Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

HTC One: poslední mohykán?

10.7.2013, Jakub Doležal, recenze
Kdysi silnému výrobci smartphonů se v poslední době vůbec nedaří a prodeje by měl opět nakopnout vlajkový model One. Dokáže však tento špičkově vybavený telefon prorazit v tak silné konkurenci, nebo je to jeden z posledních kousků od HTC?

Software


Už v případě samotného telefonu je znát, že HTC se věnovalo spíše designu a vlastní aplikace omezilo na minimum. Ještě více je to však znát u softwaru pro synchronizaci s počítačem, který oproti konkurenci jako Samsung, Apple či Sony nabízí opravdu jen nezbytné minimum. Ostatně pojďme se na to podívat.



Chválím HTC, že svůj software připravilo do paměti telefonu a není tedy nutné hledat na internetu, jako v případě Samsungu a jeho Kies. Instalace HTC Sync Manageru je velmi rychlá, bezproblémová, telefon můžete mít připojený a hlavně není zapotřebí pro dokončení několikrát aktualizovat celý software, tedy přesně obráceně oproti procesu u Galaxy S4.



První spuštění a program ihned nabízí migraci dat z jiného přístroje do vašeho nového telefonu. Nicméně poměrně záhy zjistíte, že v případě HTC Sync Manageru lze takto přesunout data pouze z iPhone. Pokud chcete použít kontakty a nastavení z jiného telefonu s Androidem, doporučuje výrobce aplikaci HTC Transfer Tool stažitelnou z Google Play.

Pro přesun dat z iPhone je připraven Sync Manager,...

...avšak v případě Android telefonu musíte využít jiný program

Pro samotnou správu souborů, hudby či fotografií máte k dispozici patřičné záložky, přičemž můžete HTC Sync Manager využít i jako hudební přehrávač. Každopádně všechny zmíněné možnosti jsou v porovnání s konkurencí skoupější na funkce, takže nepředpokládám, že byste tento software využívali primárně například místo standardního přehrávače hudby.



Velké komplikace nastávají v případě kontaktů a kalendáře, neboť HTC Sync Manager vás neumí obsloužit vlastním rozhraním a pouze se snaží tato data přesunout do mailového klienta. Pokud jej v počítači nemáte nainstalovaný, tak se k úpravě kontaktů jednoduše nedostanete. Vzhledem k velikosti softwaru mi absence byť základního editoru přijde jako chyba.





HTC Sync je tedy spíše takový prostředník mezi vaším počítačem a telefonem. Sám si na mnoho věcí netroufne a raději pouze předává data směrem dál. Navíc to vypadá, že ani Wi-Fi synchronizace není součástí a jediným způsobem je tedy přenos dat skrze USB kabel. Pokud využíváte například Outlook, pak vám bude tento software od HTC stačit, v opačném případě je třeba se podívat po alternativách.

reklama