Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Chytrý náramek Xiaomi Mi Band 3: miláček davu

22.5.2019, Milan Šurkala, recenze
Náramek Mi Band 3 čínského Xiaomi jde u nás opravdu na dračku. V dnešní recenzi se podíváme, co nabízí a zda opravdu stojí za to. Cenově jde o velmi levnou záležitost, přesto slibuje dost funkcí.
Náramek s telefonem spárujete pomocí aplikace Mi Fit, která se v těchto dnech dočkala redesignu a vyšla jako Mi Fit 4.0. Test probíhal především před touto aktualizací, nicméně v závěru jsem vyzkoušel i novou verzi, ze které jsou i níže uvedené screenshoty. Osobně bych čekal, že Xiaomi bude někde na svých stránkách prezentovat odkaz na oficiální aplikaci, aby si uživatel mohl ověřit, která aplikace je ta správná a nestáhl nějakou jinou. Takto aplikace, kterou vydává jakási neznámá společnost Anhui Huami, vypadá trochu podezřele. Pro iOS ji najdete na App Store, Android ji pak má na svém Google Play Store.
 

 
Nová verze aplikace přináší světlý design proti původnímu tmavému. Vypadá tak moderněji a mnohem vzdušněji. Na druhou stranu původní aplikace působila více podrobněji a tato je jednodušší, přičemž uživatel má nejprve pocit, že se tu nic moc nedozví. V aplikaci najdete čtyři záložky, kde ta první sumarizuje vámi dosažené výsledky, další se pak věnují třem typům aktivit, chůzi, běhu a cyklistice. Kliknutím na jednotlivé položky se můžete dostat na podrobnější zobrazení. Když tedy kliknete na informace o spánku, dostanete se k dalším informacím.
 

 
Náramek dokáže měřit nejen délku spánku, ale také jeho hloubku. Zde je otázkou, jak dobře to měří, ale sami si to těžko ověříte. Kvalita spánku se pak vyjadřuje ve skóre a výsledek se srovnává s ostatními. I to vás může popohnat ke zdravějšímu spánku, pravidelnějšímu ulehání do postele i vstávání.
 

 
Podobně to vidíte i u jiných aktivit. Zde např. vidíte chůzi. I když náramek je schopen změřit vzdálenost sám o sobě, lze je měřit i v tzv. workoutech, tedy cílených cvičeních. Pokud jde o klasické kroky (ty, které měří i bez spuštěného workoutu), při instalaci aplikace si můžete vybrat, kolik má být váš denní cíl, jenž byste měli vždy překonat. Jakmile ho překonáte, náramek zavibruje, a tak víte, že už máte splněno. Ve výchozím stavu je nastaveno 8000 kroků a lze to pochopitelně změnit i později.
 
Je zajímavé, že i když chodím poměrně hodně, snažím se nejezdit moc autem a podobně, můj letošní průměr je dost bídný a nedosahuje ani 6500 kroků, měsíční je na tom jen o trochu lépe. Aplikace vedle průměrných kilometrů a kroků ukazuje také to, kolik paliva jste svou chůzí ušetřili a kolik bylo spáleno tuků. Vámi dosažené hodnoty lze zobrazit také v přehledných grafech, které mohou být strukturovány po dnech, týdnech nebo měsících. Vidíte tam i tenoučkou čáru zobrazující hranici 8000 kroků (nebo jinou vámi nastavenou hodnotu).
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama