Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 42

Téma: Velká recenze zařízení HP iPAQ rx1950

  1. #16
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    To byl spise ftip...

    rx1950 je mireno jako low-end zarizeni, ne mid-range, jako je/byl Loox 420...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od beecher
    To byl spise ftip...

    rx1950 je mireno jako low-end zarizeni, ne mid-range, jako je/byl Loox 420...
    Tak s tim uz souhlasim Nicmene porad me to utvrzuje v tom, ze premyslivy zakaznik spise sahne po relativne starsim Looxovi, ktery ale svou vybavou HP predci a koneckoncu se stale prodava, takze to bude v obou pripadech vonet novotou Mimochodem, pouzivam LOOX410, pretaktovany na 400MHz a i kdyz posledni dobou posilhavam po VGA a wi-fi, na kazdodenni praci a obcasnou zabavu je to vyborny stroj. Opravdu bych ho za tohle HP nemenil.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Souhrnne odpovedi:

    1. Kazdy iPAQ od HP od ceskeho distributora :!: ma v cene velkou ceskou lokalizaci (klavesnice + prostredi). Pozor na sedy dovoz.
    2. iPAQ rx1950 nikdo nehanel Ze je mene vykonny nez zarizeni za 20000 je proste fakt, jestli chcete za PDA utratit 7000 nebo 20000 je vase vec, na vykonu zarizeni to ale nic nemeni.
    3. Cteni a zapis je soucasti (zatim nezverejnenych) benchmarku. Nicmene ta cisla toho zas tak moc nereknou, v porovnani s RAM je to ale radove vice.
    4. Neni to h1915, je to skutecne h4150
    5. Jeste jednou k vykonu - pokud je to vase prvni zarizeni a nemate s cim porovnavat, logicky se vam to nemuze zdat nijak pomale. Pokud presedate z Axima X50v, tak rozdil samozrejme poznate. Technicky vzato krome 3D her, navigaci a dalsich narocnych programu na vypocetni vykon rozdil nepoznate.
    6. Srovnani s LOOX 420 - jasne, mate pravdu Filozofie Microsoftu a Windows Mobile 5 je ale ta, ze prave uzivatele levnych zarizeni casto nechteji o Pocket PC vedet vic, nez je nezbytne nutne, a tak jen tesko chapou, proc se jim po tydnu nepouzivani PDA ztratila vsechna (samozrejme nezazalohovana) data. Ze mate na vyber je jen plus, ale s nastupem rady LOOX N5xx rada LOOX 4xx brzo zmizi z pultu obchodu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    34

    Nemá te někdo nějaké zákulisní informace, zda bude v blízké době uvedeno podobné PDA, ale s Bluetooth? Docela mě tento model zaujal, ale absence BT je důvod proč váhám, zda koupit či ne. Wifi je příjemné, ale není to nutnost.

    Děkuji za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Podobne? No, mne napada: Dell Axim X51 416MHz... Bez WiFi, za to s BT, 128MB ROM, 64MB RAM...

    Pripadne X51 Wireless, ale to je uz trochu cena nekde jinde... Ma navic 520MHz procesor, WiFi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    34

    Dell Axim X51 416MHz by byl dobrej, ale ta cena. rx1950 se dá sehnat za 7300Kč. To už je 5 tisíc rozdíl Přesto dík za tip.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    To sice da (navic je to velkoobchodni cena, pokud je tedy TSBohemia distributor), ale PDA bez BT? :sarcastic:
    To si radeji koupim neco s BT a pak nekdy, kdyz to bude nutne, WiFi SD kartu..

