Velká recenze zařízení HTC P4350 (HTC Herald)

Velká recenze zařízení HTC P4350 (HTC Herald)
, , recenze
Už ani nevím, jak zajímavě uvést recenzi dalšího Pocket PC zařízení z dílny High Tech Computer (HTC), kterých se v posledních týdnech a měsících urodilo vskutku požehnaně. Zařízení HTC P4350 (kódové označení HTC Herald), které vám dnes představím, naštěstí opět patří k těm povedeným novinkám, a tak mi bylo i potěšením se mu věnovat.
K oblíbeným
reklama
Za zapůjčení děkuji společnosti Sunnysoft, u které si jej můžete v případě zájmu zakoupit. Při tak široké nabídce je samozřejmě obtížné zajistit, aby každý model představoval svým způsobem unikát. Už letmým pohledem na technickou specifikaci snadno zjistíme, že i když P4350 vypadá skvěle a jinak, má toho s nedávno recenzovaným Artemisem (HTC P3300) velmi mnoho společného. Zjednodušeně řečeno stačí ubrat GPS modul a unikátní ovládací prvek HTC RollR™, přidat vysouvací klávesnici a hle - z Artemisu je najednou Herald. Celá recenze bude samozřejmě delší a podrobnější, ale pokud jste četli moji recenzi Artemise pečlivě, můžete klidně spoustu odstavců přeskočit - budu se totiž dost opakovat.





Zařízení HTC Herald se samozřejmě bude prodávat i pod jinými značkami různých operátorů. Dle zkušeností se tak může grafické provedení nebo bonusové aplikace od recenzovaného kousku poněkud odlišovat. Já testoval Heralda prodávaného přímo pod značkou HTC jako HTC P4350, kde dominantními barvami byla černá a zelená.




A na úvod ještě jedna poznámka. Testované finální zařízení mělo anglickou verzi ROM verze 1.8.405.1 WWE (ROM) / 2.71.90 (rádio) / 1.8.405.9910 (ExtendedROM), byla v něm použita microSD karta A-Data 2GB a zařízení bylo připojeno k počítači Asus S6F. Všechny parametry, benchmarky, aplikace a screenshoty reflektují stav s touto verzí systému a tímto příslušenstvím. Jakákoliv jiná verze nebo kombinace příslušenství může nabízet více či méně odlišné výsledky. V počátku psaní recenze jsem měl k dispozici i trochu jinak zbarvenou předprodukční jednotku bez loga HTC, kterou rovněž můžete vidět na několika fotografiích. To jen pro pořádek:).


Obsah balení


V zajímavě řešeném balení, které svým složením z několika menších krabic a krabiček vzdáleně připomíná ruskou panenku Matrjoška, byla jen obvyklá sada příslušenství, vesměs stejná jako u Artemise.



  • Zařízení HTC P4350
  • Baterie
  • Stylus (2x)
  • Ochranné pouzdro
  • Stereo sluchátka s molitanovými návleky
  • Zdroj elektrické energie
  • Synchronizační USB kabel
  • CD-ROM (2x)
  • Uživatelský manuál (anglicky)
  • Příručka pro rychlý start a další písemnosti (vše v angličtině)

Stylus (90 milimetrů na délku, 3,5 milimetrů na šířku a hmotnost cca. 3 gramy) je v balení hned dvakrát. Je vyroben z několika dílků - hlavní lesklá část je z nějakého lehkého kovu, oba konce jsou umělohmotné. V ruce se drží obstojně, ale kdyby byl trochu tlustší, bylo by to ještě lepší.




Černé ochranné pouzdro je vcelku obyčejné a jakoby z oka vypadlo pouzdru u Artemise. Je tvořeno dvěma kusy kůže (nebo koženky), navzájem k sobě sešitými čtyřmi pružnými proužky, takže tvoří jakousi kapsičku. Po vložení zařízení do pouzdra je možné vrchní část zadního dílu přehnout přes otevřenou část pouzdra, zepředu zajistit jedním leskle stříbrným magnetickým patentkem a zařízení tak ochránit před okolním prostředím. Na zadním dílu je navíc připevněn klips pro pohodlné nošení na opasku nebo za kalhotami. Celkem vzato ale pouzdro ochranné moc není, zadní i přední strana včetně displeje je sice proti poškození chráněna dostatečně, ovšem hrany už jsou zabezpečeny výrazně méně. Na druhou stranu ale poskytují jednotlivé otvory snadný přístup k ovládacím prvkům, takže se jedná spíš o vlastnost.




