Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: USB kabel, který nenabíjí?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Zdravim!
    Existuje USB synchronizační kabel, který MDA Compact nebude při připojení zařízení nabíjet, nebo lépe: kabel, který by měl přepínač na zapnutí/vypnutí nabíjení?
    K siemensum takový kabel je, tak proč by nemohl byt i k MDAc

    Předem děkuji za odpověď. Milan
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Nebo - nedal by se nějak vyrobit třeba z toho co byl s MDAc v balení?

    Odpovězte prosim někdo i když to i třeba není možné (abych namusel čekat na odpvěď a abych věděl na čem sem)

    Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Mno ze specifikace USB tam jsou 4 draty, krajni jsou napajeni V+ a V- neboli ground (uzemeni), prostredni par je vlastni datova linka, takze teoreticky kdyz na drat oznaceny V+ pridelas vypinac, muzes zapinat/vypinat napajeni. Datovy par zustane intaktni, uzemneni bych ponechal intaktni taky....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    1,250

    Otazka je zda takhle pripojene zarizeni bude korektne rozpoznane a zacne nabijet, mozna by to slo vyresit ze strany softwaru
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    17

    Zde kabel URL
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    660

    jinak stačí jen rozpojit + napájení v kabelu a pak jen synchronizuje .. chodí to i u mpx200 ničí to jinak dost baterku když se nabíjí několikrát deně třeba půl hoďky v kolíbce...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od aaischa
    jinak stačí jen rozpojit + napájení v kabelu a pak jen synchronizuje .. chodí to i u mpx200 ničí to jinak dost baterku když se nabíjí několikrát deně třeba půl hoďky v kolíbce...
    rozpojit + napajeni v kabelu? Co tim myslis? Nejak sem to nepochopil..
    Prave kvuli tomu ze to nici baterku bych to nabijeni rad odstranil. Mini USB kabel z obchodu bude asi taky nabijet, co? A kabel u MDAc je jen normalni minu USB nebo je v necem specialni? Je to ten jak pisou v tom navodu "USB kabel A-mini 5 pin"? Diky za odpovedi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    28

    Na klasickym USB konektoru jsou 4 kontakty a všechny jsou použity (2x data a napájení) ale mini konektor má kontaktů 5 - z toho ten 5ti PIN ale PIN číslo 4 neni zapojenej a nevyužívá se. Jinak se mi to přerušení Vbusu nelíbí. Zdá se mi to jako hloupost. Proč pak teda nejsou USB jen 2x data?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Protoze uzemeni je zahodno zachovat...vzdy a vsude
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    660

    rozpojit + = vzít ten kabel odinzolovat někde a přestřihnout červený drát.. je to kladný napájecí pól...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    46

    nechcel som zakladat novu diskusiu tak sa spytam tu:
    stratil som klasicku sietovu nabijacku na compacta a mam doma asi 5 nevyuzitych nokiackych nabijaciek.. proste ze by som odrezal nokiacku konektor a prirobil tam
    miniusb.. dal by sa ten napad zrealizovat? dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Tak sem to skusil, přeskřípl jsem červenej drátek a mam kabel v haji. Windows hlasi nezname USB zařizeni a MDA ani netusi ze sem ho nekam pripojil :'-(

    Nevite co sem udelal spatne?

    Diky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    otompotom: Zde kabel URL
    Skošel jste to ještě někdo? Potřeboval bych vědětm jestli sem neco podělal ja a nebo jestli to prostě u MDA nejde??
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    660

    jdu to zkusit a pak ti písnu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od aaischa
    jdu to zkusit a pak ti písnu...
    Tak to budes hodnej diky, čekam na odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Výroba synchronizačního USB kabelu, který nenabíjí
    Od PavelSopousek v sekci Co se jinam nevešlo
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 04-08-2010, 13:38
  2. Nenabíjí se MDA Vario
    Od Jan Klát v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 12-02-2008, 06:55
  3. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 02-05-2007, 14:32
  4. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-07-2006, 16:28
  5. Navijeci kabel Brando - nenabiji, nesynchronizuje
    Od Psilo_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-12-2005, 09:27