reklama
Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Aplikace
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky
Příslušenství
Tablety
Wearables
Ostatní
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Svět hardware  |  Digimanie
TV Freak  |  Svět audia

Facebook nutí užvatele stáhnout další aplikaci, jinak z telefonu smaže fotky

, , aktualita
Facebook nutí užvatele stáhnout další aplikaci, jinak z telefonu smaže fotky
Facebook je nejrozšířenější sociální sítí a vypadá to, že svého monopolu začíná zneužívat a dělá si, co chce. Po Messengeru nutí k instalaci další aplikace, pokud tak neučiníte, smaže vám z telefonu všechny fotky.
Facebook nutí užvatele stáhnout další aplikaci, jinak z telefonu smaže fotky
Chování Facebooku je stále problematičtější a problematičtější. Na svém kontě má už několik problémů. První z nich se týkal desktopu, Facebook sledoval uživatele na internetu, i když neodsouhlasili smluvní podmínky. To, že Facebook sleduje, jaké internetové stránky na svém počítači navštěvujete, je už denní chleba všech uživatelů. Činí tak prostřednictvím cookies, které se obnoví pokaždé, když načtete stránku Facebooku a v počítači vydrží dva roky.

Facebook sice argumentuje, že tak činí pro bezpečnost, ale jde mu jen o zacílení reklamy. Potom z ní má vyšší výdělky. Další problém se týkal iniciativy zavést internet zdarma do rozvojových zemí. Facebook a další společnosti však zadarmo zpřístupnily jen vybrané služby, což porušovalo vyváženost internetu.

Další odvěký problém znají uživatele Facebooku ze svého mobilního telefonu. Messenger se objevil jako doplněk k hlavní aplikaci, ale postupně se z ní vydělil a dnes má za cíl stát se na Facebooku nezávislý jako vlastní sociální síť. Pro uživatele to však představovalo problém, jelikož v některých telefonech už tak neměli místo a museli instalovat další aplikaci.





Dlouho fungovala finta, že uživatel mohl jít na Facebook přes prohlížeč, kde zprávy fungovaly. Ovšem v posledních dnech přestává fungovat i tato možnost. Posledním způsobem, jak neinstalovat Messenger, je aplikace Facebook Lite. Ta nahradí klasický Facebook, zabere v telefonu mnohem méně místa a je méně náročná na datové přenosy.

Poslední kauza Facebooku je ale mnohem závažnější. Pokud si synchronizujete nebo jste si již synchronizovali své fotky na telefonu či tabletu s aplikací Facebooku, musíte si stáhnout do 7. července aplikaci Momentky, v opačném případě vám budou vymazány všechny fotky z telefonu.

Uživatelům Facebooku se v posledních objevila podobná zpráva na jejich telefonu. Facebook však říká, že si uživatelé nemusí Momentky stáhnout, stačí si všechny fotky před 7. červencem zkopírovat do počítače. Na sociálních sítích se již objevily nespokojené komentáře lidí, kteří mají v telefonu třeba tisíce fotek a nyní hrozí jejich smazání.

Facebook se nejspíše rozhodl, že zneužije svého postavení a vnutí uživatelům další aplikaci pro posílení svého ekosystému. Sází na to, že uživatelé budou chtít nechat své fotky v telefonu a raději si stáhnou nepotřebnou aplikaci, než aby o ně přišli. Každopádně způsob, jakým tak činí, je opravdu nevybíravý.

Zdroj: The Inquirer