Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Agent 007: špiónské brýle s kamerou

5.6.2014, Milan Šurkala, recenze
Nedávno jsme se podívali na problematiku špehování pomocí běžně dostupných prostředků, ať už jde o odposlechy, kamery nebo napíchnutí PC. V dnešní recenzi jsme pro vás vyzkoušeli špiónské brýle s kamerou.
Kapitoly článku:
Dále budeme pokračovat HD videosekvencemi, které lze natáčet. Jak již bylo zmíněno, ovládání pomocí delšího podržení tlačítka (navíc nepohodlně umístěného) není zrovna ergonomické.


Špiónské brýle s kamerou - video 1

klikněte pro zvětšení



Jako první tu máme venkovní video (30 sekund, 64 MB), kde uvidíte světelné závoje, které vznikají zejména v protisvětle. Kliknutím na snímek uvidíte screenshot z videosekvence v plném rozlišení 1280×720 pixelů.


Špiónské brýle s kamerou - video 2

klikněte pro zvětšení



Druhá venkovní videosekvence (36 sekund, 91 MB) ukazuje zejména chování v protisvětle a obrovské odlesky objektivu a světelné závoje při pohledu směrem ke slunci. Začátek videosekvence je zvláštní kvůli nasazování brýlí (dlouhé mačkání se s nasazenými brýlemi dělá dost nepohodlně, obzvlášť když máte ještě jedny brýle - proto jsem je zapínal ještě nenasazené).




klikněte pro zvětšení



Vyzkoušel jsem využít brýle také jako alternativu k videokamerám do auta. Nevýhodou je jednoznačně velmi úzký úhel záběru, kvůli kterému v podstatě nemáte pokrytý levý jízdní pruh. Řešením by bylo vytočit hlavu více doleva. Kamera v brýlích je holt natočena trochu více doprava, než by bylo ideální. Každopádně použitelné to překvapivě je, registrační značky lze přečíst jen při kratších vzdálenostech, na větší vzdálenosti už malé rozlišení snímače nestačí. Můžete si stáhnout i tuto videosekvenci (29 sekund, 76 MB). Videosekvence byla zkrácena, nejde tedy o video přímo z brýlí.


Špiónské brýle s kamerou - video 4

klikněte pro zvětšení



Pokud chcete skrytou kamerou natáčet nějaký text, raději na to zapomeňte. Kresba je dost rozmazaná a rozeznat lze jen větší a širší písmena. Ukázka ke stažení samozřejmě nebude chybět (27 sekund, 36 MB).


Špiónské brýle s kamerou - video 5

klikněte pro zvětšení



Jako poslední tu máme interiérovou ukázku ve tmě a s rozsvícením žárovkového světla (18 sekund, 15 MB). Obraz je hodně zašuměný, barevně dost mimo.

Videosekvence se ukládají do souborech po 20 minutách (po překročení tohoto časového limitu se automaticky vytvoří nový soubor). Na jedno nabití baterie jsem pořídil 62 minut videozáznamu a 45 fotografií.
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama