Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak
27.3.2019, Milan Šurkala, aktualita
Orgány Evropské unie chtějí bezpečnější silnice, a tak nové vozy mají být podle schválených návrhů zákonů vybavovány mnoha novými softwarovými omezovači. Těšme se na omezovače rychlosti i testery alkoholu a sledovací kamery.
Neath1 (3) | 28.3.20199:14
Myslím, že bude nový trend Rootovat nejen telefony, ale i automobily.
Když jsme u té rychlosti, striktni dodržování zákona neexistuje, nikdo to nedělá buď me k sobě upřímní, je to jen hloupá utopie a hádat se kvůli něčemu takovému je blbost.
Dále si myslím, že by mohli být rychlostní limity posunuty na 2x, kdyby si lidi nekupovaly auta, ktere jsou bud vraky co nemaji nic delat na silnici, nebo jejich ovládací vlastnosti jsou pro samotneho řidiče nebezpečné, nebo jim to vůbec nebrzdi a v neposlední řadě na silnici nepatří lidi pro které slovo reflex je sprosté slovo.
Bohužel nic z toho by se nedělo, kdyby auta neprodávali za tak směšné prachy a neměl každý pred barakem minimálně 2 a více aut.
Kdyby auta stáli 1­-2 milióny, tak by silnice byli prázdné, vzduch čistý a lidi co neumí řídit by jezdili hromadnou dopravou.
Odpovědět0  5
wrah666 (75) | 27.3.201916:23
za zlých komančů kdy byl !ůtlak, nesvoboda a šmírování­" vás policejní kontrola zastavial 2, maximálně 3x do roka a kamer bylo po celé republice ani ne stovka. za dnešní svobody jsou kamer tisíce, prakticky jste sledováni na každém kroku, odposloucháváno je 100% hovorů a te´d vás ještě udá vaše vlastní auto. Svatí komanči, proboha vraťte se a vymeťte tuhe hrůzu.
Odpovědět6  6
Andir (31) | 28.3.20198:05
copak sis šlehnul? :D jediný důvod proč to nebylo za komárů že nebyli technologie :D jo svatí komanči když si měl vlastní hlavu což očividně nemáš tak si šel sedět protože si ohrožoval svými názory režim. udělej jednou něco prospěšného a táhni do ruska nebo číny tam si užij tvůj rudej sen nebo skoč do zdi.
Odpovědět5  5
wrah666 (75) | 28.3.20198:55
A­) nedostatek technologie je nesmysl. Rozhodně jí bylo dost, abya mohlo být třeba podstatně víc kamer nebo odposlechů. Akorát to ani ­"totalita­" nepovažovala za nutné.
B­) a děkuji, že jste se tak pěkně a svobodně projevil. Je krásné, když se ­"demokratovi­" na chvilku odfoukne maska a on se svobodně projeví, dle svého vychování. Zcela bez vyjímky je to na úrovni chování vepře v chlévě. A to máte tu drzost se prohlašovat za lepší lidi..


PS: ten mínus není ode mě.
PPS: a až vám jednou dojde, že jsem měl pravdu, tak už bude pozdě. Šrouby budou dotažené tak, že si nebudete smět ani hodit špagát.
Odpovědět6  5
Andir (31) | 28.3.20199:23
tak určitě :D komouši byli rádi že mají vůbec jídlo natož tuto všechno :D ty si naivka :D právě že každá totalita považuje za nutné naprosté sledování, když nějakej primitiv neuznává demokracii proč by se sním mělo jednat demokraticky prostě vypráskat jako psa, proč nejsi v rusku když je to tak lepší hm? protože víš že to stojí za hovno a jen kecáš opice, jistě že ty tak máš pravdu :D přestan fetovat, komouši se měli vymlátit potom co sme se jich konečně zbavili ale pravda bral bych komanče bych tě hned nahlásil za nepřítele režimu a už by ti uřezali koule :D a bylo by o pitomce méně.
Odpovědět2  4
drk22 (60) | 28.3.201910:11
"když nějakej primitiv neuznává demokracii proč by se sním mělo jednat demokraticky prostě vypráskat jako psa­"
Podle téhle logiky byli komanči vlastně v právu protože jednali stejně tj. když je někdop takový primitiv že neuznává náš skvělý socializmus proč by se s ním mělo jednat demokraticky, prostě vypráskat jako psa...
