Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

HTC One vs. Galaxy S4: bratrovražedný souboj?

19.7.2013, Jakub Doležal, recenze
Oba nabízí to nejlepší ze současných technologií a jsou vybaveni populárním Androidem. Měli by tedy bojovat bok po boku, jenže domů si můžete odnést jen jeden. Bude to multifunkční Korejec, nebo hliníkový hezoun z Taiwanu?
Porovnání vlastností máme za sebou, takže kdo je nakonec vítězem? Je povedenější Samsung Galaxy S4 nebo HTC One? Než telefony dorazily do redakce, bylo celkem nasnadě je vzájemně porovnávat, neboť měly podobné parametry a záleželo tedy spíše na tom, jak si který z výrobců poradí s finálním složením.

Nicméně nyní po desítkách hodin testování jsem změnil názor. Telefony jsou si sice na papíru nesmírně podobné, ale v realitě se podařilo vytvořit dvě velmi odlišná zařízení a prakticky byste mezi nimi neměli vybírat, tedy pokud víte, jakými funkcemi a kvalitami disponují.


Samsung Galaxy S4


Začněme Korejcem, který je zcela jednoznačně určen všem hračičkám, geekům, zkrátka nadšencům do moderních technologií. Tento telefon je totiž vybaven bezpočtem špičkových funkcí, které vám jednak usnadní práci a zároveň dovolí si s telefonem hrát dlouhé týdny až měsíce. Samsung je současný inovátor číslo jedna, ačkoliv ne vždy jsou jeho vychytávky využitelné v praxi.


Galaxy S4 je ideálním partnerem pro geeky (klikněte pro recenzi)

Máme tu technologie, vysoký výkon, spoustu softwaru, takže je tu nějaká chyba? Určitým nedostatkem Galaxy S4 je jeho vzhled. Nechci shazovat hodiny práce designové týmu, ale takhle si telefon za 17 000 Kč zkrátka nepředstavuji. Pro příště by měl Samsung zkusit odvážnější tvary a nové materiály.
 
 
 

HTC One


Uvnitř prakticky stejný telefon jako Galaxy S4 vás však po několika dnech používání přesvědčí, že existuje i cesta bez mnoha čidel a dalších softwarových doplňků. HTC s modelem One cílí na méně náročné uživatele v oblasti technologií, ale naopak útočí na peněženky lidí, kterým záleží na reprezentativním vzhledu telefonu. Design HTC One je vskutku povedený a všude budete středem pozornosti.


HTC One sází na stylový design a jednoduchost (klikněte pro recenzi)

Výčet chyb by se mohl týkat možná až příliš jednoduchého systému s minimem aplikací, ale to budoucí majitele zřejmě tolik trápit nebude. Kde však HTC má prostor pro zlepšení, to je lepší zpracování hliníkové konstrukce. Ta jednak velmi ráda přenáší teplo do dlaně uživatele, ale také nevydrží příliš dlouho v neporušeném stavu.
 

Doufám, že plnohodnotné recenze Galaxy S4 a HTC One v kombinaci s tímto duelem vám pomohly lépe poznat obě zařízení a nyní bude rozhodování snadnější. Je pravdou, že současné vlajkové lodě jsou poměrně drahé, a pokud vlastníte některou z předchozích generací, pak není update zas až tak nutný.
 
 
Za zapůjčení telefonu Galaxy S4 a pouzdra S-View děkujeme Samsungu.
 
Za zapůjčení telefonu HTC One děkujeme HTC.

 
Za zapůjčení routeru Asus děkujeme e-shopu Mironet.cz.



reklama