Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 6 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 84

Téma: Dell Axim X50v s WM5 - tipy, triky, zkusenosti

  1. #31
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    188

    Tak jsem zpet na WM2003SE (mimochodem, nejdrive jsem nekolikrat neuspesne zkousel nahrat stary image updatovacim toolkem, coz bylo zavrseno cernou obrazovkou a pak jsem zjistil, ze existuje downgradovatko

    Zkusenosti: WM5 - na 416 MHz je to obecne pomale, hodne aplikaci mi nejelo, problemy s CF GPS, vzhled nic moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    0

    dal sem veci na today do data storage a ted sem cekal 15 sekund nez pocket plus vyroloval combobox. Chjo, to je fakt spatny. 25 mb volno v ram (to sem mel predtim taky s tim rozdilem, ze sem tam mel nainstalovany apps)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    33

    Ake mate skusenosti s BlueTooth vo WM5? Ja napriklad nemozem vytvorit GPRS spojenie cez BT na Siemens S55 - Axim nedokaze vobec zistit ake services ponuka S55. Na SE T610 to vsak ide v pohode.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    S Nokii 6820 mi to vytvorit jde bez problemu, akorat se mi neukazuje moznost manualniho pripojeni pre ikonu spojeni v hornim toolbaru...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    0

    Bluetooth: Nenarazil sem na jediny problem... zkouseno s 6230i a Leadtech GPS reciever

    Trapi me ovsem jina vec. Kdyz zarizeni probudim ze Stand by modu, tak obcas nevidi CF kartu coz je docela tristni, protoze na ni mam vsechny programy. V Settings/Memory je videt jen SD karta. Pomuze SR, ale diky te rychlosti bootovani wm5 z toho nejsem nikterak nadseny. Az se mi to stane zas, tak zkusime vyndat a zandat CF kartu zda to pomuze. Nikomu dalsimu se to nestalo?

    Jinak jsem v podstate ready jet na wm5. Jedine co mi chybi je NDays a nejak mi nefunguje instalace Tomtoma5 (pada na desktopu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Proc instalujes programy na CF kartu? To mas malo ROMky, ktera je radove rychlejsi nez to CFo?

    Jinak ale problem s CF kartou je bohuzel znam... Nastesti CFko nemam, takze mne to zase tak netrapi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    0

    rychlejsi jo? Tak to ale ne u me. Ja to mam z ROMky neskutecne pomaly. Nechapu proc. Proste kdyz dam today plugin na ROM a na CF a srovnam jak to jde rychle, tak CF vyhrava na plny care.

    Jinak problem s CF je jen u wm5 nebo to znas i z wm2003?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    No, s CF moc zkusenosti nemam, ale z SDckama ano a to teda po resetu vsechno pekne dlouho nabihalo...
    Navic, pri vypnuti PDA se ti odpoji karty, takze bych se nedivil, kdyby ti to tuhlo daleko vice, nez mne, pac ja cpu vse do ROMky...

    Ten CF problem se tyka pouze WM5.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Tak teď si budu trošku stěžovat.

    Zatím z WM 5.0 střídavé a smíšené pocity. Momentálně spíše ty negativní.

    Samotné holé PDA s WM 5.0 se mě jeví pomalejší než s 2k3 či 2k3 SE s již nainstalovanými softy. Po SR nabíhá skoro déle než restart u PC. Všiml jsem si toho už u Jasira, ale nevěnoval tomu pozornost (měl jsem ho jen krátce). Nevím, zda je volba instalovat vše do ROM správnou cestou. Sice možnost HR je minimální, ale jinak? Hmm, nevím nevím. Na 2k3 SE jsem měl také 90% softů v ROM, ale tam to bylo svižnější.

    Holé PDA a defaultní softy
    Nezaznamenal jsem pozitivní změnu - PIM aplikace i IE bez podstatných změn (např. IE nejde otevřít ve více oknech), takže asi většina uživatelů bude muset opět používat alternativní programy.

    Co se změnilo k horšímu je BT manager. Přijde mi "takovej divnej".

    Chybí mi tlačítko new v levém kraji dolní lišty. Nyní je spodní lišta dosti "nevychytaná" a dle mého zbytečná - mít jí obsazenou jen tlačítky kontakty a kalendáře, které jsou i na HW tlačítkách o 1,5 cm níže.

    Navíc nad ní je další "lišta", kde jsou jen ikony BT a WiFi. Zbytečně zabírají místo na today.

    Celkově vzhled není nic moc a ovládání se mě také nejeví více jůzr fredly. Někdy spíše naopak.