Odpovědět6  2
ludek_jelinek (22) | 29.3.20197:57
Komentář, na který reagujete, je hodně diskutabilní, nicméně ten Váš tomu nasadil korunu. Zažil jste prosazování komunismu či socialismu v praxi? Pokud ano, tak to porovnejte s ­"prosazováním demokracie­" v demokratických státech. Pevně věřím, že rozdíly najdete. Za mě osobně, vyzdvihovat socialistické a komunistické režimy, tak jak byly nastoleny a udržovány, je zcela úchylné. :­-(
Odpovědět3  0
wrah666 (75) | 29.3.20198:47
Asi se těžko vrátí padesátá léta. ostatně pokud vytáhnete hlavu z míst, kam jste si jí zastrčil, zjistíte, že tehdy bylo i prosazování demokracie o dost ostřejší. Hovořím o letech 1980+, kdy zde žádný ­"útlak­" nebyl. Nebyla perzekuce, nebyl jediný politický vězeň.. Srovnejte s denšní dobou.
Odpovědět0  3
Andir (31) | 29.3.20198:55
Nebyl jediný politický vězen :D to mě dostalo :D řekni jsi opravdu tak hloupej, naivní nebo jen trolíš? takovéto existence jsou pro naši společnost to nejhorší a musíme hold jen počkat až odejdou na věčnost občas škoda že se nechováme jako jejich milovaní komanči hezky ke zdi a bylo by to
Odpovědět2  0
wrah666 (75) | 29.3.20199:44
Nebyli to političtí vězni, seděli plným právem. Například realita ­"umučeného­" Wonky je ta, že seděl za rvačky a výtržnosti. A když odmítal doktora, tak holt jeho přání respektovali. A takoví jsou všichni ­"demokratičtí hrdinové­" bez vyjímky.
Odpovědět0  2
Andir (31) | 29.3.201910:07
neodpověděl jsi mi takže beru že jsi troll protože takhle zmanipulovanej nebo takhle hloupej snad nikdo být nemůže :D drtivá většina věznů bylo politických, stačilo říct něco proti režimu a už tě někdo jako ty napráskal už kvůli tomu že vám chybí páteř, komouši nebyli o nic lepší než nacisti jen byli pomalejší a dohnali to tím že to tady okupovali delší dobu nic víc.
Odpovědět2  0
wrah666 (75) | 29.3.201910:24
Totální nesmysl. Tyhle pomluvy byly vymyšleny až v devadesátých letech, převážně těmi zlodějí co plným právem seděli. Jenže pak bylo výhodnější se prohlásit za politického. založili si v podstatě první vysoce ziskovou neziskovku a OPĚT parazitují na systému. Tehdy kradli, dneska si vyplácí ­(za spravedlivý trest­) modškodné a luxusní důchody navíc.
Odpovědět0  1
wrah666 (75) | 29.3.201910:39
Ps: a fakt, že Vencou havlem amnestovaní ­"političtí­" fakt seděli většinou za krádeže dokazuje statistika. Naprostá většina z nich se totiž za krádeže do basy vrátila. ­(tehdy mi předseda soudu říkal něco o 80% do ROKA po propuštění)
Odpovědět0  0
Andir (31) | 29.3.201910:40
jestli tomuto věříš tak je mi tě upřímně líto ale co se dá dělat hold každej totalitní režim přinese oběti at už na životech tak na psychice slabších jedinců kteří uvěří propagandě, uvěřil jsi jejich lži a ted jsi pro nás jen přítěž a škodná protože se snažiš zničit naše dobré životy a znovu přivést totalitní peklo, tímto s tebou končím s takto narušeným jedincem se nemá cenu bavit je smutné co s náma rusáci udělali
Odpovědět1  0
drk22 (60) | 29.3.201913:03
Ale notak pár lidí co bylo zavřeno jako politicky ­"nespolehliví­" by se našlo. Vždycky když se blížila nějaká politické ­"údálost­" hrozící problémy ­(jako třeba demontrace na výročí Palacha­) tak preventivně uklidili několik nespokojenců li bokem. To je celkem doložený fakt. Nicméně tvrzení o tom že většina byla ­"politických­" je blábol. Naprostá většina vězňů za socializmu byla za kriminální přečiny. A stejně tak je faktem i to, že po tehdejší amnestii zdůvoněnéé právě snahou propustit ty ­"politické­" extrémně stoupla zločinnost a velká čáast z nich zase skončila ve vězení....
