Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak
8.8.2009, Pavel Koza, aktualita
Po dlouhé době je zde od T-Mobile novinka, která skutečně potěší. Místo přešlapování na místě či ne zcela populárních kroků do strany český T-Mobile konečně usoudil, že si jeho zákazníci zaslouží i něco lepšího, než jen pomalý EDGE nebo rychlou, ale zcela nestandardní UMTS TDD síť.
RDT (35) | 9.8.200921:14
Jistě, T-Mobile spustí nové technologie okolo svého sídla a po několika letech možná i ve hlavních městech. Jenomže mobilita je právě o tom, že můžete být kdekoliv a být ve spojení. V hlavních městech to nestačí. Zrovna dnes (a včera a předevčírem a předpředevčírem) jsem nadával na zaostalé technologie pro přenos dat od T-Mobile, jsouc připojen přes EDGE a načítajíc stránky rychlostí jednotek a desítek kilobytů. Chápu, že T-Mobile nemůže za pár měsíců upgradovat všechny vysílače, ale při těch cenách by se mohl snažit víc.
Odpovědět0  0
Pítr6630 (5) | 9.8.200915:56
Takže si můžu v klidu pořídit CDMA od O2, protože použitelný pokrytí bude reálný možná až tak za 3-4 roky.. :/ Kdo vi jestli vůbec nějaký bude.. Samý sliby a skutek utek... Co se týká datování tak je až smutné, že O2 nemá konkurenci.. Přijde mi, že ostatní operátoři těžce zaspávají dobu... většina lidí dává přednost volnosti a mobilitě, bohužel ji není kde vzít (s vyjímkou O2 samo)...
Odpovědět0  0
lelouch (86) | 9.8.20097:49
Nemohu si pomoct, jsou to zoufalci. Takže nejdříve léta směšné 4G a do podzimu minulého roku ticho. Pak prý až LTE. Pak prý prudký rozvoj EDGE a teď zase UMTS. Za dva měsíce předpokládám nějaký další obrat... Nemohu se zbavit dojmu, že jde pouze o zoufalé pokusy zastavit odliv zákazníků tiskovými zprávami namísto nějaké reálné práce. A ty rychlosti? Stačí se podívat http:­/­/www.dsl.cz­/clanky­-dsl­/clanek­-1444­/namerene­-rychlosti­-internetu­-na­-dslcz­-v­-cervnu­-2009 na reálné výkony jejich ­"236 kbps­" EDGE.... nebo ­"1 Mbps­" 4G. Takže předpokládám, že obdobně těch 14,4 budou mít akorát na svých stránkách a v reálu se dokopou tak k 3,6 Mbps. Pro mne znamenal přechod k O2 okamžitý skok z datově omezených 70­-80 kbps na nelimitovaných 910­-980 kbps. A mimochodem, proto tak málo, že v Praze má O2 zastaralé 3G technologie od Nokie, zatímco všechny ty nově spuštěné v dalších městech jsou už od Huawei a na 3,6 Mbps. Ale i tady tu Nokii mají prý postupně nahradit. Zatímco překvapivě ­- TM nejdříve podepíše kontrakt na modernizaci GSM­/EDGE sítě s tím samým Huawei a teď prý najednou bude dělat 3G právě s Nokií. Už vidím, jak se po TM vysílačích škrábou finsko­-čínské týmy. Kdyby to chtěli opravdu dělat plošně a nejenom ve svém baráku a blízkém okolí, pochybuji, že by spoléhali na takovýto hybrid. Takže dle mého ­- jen další nekoncepční výkřik bez reálného základu.
Odpovědět0  0
michpo (3) | 8.8.200922:57
A pokud by se spustenim teto site zverejnili nove lepsi a hlavne levnejsi internetove balicky tak by to bylo jedine dobre. Ty jejich Surf+ a Sufr&Mail+ jsou oproti konkurenci dosti predrazene a nabidkou omezene...
Odpovědět0  0
Zdenek Malinsky (314) | 8.8.200913:40
Pohádka je to sice hezká, ale co se týče českých mobilních operátorů nedělejme si iluze a dokud se vám ráno po probuzení neobjeví na PDA místo G či E mnohem hezčí písmenka U nebo H, můžete zůstat úplně v klidu. T-Mobile, jako mistr slepých uliček, najednou otočil alespoň o 1980 stupňů a popírá sám svoje prohlášení z nepříliš vzdálené minulosti. A co se týče LTE, tak bych to tipoval, že to bude jako s UMTS u O2 před několika lety = pokrytí skoro celé Prahy, 3/4 Brna a půlky K.Var (nebo Varů?) tj. dokázali jsme, že to dokážeme a jsme zase první a pak akce Šípková Růženka.
Odpovědět0  0
sirandrew (29) | 8.8.200911:31
LTE nic? :( Slibovali ho!
Odpovědět0  0
Zdenek Malinsky (314) | 8.8.200913:28
Jistě, slibem nezarmoutíš.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.