    Jeste jsem k tem Aximum zapomnel dodat, ze maji take navic CF slot...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    34

    PDA bez BT? :sarcastic:
    No proto hledám alternativu k tomuto přístroji s BT,a el v cenové hladině do 10tisíc. Poohlížím se po LOOX 420, jenže ten WIN 2003.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    8

    stale mam pocit ze moja 1940 bohate staci, ma BT, IRDA a ak by som potreboval WIFI tak si kupim kartu jedine co mi naozaj chyba je display nalezato
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    2

    Sprava pameti a Word mobile
    Prave jsem se stal majitelem iPAQ rx1950 a uvedomil jsem si, ze vlastne vubec nic nevim o sprave pameti pod Windows Mobile. Jaky je rozdil mezi ROM a RAM, kam se natahuji aplikace za behu (stacil by mi treba nejaky odkaz).
    Narazil jsem totiz na problem s nedostatkem pameti uz pri otevirani Word dokumentu o velikosti nejakych 700kB (pravda jsou v nem i obrazky a tabulky). Vsechny aplikace byly vypnuty, oteviralo se to cca 3 minuty. Jsou nejaka znama omezeni, jak ma takovy dokument vypadat, aby se s nim dalo pracovat na iPAQu (samosebou si uvedomuji, ze nejvetsim omezenim je asi velikost pameti u rx1950)? Me osobne staci dokumenty poute cist, takze dalsi varianta je prevest je treba do PDF a cist to tak, ale mozna ze existuje nejaka utilitka, ktera umi Word dokument pred prenesenim do/z mobilniho zarizeni "zkonvertovat" (tak jako to dela treba "Document To Go" pro PALMy).

    Dekuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Sprava pameti viz prilozeny obrazek (doufam, ze to je pochopitelne )...
    Vic zjednodusit to uz nelze...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00106173_pamet_xFii.gif 
Zobrazení: 24 
Velikost: 16.7 KB 
ID: 3491  
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Tak jsem to nechal vyzkouset (iPAQa uz nemam) a prilozeny soubor se nacetl bez problemu. Tabulka a spousta obrazku. Sice mu to chvili trvalo, ale nacetlo se to bez chyby.

    Muzete sem dat ten dokument, co nejde? Treba to neni chyba zarizeni...
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    2

    Moc děkuji za odpovědi.
    Dokument, který jsem se snažil otevřít je v příloze. Zařízení teď momentálně nemám při ruce, takže Váš dokument vyzkouším až večer.

    Mohu-li mám ještě otázečku ohledně displeje. Je u těchto zařízení běžné, že je písmo tak jako "rozmazané"? (prosím vnímejte tuto otázku jako dotaz od člověka, který používal PALM Tungsten T3). Už u Vaší recenze jsem si na fotkách všiml, že tím "trpí" všechna zařízení s QVGA displejem. Mám pocit, že od toho při delším používání musí bolet oči (?)
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    "Rozmazane" pismo je vlastnost, muzete si to vypnout v Settings -> System -> Screen -> ClearType.

    Pokud jde o ten prilozeny soubor, zkusil jsem to na Qtek 9100 a OK. Nechal jsem to zkusit na iPAQu a... nacetlo. Pak se to dokonce zkusilo jeste na jinem iPAQ rx1950 a zase OK... Nemate tam nejakej divnej soft...?

    P.S. Zkuste to otevrit a pak prepnout do Settings -> System -> Memory a koukejte, jak moc ubyva Program memory.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    174

    Ted jsem to zkousel, nacte se to vporadku, pouze to trva cca 2 minuty.

    MaPo
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Velká recenze zařízení HP iPAQ rx3715
    Od Pavel Koza v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 75
    Poslední příspěvek: 29-12-2007, 11:29
  2. Velká recenze zařízení HP iPAQ h2210
    Od Pavel Koza v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 23-09-2007, 11:26
  3. Velká recenze zařízení HP iPAQ hw6900
    Od Pavel Koza v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 10-02-2007, 09:19
  4. Velká recenze zařízení HP iPAQ hx2750
    Od Pavel Koza v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 13-12-2006, 17:59
  5. Velká recenze zařízení HP iPAQ h6340
    Od Pavel Koza v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 21-11-2005, 06:17