Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak
14.6.2019, Milan Šurkala, aktualita
Autonomní vozy GM Cruise, do kterých investovala i automobilka Honda, zdaleka nejsou dokonalé. Právě naopak, množí se situace, při kterých se tyto vozy nezachovaly správně a vytvořily nebezpečné situace.
Pali P. (48) | 14.6.201918:59
- myslím že toto bude bežný jav pri čiastočnej autonómii vozidiel. Auto bez pokročilých asistentov vyžaduje plnú pozornosť vodiča a to je dobre lebo dotyčný vie, že sa má plne sústrediť na jazdu čo vlastne aj musí ak sa chce správať zodpovedne a neohrozovať ostatných. Vo vozidlách s čiastočnou autonómiou sa obsluha vozidla bude nudiť a nebude dávať pozor na okolité dianie. Z tohto stavu mysle, ak nastane nepredvídateľná neštandardná situácia, je prepnúť myslenie na plný stav sústredenosti a schopnosť rýchlo sa rozhodovať a reagovať dosť problematické. Chvíľku to trvá, kým sa mozog ­"prebudí­" a zorientuje a už možno bude veľakrát málo času na odvrátenie nehody. Takže podľa môjho názoru čiastočná autonómia nie je dobrým výmyslom.
Plná autonómia je pre tých, čo šoférujú lebo musia a nemajú k vedeniu vozidla kladný vzťah. Takých je síce kopa, ale čo my ostatní, čo si vedenie vozidla vychutnávame ­(samozrejme bez excesov pri jazdení­)? Čaká nás len ponurá budúcnosť? Resp. len uzavreté okruhy s nutnosťou zaplatiť si za ­"ručné­" riadenie? Ach jaj!
Odpovědět0  0
wrah666 (75) | 15.6.201912:24
Jasně, částečná autonomie je k ničemu. ­"řidič­" patrně bude bez pohnutí sedět a čekat než dojde k nárazu. A plná autonomie.. Inu dle mého by se spíš napřed dobře uplatnila u nákladů. Takové ty cesty mezi depy, kde je řidič opravdu jen automat na točení volantem. Skladník mu to přiveze metr od auta, na konci si to druhý skladník převezme.. Výhody oproti osobáku ve městě: Jednak je to velké auto, dají se na něj výhodněji umístit kamery, dvak se rozjede a pak jede X hodin stálou rychlostí.. A za třetí, jede stejnou trasu kolem dokola.. Pokud nebude někde objížďka, tak by odpadla starost se stanovením trasy.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.