Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Samsung ATIV Book 8: výkon i kvalita

5.9.2013, Jan Vítek, recenze
Samsung si k notebooku ATIV Book 8 vymyslel heslo Slow is Simply Not an Option. Očekávat bychom od něj tedy měli slušnou výbavu, kterou zastupuje displej PLS, procesor Core i7 nebo grafická karta Radeon HD 8870M. A to je pro začátek velmi dobré.
Samsung si pro náročnější uživatele připravil v podobě ATIV Book 8 slušně výkonný stroj, jenž může posloužit pro celou řadu využití. To především díky svým výkonným komponentám, a to čtyřjádrovém procesoru Core i7, 8 GB paměti RAM rozšiřitelné pomocí jednoho slotu SO-DIMM, grafice AMD Radeon HD 8870M se 2 GB vlastní paměti GDDR5, přičemž vadou na kráse tohoto seznamu je sice objemný, ale pomalý mobilní pevný disk s 5400 otáčkami, jenž zde není doprovozen žádným SSD. Nenajdeme tu také žádnou optickou mechaniku, což ale nemusí každému vadit.


- klikněte pro zvětšení -

Se zpracováním těla tohoto notebooku můžeme být spokojeni. Samsung v rozumné míře využil také broušený hliník, i když se především spoléhá na plastovou konstrukci. Celkové tělo je jednoduché a pro někoho možná až příliš strohé. Velkým důvodem k radosti je ale displej typu PLS s rozlišením 1920 x 1080 a vysokým jasem, jenž je doprovozen dvěma výkonnými 4W reproduktory. Tyto komponenty může většina dnes prodávaných 15,6" modelů našemu ATIV Book 8 jen závidět, ovšem je také pravda, že ten není zrovna zadarmo.

Dále se můžeme zmínit o podsvícené klávesnici, velkém touchpadu a také baterii s osmi články a kapacitou 91 Wh, jež nám může vydržet až přes 9 hodin, na čemž se samozřejmě značně podepíše i mírně zvýšená zátěž hlavních komponent. Samsung ATIV Book 8 je tedy dobře vybavený notebook, jenž bude díky své všestrannosti a výkonu vhodný pro náročnější domácí uživatele. Ti si ale budou muset připravit přes 30 000 Kč.
 
 

Plusy


+ Broušený hliník na displeji a základně
+ Velmi slušná hardwarová výbava
+ Výborný displej a zvuk
+ Dlouhá výdrž na baterie (v klidovém režimu)
+ Podsvícená klávesnice
 
 

Minusy


- Pouze běžný 5400otáčkový mobilní disk
- Není zde optická mechanika
 
 
Za zapůjčení notebooku ATIV Book 8 děkujeme Samsungu.
 
 
Cena v době testování: cca 32 000 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:


Jak hodnotíte notebook Samsung ATIV Book 8?
V anketě šlo hlasovat od 5.9.2013 do 30.8.2014. Počet hlasujících: 2
Výborný100 %
Průměrný0 %
Špatný0 %
reklama