I s přibalenými sluchátky jsme se již setkali, a to hned dvakrát - nejdříve v recenzi zařízení HTC TyTN (HTC Hermes) a pak i HTC P3300 (HTC Artemis). Jde o standardní "pecky", které spolu s ovládacím prvkem s mikrofonem, tlačítkem a posuvníkem pro regulaci hlasitosti a nakonec i klipsem pro připevnění na oděv tvoří standardní příslušenství pro poslech hudby či telefonování na cestách. A stejně jako u TyTNa je i zde k dispozici dvojice molitanových návleků pro příjemnější pocit v uších během poslechu. Hlavním zajímavým místem je ale konektor, přesně řečeno HTC extUSB konektor, který v sobě kombinuje klasický miniUSB konektor a stereo konektor pro připojení sluchátek. Jinými slovy jak dodávaná sluchátka, tak i klasický synchronizační USB kabel jednoduše připojíte do jednoho a toho samého konektoru (samozřejmě nikoliv najednou, i když i to je již řešitelné pomocí této redukce).




Zdroj elektrické energie ani synchronizační USB kabel nijak nevybočují z běžného průměru. Příjemně kompaktní zdroj je jednodílný s miniUSB konektorem na konci, díky schopnosti nabíjení přes USB přímo z počítače jsem ho ale zase tak moc nepoužíval. Synchronizační kabel délky 120 centimetrů s miniUSB konektorem na jednom konci a klasickým USB konektorem pro připojení k počítači na konci druhém už snad obyčejnější být nemůže, takže to nemá smysl pitvat:)




Zbývají drobnosti jako stručný i podrobný manuál v angličtině, dvojice CD-ček s bonusovými aplikacemi a pak pár letáků a záručních informací. A to je všechno.
reklama
Nejnovější články
Čína prezentovala nový maglev, který má jet přes 600 km/h Čína prezentovala nový maglev, který má jet přes 600 km/h
Je dobře známo, že Čína a její společnost CRRC Corporation chystá nové rychlovlaky typu maglev. Nyní představila výsledek svého vývoje, který bude v budoucnu brázdit Čínu rychlostí přes 600 km/h.
23.7.2021, aktualita, Milan Šurkala1 komentář
Mercedes-Benz Vision EQXX: 1000km dojezd a spotřeba pod 10 kWh/100 km Mercedes-Benz Vision EQXX: 1000km dojezd a spotřeba pod 10 kWh/100 km
Mercedes-Benz se chce rychle stát automobilkou vyrábějící jen elektromobily. Vizi takové budoucnosti nyní ukazuje jeho koncept Vision EQXX, který by měl přinést excelentní efektivitu a nízkou spotřebu.
23.7.2021, aktualita, Milan Šurkala1 komentář
Tesla otevře své Superchargery i dalším značkám elektromobilů Tesla otevře své Superchargery i dalším značkám elektromobilů
Tesla vybudovala obrovskou síť nabíječek Supercharger, ty ale byly dostupné výhradně elektromobilům Tesla. To by se ještě letos mělo změnit. Musk hodlá nabíječky otevřít i pro jiné značky elektromobilů.
22.7.2021, aktualita, Milan Šurkala
Tesla Semi se blíží do výroby, přípravy finalizují Tesla Semi se blíží do výroby, přípravy finalizují
Vypadá to, že velmi dlouho očekávaný elektrický truck Tesla Semi se přeci jen začne už brzy vyrábět. Přípravy na výrobu jsou v závěrečné fázi a vozu bychom se tak mohli dočkat už v následujících měsících.
21.7.2021, aktualita, Milan Šurkala
MediaTek uvádí mainstreamové procesory Helio G96 a G88 MediaTek uvádí mainstreamové procesory Helio G96 a G88
MediaTek přichází s aktualizovanými procesory pro mainstreamové a levnější telefony. Představuje 8jádrové procesory Helio G96 a Helio G88. V obou případech počítejte nanejvýše se 4G LTE připojením.
19.7.2021, aktualita, Milan Šurkala1 komentář