Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

2017 rokem iPadů? Apple možná představí až tři novinky

16.8.2016, Jáchym Šlik, aktualita
Zatímco v letošním roce byl představen jen jeden iPad a žádný další v dohlednu není, příští rok bychom prý měli očekávat až tři nové modely. V roce 2018 by potom měla přijít revoluce v podobě zcela jiného designu i AMOLED displejů.
Analytik Ming-Chi Kuo ze společnosti KGI patří k nejlépe informovaným lidem, tedy alespoň co se týče novinek ze zákulisí Applu. Naposledy promluvil o budoucnosti iPadů, která v následujících dvou letech vypadá velmi růžově. Americký výrobce by se podle všeho měl zaměřit na aktualizaci a rozšíření svého portfolia tabletů. V příštím roce jsou očekáváno hned několik nových modelů, o rok později bychom měli být svědky ještě revolučnějších změn. Jedná se tedy o velký rozdíl oproti letošku, kdy zatím Apple představil jen jednu tabletovou novinku – menší variantu iPadu Pro s 9,7“ displejem.




Aktuální generace třináctipalcového iPadu Pro


V roce 2017 prý Apple oznámí druhou generaci většího iPadu Pro s 12,9“ úhlopříčkou, následovat by měla zbrusu nová varianta iPadu Pro s 10,5“ úhlopříčkou určená především pro podnikovou a výukovou sféru. Oba tyto modely budou údajně využívat zbrusu nové procesory Apple A10X vyrobené 10nm výrobním procesem od TSMC. Třetí novinka snad bude levnější iPad vybavený 9,7“ displejem a současným procesorem Apple A9X. Klesajícím prodejům tabletů by ale měl výrobce zabránit až v roce 2018, kdy analytik Ming-Chi Kuo přepokládá výraznější designové změny a používání flexibilního AMOLED displeje.

Zdroj: Appleinsider.com
reklama