Ti z nás co tu dobu zažili se naštěstí jen tak nenachají oblbnout dnešní propagandou, stejně jakop se nenechali zbnout tou tehdejší a lidi si mysleli svoje, bohužel mladí co to nepamatují si nechají nakukat snad cokoli..
Odpovědět0  1
ludek_jelinek (22) | 29.3.201918:04
Já myslím, že s tím individuem asi nemá cenu diskutovat, má svoji pokřivenou pravdu. Zda to je tím, že ten režim vůbec nezažil nebo tím, což by bylo ještě horší, ten režim aktivně podporoval ­(ve valné většině to bylo sprostým práskačstvím­) je smutné a tragické na tom je, že takoví lidé žijí mezi námi a vypouštějí takové bludy. :­-(
Odpovědět0  1
ludek_jelinek (22) | 29.3.201917:58
Tak pokud jsem dle vás hlavu někam strčil, byť si toho nejsem absolutně vědom, tak vy vlastní hlavu vůbec nemáte a pokud náhodou na krku nějakou přece jen máte, tak v ní nemáte zhola nic ­- více toho k vašemu příspěvku asi napsat nelze.
Odpovědět0  0
shasler (69) | 28.3.201911:05
Prý technologie bylo dost... LUL ..., ale i kdyby, kdo by to množství dat procházel a vyhodnocoval. V té době nebylo žádné rozpoznávání obličejů a ani ­"jednoduché­" čtení SPZ aut. Kdo by se probíral hodinami záznamů a hledal něco nepatřičného? ­"Totalita­" považovala za nutné sledovat co možná nejvíce lidí, právě a proto, že na to neměla dostatek technologií, tak se snažila získávat běžné lidi, kteří měli ­"podávat hlášení­" ­(tzv. práskat­) na své sousedy, spolupracovníky a někdy i na své příbuzné. To byli ­"spolupracovníci STB­" a bylo jich tolik, že i poté, co do šlo po revoluci ke skartaci, kterou si ­"zařídili­" lidé, kteří na to měli vliv, peníze a ­"kamarády­", je v seznamu spolupracovníků přibližně 125000 osob.

Co se týká sledování, tak černé skříňky v autech budou podobné černým skříňkám v letadlech a to nemá s Velkým Bratrem nic společné ­(O Velkém bratru v dalším odstavci.­). Na černé skříňky dojde až v případě nehody, takže žádný velký bratr se nekoná. Dnes si navíc každý rozumný řidič pořídí kameru, aby měl důkaz, že to nebyla jeho chyba, no a pokud byla, pak si myslím, že správné, když za takovou chybu ponese odpovědnost.

Pokud si myslíte, že režim jako byl u nás socialismus, byl v pohodě, můžete si takový režim vyzkoušet. Přestěhujte se do Severní Korei, ale pokud by to na Vás přeci jen byla moc silná káva zkuste Čínu. V Číně jsou technologicky na velmi dobré úrovni, žádná extrémní chudoba, jen musíte jít režimu na ruku. Zrovna teď tam zavádějí skutečného Velkého bratra, který by jim záviděl i George Orwell... Tento systém Vás bude sledovat možná i na toaletě a bude Vás hodnotit. Čím méně bodů budete mít, tím méně budete mít možností. Přeběhnete na červenou, i když jsou 3 ráno a nikde žádné auto a ni člověk? Kamery vidí, body dolů. Navíc budete veřejně zobrazován na LCD panelech ­"nástěnkách ostudy­". Někdo vás slovně urazí a vy mu na oplátku ukážete prostředníček? Kamery vidí, body dolů... atd., atd... A teď POZOR, teď přichází ta úžasná věc. Koupíte si výrobek, který si vybral také jiný člověk, co měl špatné bodové ohodnocení? Vaše body dolů... ;­-D No není to úžasné, Horste? Máte málo bodů? Neprodáme vám lístek na vlak... Co? No a ano, jdi třeba pěšky, ale vlakem nepojedeš. Máte málo bodů? Důvod, proč vás vyhodíme z práce, protože v naší firmě pracují jen lidé, kteří mají bodování v pořádku a vy jste nežádoucí osoba. Nemáte práci?!? LUL, body dolů. Seženu si jinou práci... Ne, ne, nikdo jiný Vám práci nedá, máte málo bodů. Nemáte a práci a peníze, nemůžete zaplatit nájem... Body dolů. Ale, jak si tedy zvýším počet bodů, když nedostanu práci? Nezájem, neměl jste chodit na červenou!!!

