu města Praha a do části názvu ulice zadám orten a zmáčkni hledej. Po vyhledání cca. 60 cílů stačí srolovat až na ten 60 cíl a tam najdeš co hledáš. Pak tapni jednou na to Ortenovo náměstí a tapni na další a můžeš zadat i číslo domu, které potřebuješ. Nevím, kde máš problém, já jsem zatím problémy s nalezením cílů nezaznamenal. Já jsem po upgradu na 1.3 zaznamenal problémy v mapových podkladech, tam kde ve verzi 1.2 nebyly, tak např. trasa Brno - Lipůvka. Ve verzi 1.2 naprosto OK a bez problému, ale ve verzi 1.3 těsně za Brnem vypadl kousek silnice a navigace se mne snaží samozřejmě navigovat, tak abych se tomuto úseku vyhnul. Bohužel když jsem navigaci neposlechl a jel jsem standardní normální letitou trasu, tak mne Dynavix za neuposlechnutí v kritickém místě, kde chybí v mapových podkladech onen zmiňovaný kousek silnice, potrestal spadnutím programu. A těchto problémů jsem při přechodu na verzi 1.3 zaznamenal více.
Marek71 (91)|20.12.2005 20:10
Pavel Stejskal:
Z tej odpovede som nadobudol dojem, že v prvej časti je popísaný všeobecne známy problém so zmiznutím obľúbených a nedávnych cieľov a že druhá časť je odpoveď na moj dotaz ( citácia: "O chybě, kterou nám popisujete víme a řešíme ji." ). Neviem... možno som špatne pochopil.

Čo sa týka konkrétne hľadania cieľa Ortenovo nám, P 7, tak to som si, samozrejme, všimol, že na konci je ten správny cieľ, ktorý hľadám. Ale prečo je pred ním 59 ďalších odkazov, ktoré s tým, čo som hľadal, absolútne nesúvisia ? Skúsil som aj iné ulice a je to to samé. Je to v každom prípade chyba ver. 1.3, pretože u ver. 1.2 fungovalo všetko naprosto korektne. Može to mať súvis s tým novým formátom mapy, neviem.
Marek71 (91)|20.12.2005 20:26
Tak som to trochu testoval a prišiel som na to, že keď zadám časť názvu mesta: praha, časť ulice: Masaryk, tak to vyhľadá všetky Prahy a potom mi nájde všetky ulice ( ale len v Prahe ) kde sa vyskytuje Masaryk. Takže nájde všetky zadané mestá plus v tom zadanom meste všetky hľadané ulice. No ale to je, samozrejme, špatne.

V menších mestách to tak nevadí, ale v Prahe, kde je týchmestských častí spústa, tak je to celkom vážna chyba, človek potom aby sa predieral tým balastom, aby na konci našiel to, čo hľadal.

PS: Ale aby som sa len nesťažoval, našiel som ako bod záujmu i našu firmu, čo ma vzhľadom na jej veľkosť docela prekvapilo :-)
Telematix Software (289)|20.12.2005 20:57
[QUOTE="Džank"]Chci se zeptat Telematixu, jestli splni slib a do noveho roku vyjde verze s 3D navigaci a s editovanim bodu zajmu ???[/QUOTE]Betatesteri ji jiz testuji a jeste se doladuje. Vzhledem k vanocnim svatkum a dovolenym je to "nahrane". Budeme se snazit, aby update byl mozny pred vanovemi nebo mezi svatky pred novym rokem. Podminkou ale je, aby prosel podstatne mohutnejsim beta-testovanim (po problemech s verzi 1.3, kdy se betatestovani ukazlo jako malo ucinne, jsme zcela zmenili testovaci postupy a ty jsou ted podstatne narocnejsi na cas).

Nebo-li, snazime se, aby ano, ale na 100% to jiz slibit nemohu (pokud bych to slibil a pak dodrzel, mohlo by to byt na ukor kvality). Snace, ze bude letos je tak 80%, jinak bude par dni po novem roce.

1.4 prinese 3D i uzivatelske body.
Telematix Software (289)|20.12.2005 20:59
[QUOTE="Marek71"]Tak som to trochu testoval a prišiel som na to, že keď zadám časť názvu mesta: praha, časť ulice: Masaryk, tak to vyhľadá všetky Prahy a potom mi nájde všetky ulice ( ale len v Prahe ) kde sa vyskytuje Masaryk. Takže nájde všetky zadané mestá plus v tom zadanom meste všetky hľadané ulice. No ale to je, samozrejme, špatne.

