reklama
Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Aplikace
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky
Příslušenství
Tablety
Wearables
Ostatní
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Svět hardware  |  Digimanie
TV Freak  |  Svět audia
4.3.2014, Jakub Doležal, recenze
Máte-li doma starší notebook s USB 2.0, pak by vás nejradši výrobci viděli na cestě do obchodu pro nový. Co takhle mu dát šanci a skrze slot ExpressCard doplnit kartu s novým řadičem USB 3.0? Bude nárůst rychlosti úměrný nákladům?
Zanzibarman (3) | 27.4.201421:44
nevyplatí se to, je lepší pořídít rovnou nový notebook
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(1)
drk22 (45) | 6.3.20149:53
Pohříchu s USB 3 mám jen problémy, mají ve zvyku s některými zařízeními fungovat tak nějak ­"jak se jim zrovna zachce­" a to jak no ném NB tak na přídavné kartě na desktopu...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
zivan (40) | 6.3.201410:42
Mel jsem doma postupně několik karet z eBay, různé řadiče a taky mám smíšené zkušenosti. Některé kombinace fungovaly jen jako USB 2.0. U některých pomohl update firmwaru.

Zbyla mi novější karta s Renesas uPD720202, ta nemá s externími boxy problém, je z těch zkoušených asi nejrychlejší, jen má problém s některými notebooky ­(problém s L0s­), třeba Thinkpadem X220. Musí se zasouvat při vypnutém notebooku nebo vypnout powermanagement. Se starším Thinkpadem R500 funguje bez problému.

Druhá karta s 3xUSB 3.0 Fresco Logic FL­-1000 ­(tu s třemi porty nekupujte, mechanicky je špatná­) je o něco pomalejší, ale nemá problém s rámečky ani s X220.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Jakub Doležal (21) | 7.3.20140:38
Přesně X220 jsem měl namysli , když jsem psal úvodní kapitolu ohledně podivné logiky výrobců. Jestli si správně pamatuji, tak byl jeden USB 3.0 port dostupný pouze v nejvyšší konfiguraci s Core i7.

Jinak na mnou zakoupené kartě jsem kromě flashky Sandisk ozkoušel i USB 3.0 box s SSD a oboje fungovalo, jak mělo.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
zivan (40) | 7.3.20148:50
Ta karta v clanku ma starsi uPD720200? S tim by v X220 problem nemel byt. Jak je to se zahrivanim? Karta s nejakym cipsetem od ASMEDIA i ta s Fresco Logic se dost hreje, ta s uPD720202 je na tom podstatne lepe.

Ja jsem mel dost kliku i na vadne periferie. Muj prvni flash disk Adata N005 Pro jsem 3x reklamoval ­(odpojovani pri zatezi, po odpojeni i nekolikahodinova nefunkcnost...­) a pak dostal zpet penize, u prvniho externiho boxu byl zas problem s micro USB 3.0 konektorem ­(spatny uz navrh konektoru? uzky a nachylny k vylomeni­). Ted mam box s velkym konektorem a zatim bez problemu.

Jeste jsem tu mel combo kartu s USB 3.0 a eSata portem, bylo to presne to, co X220 chybi. Ale eSata pres expresscard bylo nestabilni. Stejny problem se stabilitou jsem mel se starsi samostatnou kartou s 1x eSata. Pritom eSata na docku je bez problemu.
http:­/­/dx.com­/p­/express­-to­-usb­-3­-0­-comb­-esata­-54mm­-expansion­-card­-adapter­-for­-notebook­-max­-5­-0­-gpbs­-109374#.Uxl25IV_TpU
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Jakub Doležal (21) | 12.3.201422:41
Jak zjistím verzi? V ovladači ani na kartě žádné podrobnosti nevidím. Jinak ohledně zahřívání jsem nezaznamenal žádný nárůst teploty a to mám na daném místě několik hodin denně položenou dlaň.

Nakoupit vadné zboží není v dnešní době žádný problém, právě vracím novou baterii, která má místo 85 Wh jen 64 Wh.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
zivan (40) | 12.3.201423:44
Podle HW ID? Moje je PCI­\VEN_1912&DEV_0015
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
zivan (40) | 13.3.20149:21
Nebo by to slo zjistit podle verze FW, ovladac mi hlasi verzi 2024. uPD720200 by mel mit FW zacinajici 3 a uPD720200A zacinajici 4.
http:­/­/www.station­-drivers.com­/index.php­/downloads­/Drivers­/Renesas­-Nec­/USB­-3.0/
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.