Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Chytrý náramek Xiaomi Mi Band 3: miláček davu

22.5.2019, Milan Šurkala, recenze
Náramek Mi Band 3 čínského Xiaomi jde u nás opravdu na dračku. V dnešní recenzi se podíváme, co nabízí a zda opravdu stojí za to. Cenově jde o velmi levnou záležitost, přesto slibuje dost funkcí.
Dnes jsme se podívali na chytrý náramek Xiaomi Mi Band 3, který je mezi uživateli extrémně oblíbený zejména díky velmi příznivé ceně. Faktem je, že i když zde najdeme několik ústupků, které cenu snižují, jde ve výsledku o velmi povedený produkt schopný právě těch funkcí, které primárně potřebuje a nic výrazně důležitého zde nechybí.
 
Náramek potěší velmi malými rozměry i hmotností, na ruce nejde takřka cítit. Je jednoduchý, černobílý design displeje pak nepůsobí obzvlášť moderně, což se týká i rozlišení, nicméně se za to odmění neuvěřitelnou výdrží. Dva týdny jsou obvykle bez větších problémů a pokud nebudete náramek často synchronizovat s telefonem a jen ho necháte zaznamenávat údaje, dostanete se i na trojnásobek a nabijete ho 8krát do roka.
 
Xiaomi Mi Band 3 hodnocení
 
Stinnou stránkou je však proprietární nabíječka a nutnost pokaždé vytahovat modul z náramku. Oceňuji dost přesné měření ušlé vzdálenosti, docela slušné je i počítadlo kroků (proti krokoměru v iPhonu trochu více pesimistické). Spousta lidí si stěžuje na nepřesný snímač srdečního tepu, nicméně např. v mém případě jsem si na výsledky nemohl stěžovat a většinou se nelišily o více než 3-5 tepů podle toho, co jsem si sám naměřil ručně. Pokud jde o displej, chvilku může trvat, než přijdete na správný způsob tahu prstem přes displej, aby se váš tah správně zaznamenal a také to chce zvyk, než si zapamatujete strukturu menu.
 
Ve výsledku jde o slušný produkt s potřebnými funkcemi a za velmi dobrou cenu, zejména vychytáte-li nějakou prodejní akci, která dokáže snížit cenu náramku někdy i téměř o třetinu.
 
 

Náramek je vhodný pro:

 
1. Monitorování počtu kroků a motivaci k chůzi
2. Použití jako běžné hodinky
 
 

Plusy

 
+ Velmi nízká cena
+ Nízká hmotnost a malé rozměry
+ Extrémně vysoká výdrž na baterii
+ Přijatelná přesnost měření vzdálenosti a počtu kroků
 
 

Minusy

 
- Proprietární nabíječka
- Menu a displej vyžadují trochu cviku a zvyku
 
 
Cena v době testování: cca 900 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama