Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Kingston MobileLite Wireless G2: KPZ pro cestovatele?

4.8.2014, Jakub Doležal, recenze
Vybitá baterie v telefonu, mizerné Wi-Fi v hotelu či paměťová karta přeplněná fotkami. To jsou některé z komplikací, které vás mohou na cestách potkat. Dokázali inženýři z Kingstonu najít řešení a vytvořit doslova Krabičku Poslední Záchrany?
Problémů s cestováním je mnoho a zejména milovníci moderních technologií musí neustále řešit vybité akumulátory, špatné pokrytí či nedostatek místa na nové fotografie. Kingston přichází s řešením, které si bere za úkol pokrýt všechny výše zmíněné komplikace najednou. Povedlo se to? Překvapivě ano, tento hybrid několika zařízení mě během testování přesvědčil, že dokáže zastat vícero funkcí a přitom se prakticky vejde do kapsy. V laboratořích společnosti Kingston se urodilo velmi povedené příslušenství a častí cestovatelé by jej měli zvážit ke koupi.



Malý, lehký a celkově kompaktní box snadno zastane funkci bezdrátového přístupového bodu, takže notebook můžete nechat doma. Navíc má hned dvojici Wi-Fi rádií a tím je široko daleko jediný, i řada domácích routerů může takovou výbavu jen tiše závidět. Výdrž je pro surfaře více než dostatečná a pokud jej budete v době nečinnosti vypínat, jistě přečkáte většinu pobytu na jedno nabití. Různá náhradní řešení v podobě notebooků a telefonů tedy nemají šanci konkurovat.

Nabídka funkcí nekončí, protože MobileLite G2 umí kromě „přemostění“ internetu také pracovat s daty lokálně. Zapojte do něj flashdisk nebo paměťovou kartu a díky aplikaci v telefonu či tabletu přenášejte čerstvě pořízené snímky či videa. Přenosové rychlosti nejsou závratné, ale pro zálohu naprosto dostačující.

V případě nouze lze využít integrovaný akumulátor také pro nabití telefonu, ačkoliv není kapacita zrovna nejvyšší, dokážete většinu mobilních telefonů nabít alespoň jednou do plného stavu. To se může hodit např. před cestou do USA, kam vás s vybitou elektronikou nepustí. Při příchodu na hotel by navíc měla být k dispozici ještě energie na pár hodin surfování.

Závěrečným úderem na kapsu zákazníka je cena. V době testování bylo možné MobileLite G2 pořídit za 1200 Kč a to není mnoho, zejména pokud si znovu pročtete všechny funkce a možnosti, které vám tato Krabička Poslední Záchrany nabízí. Musím také výrobce pochválit za stabilní chod zařízení a během několika týdnů testů jsem nezaznamenal jediný výpadek či zamrznutí. Pokud často cestujete a využíváte moderních chytrých zařízení, pak Kingston MobileLite G2 určitě doporučuji.
 
 

Kingston MobileLite Wireless G2 je vhodný:


1) Pro cestovatele vybavené telefony a tablety
2) Jako náhrada za notebook pro zálohu dat
3) Pro posílení signálu hotelové Wi-Fi
 
 

Plusy


+ Solidní dílenské zpracování
+ Rozumný výkon a rychlosti
+ Dvojice Wi-Fi adaptérů i LAN
+ Výdrž při režimu bridge
+ Možnost nabíjet telefon
+ Příznivá cena
 
 

Minusy


- První spuštění
- Přibližná indikace vybití
 
 
Za zapůjčení Kingston MobileLite G2 děkujeme Kingstonu.

 
 
Cena v době testování: cca 1 200 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




reklama