V menších mestách to tak nevadí, ale v Prahe, kde je týchmestských častí spústa, tak je to celkom vážna chyba, človek potom aby sa predieral tým balastom, aby na konci našiel to, čo hľadal.[/QUOTE]

Tato chyba se vloudila do verze 1.3 na posledni chvilku. Ve verzi 1.4 je jiz opraveno.
ameron (124)|21.12.2005 10:56
[QUOTE="kopacek"]Jediná nevýhoda - je třeba mít v mobilu paušál na data - všechny informace včetně vlastních map se stahují přes datové spojení (ale vlastní přenosy byly bez problémů).[/QUOTE] Nie ze by som sa zastaval Dynavixu ale tato nevyhoda sa mi zda dost zasadna. Sice u vas doma mozete mat datovy pausal ale vacsinou clovek potrebuje navigaciu v zahranici a ten ucet za roamingovo prenesene data by som nechcel vidiet :O
kopacek (466)|21.12.2005 11:31
Ano samozřejmě, naprostý souhlas, Wayfinder je z tohoto důvodu použitelný opravdu pouze na mistě, kde je člověk v domácí síti. (I z mnoha jiných dalších důvodů nejde srovnávat navigaci na mobilním telefonu a PDA, pro mně bylo pouze příjemmné zjištění, že to vůbec lze, protože máme ve firmě obchodníky se symbianovými telefony a tudíž nám to může ušetřit investice do PDA, je to prostě další alternativa). Ale to je celé "mimo mísu", zde jsme u "Dynavixů".
Jelikož teď se pohybuji pouze na území Moravy, tak jsem nezaznamenal větší problémy s verzí 1.3 (dokonce již dva týdny běží na hx4700...) ale dle vašich zpráv už aby byla 1.4...
Telematix Software (289)|23.12.2005 20:43
Možná Vás bude zajímat tato informace: https://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=11570

Hezké Vánoce a šťastný Nový rok všem! :yes:
pantata_ce4you (149)|27.12.2005 20:08
Nevim, jestli budou v 1.4 nejake upravy hlasove navigace, ale komplikovanejsi sjezdy a najezdy na dalnici jsou hlaseny docela "nesikovne". Program zahlasi "Sjedte nyni". Obvykle sjedu, pak kouknu a ono mel sem sice sjet, ale jen do praveho pruhu a sjet z dalnice az o dva sjezdy dal.

Tohle by potrebovalo vychytat ( viz tom tom nebo alturion).
Kocir (836)|27.12.2005 21:54
[QUOTE="pantata"]Nevim, jestli budou v 1.4 nejake upravy hlasove navigace, ale komplikovanejsi sjezdy a najezdy na dalnici jsou hlaseny docela "nesikovne". Program zahlasi "Sjedte nyni". Obvykle sjedu, pak kouknu a ono mel sem sice sjet, ale jen do praveho pruhu a sjet z dalnice az o dva sjezdy dal.

Tohle by potrebovalo vychytat ( viz tom tom nebo alturion).
[/QUOTE]

Alturion spise ne.
kopacek (466)|5.1.2006 21:32
Oops, planuji vikendovou cestu do zahranici a narazil jsem na docela neprijemnou "vlastnost" Bodu zajmu - jsou vtazeny pouze ke konkretni mape. Takze pri zmene mapy "pouze CR" a "CR plus prujezdni Evropa" a naopak si musim body zajmu vytvaret pro kazdou mapu separatne... No uz aby to vyresila (doufam) 1.4...
david.dda_ce4you (8)|9.1.2006 19:10
Ahoj, chtel bych se zeptat, jestli mate podobny problem.Mam Acer N50, 312MHz, 64 Ram, 64 Rom. A pri spusteni Dinavixu, dostanu vetsinou hlasku, ze mam nedostatek pameti. Takze musim PDA restartovat, abych tam nemel bezet jine programy. Pod nastavenim pameti, mam pamet nastavenou na co nejvice mista pro bezici programy.
Mate nekdo podobny problem??
Diky za radu.
Cau David
kopacek (466)|9.1.2006 21:19
Ja mam s DNVX a pameti nasledujici zkusenost: na LX718 to vubec neresim, poustim DNVX klidne i po nekolika tydnech provozu bez SR. Na hx4700 ve kterem jsem mel nainstalovano hodne programu, jsem musel delat SR pred kazdym startem DNVX. Ovsem pak jsem provedl nechteny HR (vybita baterie) takze tam ted nemam vubec nic, jen DNVX (dokonce i bez cestiny) a to jiz neni SR tak casto potreba.
Vice mne trapi "kvalita" verze" 1.3 ale to asi nejsem sam. Ted jsem napr. na suzebni ceste v zahranici a i s prujezdni mapou Evropy mam po opusteni Mikulova na displeji naprosto cistou prazdnou obrazovku bez jedine silnice a to i pri prujezdu Vidni...
Marek71 (91)|10.1.2006 11:21
S prejazdnou mapou Euróopy som išiel do Nemecka a je to naozaj bieda. Sú tam len diaľnice, príp. kus cesty 1.tr. tam, kde diaľnica nie je ( napr. chýbajúci úsek diaľnice A6 ). Akonáhle sa zíde z diaľnice, tak cesta zmizne. To je ale na prejazd dosť málo. Teraz sa mi napr. stalo, že kus diaľnice bol kvoli nehode uzavretý, takže som to musel obísť. TT5 ma pekne naviedol, DNVX by skončil. Jasné, mapa Európy bude a vraj bude aj podrobná... ale pod prejazdnou mapou si predsa len predstavujem niečo lepšie ako pár diaľnic.
Marek71 (91)|10.1.2006 11:30
[QUOTE="david.dda"]Ahoj, chtel bych se zeptat, jestli mate podobny problem.Mam Acer N50, 312MHz, 64 Ram, 64 Rom. A pri spusteni Dinavixu, dostanu vetsinou hlasku, ze mam nedostatek pameti.[/QUOTE]

