Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak
21.2.2020, Milan Šurkala, aktualita
Sony se stále snaží prorazit na trhu s telefony. Do low-endu tak zamíří s novým modelem Xperia L4. Ten má přinést displej s poměrem stran 21:9 a výřezem. Zda ale s novinkou uspěje, to ukáže až budoucnost.
Choakinek (227) | 21.2.202019:00
No, pokud Sony nemá jinou možnost, než nabízet tento poměr výkon­/cena, tak to asi bude nejlepší, když to zabalí. Stačí se prostě podívat, co nabízí Sony a co třeba Xiaomi ­(a za jakou cenu­). Rozdíl je propastný!
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (397) | 21.2.202022:24
Tak u Xiaomi je ale nutné počítat s tím, že ta nízká cena je dotována ztrátou soukromí, reklamou...
Odpovědět0  0
Pali P. (48) | 22.2.20209:53
V Xiaomi na odstránenie niektorých aplikácií pomáha appka ­"Hidden Settings For MIUI­". Aplikoval som to na manželkinom mobile.
Sony Xperia mi vyhovuje, nie je mi ľúto ani jedného centu z ceny zariadenia. Len sa neviem zbaviť ­"SwiftKey­". Nedá sa to odinštalovať.
Odpovědět1  0
Choakinek (227) | 22.2.202015:26
V čem přesně to spočívá a jak se to provádí? Bratr používá už několik let telefony Xiaomi ­(nyní má už druhý model­) a na nic si nestěžuje.

Vždyť přeci oba telefony ­(Sony a Xiaomi­) mají shodný operační systém ­(posílání dat Googlu­) a k tomu, aby to byl telefon, potřebují oba operátora ­(posílání dat operátorům­).

Když se tedy bude něco posílat ještě do Xiaomi, tak to má být nějaký problém?
Odpovědět0  0
Pali P. (48) | 22.2.202018:22
Či Xiaomi niečo niekam posiela, netuším. Každopádne Xiaomi účet som manželke na mobile nezriadil. Tá appka spomenutá vyššie umožňuje odinštalovať resp. vypnúť iné appky od Googe a Xiaomi, ktoré sú tam ­"natvrdo­" a štandardne sa nedajú nijako deaktivovať.
Čo sa týka špehovania Google, tu je najlepšie povypínať sledovanie histórie polohy, histórie zariadenia, histórie prehliadača. Ja to vypínam cez web rozhranie na desktope­/notebooku. Nerobím si ilúzie že následne to Google nesleduje, no aspoň to nemá od užívateľa jeho služieb odobrené. Samozrejme na mobile a ani na PC vôbec nepoužívam web prehliadač Chrome.
Taktiež jednotlivým appkám v mobile povolím len to, čo ja uznám za vhodné.
Odpovědět1  0
Choakinek (227) | 23.2.20201:03
Co kdybych koupil Xiaomi s tím čistým Androidem? Mělo by to v tomto ohledu nějaký význam?
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (397) | 22.2.202021:18
Tak to záleží na tobě, zda je to pro tebe problém. Základem je nezřizovat si Xiaomi účet, protože tam odsouhlasuješ, že se v podstatě veškerý obsah tvého telefonu dává k dispozici Xiaomi.
Odpovědět0  0
Choakinek (227) | 23.2.20200:56
Zřizovat si tam účet by mě asi ani nenapadlo :­-­).

Tak původně jsem přemýšlel nad Sony, ale tyhle nový nudle, to je fakt bída. Sony slibovala reformu, ale je to akorát horší. Docela se mi líbil model XA2, ale ten už se asi neprodává.

Samsung taky nic moc. Má obecně značně sebevědomé cenovky, záměrně deaktivovanými funkcemi zákazníka nutí kupovat dražší modely. Tedy také dost bída. Navíc jsem byl v Zeleným nesmyslu v Holešovicích, řekl jsem si, zkusím najít volbu skrytí notche ­- u Xiaomi 8T jsem to v nastavení našel hned, u Samsungu A40 jsem to nenašel vůbec.

Na mě to působí, jako kdyby ostatní zavedené značky doslova říkaly ­- po nás nic nechtějte, běžte ke Xiaomi.
Odpovědět0  0
Pali P. (48) | 23.2.202010:05
V mojom okolí má veľa ľudí Xiaomi. Každý z nich je spokojný. Neviem o nikom z nich, aby si zakladal aj v Xiaomi účet. Veď načo. Tým je jedna s telemetrií eliminována.
Od Sony mám Xperiu XZ1 Compact kúpenú už keď to nebola novinka a s predvianočnou výrazne zníženou cenovkou. Zdá sa, že mi vydrží ešte dlho. Tie nové veľké čudá sa mi tiež nepáčia. Potrebujem aby sa mi mobil zmestil do predného vrecka nohavíc.
Odpovědět0  0
Choakinek (227) | 23.2.202018:02
No, XZ1 ani XZ2 Compact už nový nekoupím. Nehorázně mě štve rozhodnutí, že se výrobci telefonů rozhodli nabízet jen ­"cihly­". Primárně bych chtěl telefon s Androidem 10 od výroby, ale varianta, že koupím použitý XZ1 či XZ2 Compact je stále aktuální, protože menší rozměry preferuji.
Odpovědět0  0
Pali P. (48) | 24.2.202019:41
Ja som s kupovaním čakal na poslednú chvíľu. Staršia Xperia M ­(C1905­) je funkčná dodnes, len parametrami mi už naozaj nevyhovovala. Keď som pred kúpou porovnával XZ1 Compact s XZ2 Compact a prognózou vývoja dizajnu v budúcich rokoch, správne som predpokladal že už to bude s rozmermi len horšie. Som rád že som nezaváhal. No nič, držím ti palce, nech niečo vhodné nájdeš.
Ak by si kupoval niečo staršie, len si pred kúpou over, ako sa dá vymeniť batéria. Na mojej XZ1­-C by sa mi to nechcelo samému robiť.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.