    ActiveSync 4.1 - problémy
    Dlouho trvá naběhnutí i samostná synchronizace i třeba jen 1 položky. Také se mi dodnes nepodařilo rozchodit AS zároveň s Kerio Personal Firewallem - přitom AS 3.7 i 3.8 s Keriem naprosto bez problému fungovaly. Když si vzpomenu, jak jsem přinesl iPAQ 4150, nainstaloval Outlook, ActiveSync a voilá-už se to synchronizovalo.

    Na závěr opět fungující a nefungující softy
    Adobe Acrobat 2 nejde, NDays jde. WisBar Advance 2 - verze stažená z titulní strany jde (i když je u ní napsáno, že není pro WM 5). Betaverze stažená z diskuze - CAB chodí, ale exe při snaze o spuštění vytuhne a je nutný SR.

    Asi to vidím zbytečně černě, asi jsem očekával od WM 5 nečekané a jak říká Felix Holzman: "brečíte pěkně, ale na blbym hrobě".

    EDIT:
    Ani se mi nezdařilo zazálohovat tím dellím backupmanažerem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    136

    BT Manager neni "divnej", uz proste jen neni od Widcommu, ale defaultni Microsoft a co se tyce tech ikon Wifi a BT na today, tak se daji dat pryc. Jinak s ostatnim nezbyva nez souhlasit
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,648

    To Zdenek M.: No vidis to, a kdyz Olcit psal o problemech vasich WM5, tak jsi se mu vysmal :sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    No, jelikoz je RealVGA konecne i pro WM5, tak jsem se "vratil" k WM5 a mne teda rychlost bez nainstalovanych softu oproti WM2K3SE prijde naprosto totozna, nepocitam-li nabeh programu...

    ActiveSync mi beha jak doma tak v praci jako z praku. Toho jsem si vsimnul uz i predchozi instalace a synchronizace se serverem taktez, navic je lepsi, pri konfliktu je moznost zanechani polozky na PDA (sice to zduplikuje, ale neudela prepis :yes: ).
    Bohuzel to, ze se to nesyncuje pri spustenem Keriu neni problem AS, ale Keria, ze neni na AS4 pripraveno. Jelikoz ho mam taky doma, pisu navod, jak to rozchodit...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Citace Původně odesláno od TheMelin
    To Zdenek M.: No vidis to, a kdyz Olcit psal o problemech vasich WM5, tak jsi se mu vysmal :sarcastic:
    Ano, nemá cenu si nic nalhávat. V tomto okamžiku jsem popsal stav, své pocity a problémy. Ovšem problémy jsou od toho, aby se řešily a vyřešily. Stejné to bylo před časem třeba s VGA displeji. Rozhodně se ale nebudu vracet zpět k 2k3 SE.

    Je lepší si naříkat, že jsem dostal biftek více propečený, než jsem chtěl a hranolky jsou naopak propečeny méně, než jen mlsně obcházet kolem restaurace nebo doma jíst suchý chleba a prohlížet při tom obrázkovou kuchařku nebo koukat na Prima vařečku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44

    p3t p3t je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2002
    Příspěvků
    61

    Takze davam hlasovat o zaveru:

    Soudruhum z DELLu se verze A01 WM2005 nako nepovedla a je vcelku nepouzitelna.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    136

    Citace Původně odesláno od Zdenek Malinsky
    Tak teď si budu trošku stěžovat.

    Chybí mi tlačítko new v levém kraji dolní lišty. Nyní je spodní lišta dosti "nevychytaná" a dle mého zbytečná - mít jí obsazenou jen tlačítky kontakty a kalendáře, které jsou i na HW tlačítkách o 1,5 cm níže.
    tak jakmile bude venku pro verejnost novy tweaks2k2 (3.13), tak i tenhle "neduh" bude mozno odstranit a namapovat si tam libovolneho zastupce... jak to tak vypada, tak se to vse casem spravi


    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 6 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 43
    Poslední příspěvek: 20-03-2008, 09:13
  2. Servisni centrum Acer - tipy, triky, zkusenosti
    Od myssak_ce4you v sekci Acer
    Reakcí: 65
    Poslední příspěvek: 31-10-2007, 21:12
  3. Dell Axim X50v
    Od budelovsky.j v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-07-2007, 08:15
  4. HTC Advantage - Tipy,Triky,Zkusenosti
    Od linuxsoft v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-06-2007, 00:32
  5. POCKET OUTLOOK - tipy, triky, zkusenosti
    Od MilanSu v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 17-06-2006, 22:48