Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Aktualizace na Android Oreo: kdy se dočká váš telefon?

1.3.2019, Jáchym Šlik, článek
Aktualizace na Android Oreo: kdy se dočká váš telefon?
Zajímá vás, zda se právě váš smartphone či tablet může těšit na nový Android 8.0/8.1 Oreo? Podívejte se do našeho obsáhlého a pravidelně doplňovaného seznamu modelů, který jsme pro vás připravili. Naposledy doplněno 1. 3. 2019.
Aktualizace televizorů s Android TV je nesrovnatelně pomalejší než v případě smartphonů, ale na druhou stranu není výjimkou, když výrobce aktualizuje i tři roky staré modely. Proto se o aktualizacích na Android TV Oreo začalo častěji mluvit až koncem léta 2018, kdy už byl přitom oznámen Android 9.0 Pie. Verze založená na Oreu přináší přepracované uživatelské rozhraní s domovskou obrazovkou zaměřenou na obsah nebo podporu hlasového asistenta od Googlu.
 
 
 

Nvidia

 
Nvidia aktualizovala své multimediální centrum Shield TV už v květnu 2018, ale kvůli problémům musela být distribuce přerušena. Pokračovala znovu na konci srpna 2018. Součástí je také balíček úprav od Nvidie s názvem Shield Experience 7.0.
 
 

Philips (TP Vision)

 
(Naposledy doplněno 27. 12. 2018) Evropské televizory Philips s Android TV začaly být aktualizovány v prosinci 2018. Týká se to modelů z let 2016, 2017 i 2018, přičemž první na řadě jsou nejstarší zástupci, naopak nejdéle budou čekat letošní televizory s duálním tunerem. Update je distribuován postupně, takže se termíny mohou lišit podle konkrétního modelu a regionu.
 
 

Sony

 
(Naposledy doplněno 1. 3. 2019) Sony zahájilo aktualizace na Android TV Oreo v prosinci 2018, i když zatím pouze v USA: Přednost mají starší modely z let 2016 a 2017. Modely z první poloviny roku 2018 budou následovat později. Od konce února 2019 běží aktualizace také v Evropě.
 
 

TCL

 
TCL se nechce nechat zahanbit a potvrdilo Android TV Oreo pro všechny své televizory na platformě od Googlu. Aktualizace začne být šířena do světa už koncem září 2018, ale pochopitelně bude distribuována postupně dle modelů a regionů.
 
 

Xiaomi

 
Xiaomi příjemně překvapilo své fanoušky, když vydalo Android TV Oreo pro své multimediální centrum Mi Box (1. generace). Aktualizace se ovšem neobešla bez komplikací a kvůli velkému množství chyb byla letos v létě pozastavena. Nyní znovu probíhá beta testování a není jasné, kdy bude distribuce update obnovena. Zároveň zatím nebyly potvrzeny plány na aktualizace novějších generací Mi Boxu.
 
 

A co ostatní výrobci?

 
Loewe a Bang & Olufsen sice používají operační systém Android TV, ale ani přes skoro astronomické ceny svých televizorů neprovádějí aktualizace na novější verze platformy. Android TV využívá také Sharp, ale nikoliv v televizorech pro evropský trh.
reklama