Ja mám ten samý HW ako ty a problém s pamaťou nemám. Pri spustení Dynavixu mám voľných okolo 30 MB a to mu stačí. Problém u mňa je, že po skončení Dynavix neuvoľní pamať. Mám dojem, že ver. 1.2 to nerobila, teraz mám 1.3. No a stane sa mi, že po spustení úplne zatuhne. Podľa info od Telematixu som zmazal jeden txt súbor, chodilo to, ale teraz naposledy zase zatuhol. Tak som rezignoval a čakám na ver. 1.4. Mala byť teraz do pondelku, tak snaď do konca týždňa.
landys_ce4you (119)|17.1.2006 13:05
Tak mám za sebou pár jízd s verzí 1.4.12886 s těmito zkušenostmi:
-pokud projíždím plynule křižovatkami, OK, pokud se zastavím na červenou a nebo dávám přednost, Dynavix jede vesele dál a hlásí abych se otočil
-pokud nemám PDA na nabíječce, po chvíli se vypne-nenašel jsem žádnou volbu "prevent online", atd.
-vítám zajímavé barvy i 3D, poku se ale podívám na celou trasu, do 3D se to nevrátí, musím 2D, 3D a pak je teprve z5
-už jsem se lekl, že se nám Dynavix začal kousat i v Yakumu - při vypínání to trvá dlouho - že by to něco ukládalo
-jsou zde body zájmu vázané na jméno, ale chybí původní
-předminule se příjemně změnila mapa, i když samozřejmě nepostihla všechny nové silnice, ale i přidala nikdy neexistující :-)
-co to jsou "prstové dialogy pro Body zájmu"?
-hergot, jak povypínám některé body zájmu? Při průjezdu centrem už na mě ty hospody a bankomaty až padají...
Jinak ale opět velká chvála!!!!!!!!
Pavel Stejskal (155)|17.1.2006 18:45
Zdravím
tak mám také už nějaké ty km s verzí 1.4 za sebou:
[QUOTE]-pokud projíždím plynule křižovatkami, OK, pokud se zastavím na červenou a nebo dávám přednost, Dynavix jede vesele dál a hlásí abych se otočil[/QUOTE]
ani jednou se mne to nestalo
[QUOTE]-pokud nemám PDA na nabíječce, po chvíli se vypne-nenašel jsem žádnou volbu "prevent online", atd.[/QUOTE]
pokud mám PDA spojené s GPS modulem přes Bluetooth, tak se mne PDA nikdy nevypne, ale můžeš i v PDA nastavit, aby se Ti PDA samo automaticky nevypnulo
[QUOTE]poku se ale podívám na celou trasu, do 3D se to nevrátí, musím 2D, 3D a pak je teprve z5[/QUOTE]
mám nastaveno 3D, naplánuju trasu, podívám se na zobrazení celé trasy a pokud jsem se podíval, tak tapnu na tlačítko auta a mám opět 3D (je pod tlačítky pro manuální zoom u pravého okraje displeje) a funguje mne to jak pro simulaci, tak při spojení s GPS modulem.
[QUOTE]vypínání to trvá dlouho - že by to něco ukládalo[/QUOTE]
vypíná mne ihned
[QUOTE]-hergot, jak povypínám některé body zájmu? Při průjezdu centrem už na mě ty hospody a bankomaty až padají...[/QUOTE]
jj, naprostý souhlas, také bych bral, aby se daly jednotlivé kategorie POI vypínat.
Dále bych měl drobnou připomínku k ovládání prsty, pokud zadávám cíl a nespecifikuji ho přesně, tak na mne vyběhne seznam cílů, a samozřejmě některé mají dlouhý název, že nevidím ani město, ve kterém se cíl nachází (natož stát), chtělo by to o chlup menší písmo, boční posuvnou lištu udělat slabší a doplnit spodní posuvnou lištu pro pohyb do prava a leva.
Hlavní 2 připomínky:
Připomínka je k ukládání oblíbených cílů, já nechci, aby se mne řadily jako cíl z mapy, číslo domu, silniční křižovatka, nebo ulice. Ať to tam klidně je, ale až za názvem oblíbeného cíle, které se pak začnou řadit podle abecedy a nemám v nich zmatek, jako teď, kdy si nepamatuji, jak mám cíl uložený tzn. ve které zkupině ho mám honem hledat.
Hlavně mne v 3D chybí ve městech názvy ulic a to opravdu moc a moc.
Jinak musím zatím říci, že dobrá práce, snad jsem to teď nezakřiknul, těch kilometru jsem dnes najel spíše méně.