Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

HTC One: poslední mohykán?

10.7.2013, Jakub Doležal, recenze
Kdysi silnému výrobci smartphonů se v poslední době vůbec nedaří a prodeje by měl opět nakopnout vlajkový model One. Dokáže však tento špičkově vybavený telefon prorazit v tak silné konkurenci, nebo je to jeden z posledních kousků od HTC?
Když se řekne telefon s Androidem, pak jistě řadu z vás napadne multifunkční telefon pro geeky, avšak HTC One tak rozhodně nepůsobí. Svým vzhledem a jednoduše pojatým rozhraním spíše útočí mimo svou „zelenou“ rodinu, a to směrem na iPhone.
 
Pokud však HTC chtělo oslovit současné majitele nakousnutých jablek, pak muselo zásadně zapracovat na designu a vytvořit jakýsi pocit výjimečnosti. To se povedlo, neboť HTC One je po dlouhé době telefon s Androidem, který je opravdu vzhledově povedený a částečně omlouvá vysokou cenovku. Kdekoliv jsem před kolegy HTC One vytáhl z kapsy, tam vzbudil až nebývale vysoký zájem.


Ocenění TREFA získává HTC One za perfektní vzhled, precizní zpracování,
vysoký výkon a rychlé grafické prostředí.

Jeden kus pečlivě opracovaného hliníku se tedy alespoň po stránce designu jeví jako krok správným směrem, ale není to úplně pravda. Jakkoliv HTC díky vytvarovanému tělu padne výborně do ruky, má díky kovovému povrchu občas tendenci vyklouznout jak mokré mýdlo. Výrazně horší je však tepelná vodivost krytu, takže na dlouhé zatěžování hrami tento model zkrátka není stavěn, stejně tak ho nenechávejte dlouho na slunci. Tečkou na závěr je měkkost materiálu, takže bez ochranného obalu budete mít poškrábaná celá záda, než se stačíte nadechnout.

Softwarové prostředí telefonu doznalo od minulé generace zásadních změn a i se zde se výrobce inspiruje u Apple. Vše je graficky jednoduché, funkcí je relativně málo, zkrátka je zde jen to nejdůležitější bez zbytečných cukrátek okolo. V kombinaci s výkonným hardwarem a výborným displejem získáte bleskově rychlý telefon, který i přes svou jednoduchost bude naprosté většině uživatelů stačit. Slova chvály patří i reproduktorům, které v HTC One zažívají doslova renesanci.

Stejná slova platí i pro synchronizaci s počítačem či notebookem. Opět zapomeňte na desítky funkcí jako u Sony či Samsungu, novodobé HTC se prostě vydává zcela jiným směrem a je otázkou, kdyby bylo možné operační systém iOS instalovat i mimo iPhone, zdali by v HTC One nebyl.
 
Je tedy HTC One jen předraženou hračkou? Ne, tento model je opravdu povedeným designovým kouskem se špičkovou výbavou a vysokým výkonem. Nehraje se tu na tisíce funkcí, ale na jednoduchost a eleganci. Ve světě Androidu zcela ojedinělé zařízení si rozhodně zaslouží redakční ocenění TREFA.


HTC One je vhodný:


1) Pro uživatele hledící na design
2) Jako náhrada za menší tablet
3) Pro uživatele, kteří chtějí kvalitní poslech
 
 

Plusy


+ Povedený vzhled a precizní zpracování
+ Vysoký výkon hardwaru
+ Přehledné a rychlé prostředí
+ Kvalitní a jemný displej
+ Slušná výdrž na baterii
+ Technologie Boomsound
+ Ergonomie těla
 
 

Minusy


- Při delší zátěži příliš horký
- Omezené zdroje pro Blinkfeed
- Hliníkové tělo se snadno poškrábe
- Omezenější synchronizační software
 
 
Za zapůjčení telefonu HTC One děkujeme HTC.

 
 
Cena v době testování: cca 17 000 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




Jak hodnotíte telefon HTC One?
V anketě šlo hlasovat od 10.7.2013 do 30.6.2014. Počet hlasujících: 8
Výborný100 %
Průměrný0 %
Špatný0 %
reklama