Výše popsané není utopie. To je realita, která se aktuálně v Číně zavádí a v tuto chvíli se testuje. Pokud to ještě nikomu nedošlo, tak daný systém vytvoří dvě skupiny lidí. Ti co budou mít velký počet bodů oproti těm co budou mít malý počet bodů. Těm s malým počtem bodů nezbude nic jiného, než se stát fakticky otroky pro ty s velkým počtem bodů, kteří jim nakonec milostivě umožní něco dělat a možná se i jednou za den najíst...

Pokud mám tedy porovnávat utahování šroubů zde v Evropě a v Asii, pak se na mě nezlobte, ale raději si vyberu Evropu. Zde mám alespoň naději, že se může něco změnit. Například Anglie se loučí s EU. Bez ohledu na to, zda je to správný nebo špatný krok. Je to příklad toho, že zatím svoboda volby a svoboda obecně není narušena.

Nějaké nařízení o ­"sledování řidičů­", které ve skutečnosti znamená vybavení aut různými asistenty je oproti tomu co se děje v Asii neporovnávatelné.
Odpovědět2  0
drk22 (60) | 28.3.201911:41
"Pokud si myslíte, že režim jako byl u nás socialismus, byl v pohodě, můžete si takový režim vyzkoušet. Přestěhujte se do Severní Korei, ale pokud by to na Vás přeci jen byla moc silná káva zkuste Čínu.­" Někteří z nás ten režim zažili tak naštěstí vědí jak to fungovalo a co je či není pravda či moderní úpropaganda.
Tohle je mimochodem klasický blábol. režim v severní korei ani v číně nemá a nikdy neměl nic moc společného s bývalým režimem v ČSSR....
A Velký bratr není vynáles komunistů, pohužívají ho všichni jen u těch ­"demokratických­" zemí by člověk oprávněně očekával že se nebodou chovat obdobně jako ty ­"zlé despotické diktatury..­".
Odpovědět2  1
ludek_jelinek (22) | 29.3.20197:50
Přesně to jsem chtěl napsat ke komentáři, na který reagujete. Musel jej napsat člověk, který ten systém nezažil nebo byl jeho aktivní součástí. :­-(
Odpovědět1  0
potooczech (28) | 27.3.201914:12
Aneb Svaz evropských socialistických republik v praxi. Pěkně krok po krůčku v rámci všeobecného dobra ukrajujeme svobodu všem. Tohle nemůže moc dlouho vydržet.
Odpovědět8  0
littleon (1) | 28.3.20190:32
Vážně jsi si tím názvem jistý? Sice tady tenhle trend ­"hodit na bolševika všechno­" ještě přežívá, ale já si skoro myslím, že je dobré nechat tyhle žvásty už za námi a nazývat věci pravými jmény. Budu se opakovat, ale ... bolševik­/StB by jim mohl­/a závidět... Běžně označuji trend velkého bratra & cenzuru v Evropě za Spojené státy evropské.
Odpovědět4  1
snajprik (9) | 27.3.201913:50
V USA robili prieskum že dopravne nehody spôsobuje v 60% pripadoch mobil. Dalej dopravne nehody spôsobuju pomaloiduci vodiči, lebo vynervuju desiatky ludi za nimi svojou bezohladnou pomalou jazdou pri ktorej si telefonuju fajčia... Rychlejšie iduci vodič prave že dopravne nehody nespôsobuje, lebo ten sa 100% sustredi na cestnu premavku. Denne stravim 5 hodin za volantom velmi dobre poznam dôvody havarii a ani v prvej desiatne to niesu rychlejšie iduci vodiči!
Odpovědět11  5
thegrid (2) | 27.3.201914:44
Tak to je lež a demagogie, obhajoba proč jezdit jak nezmozek že. Totální prasata svým předjížděním způsobují nejhorší nehody. Když mám na tachometru 95 ­(90 reálně­) a předjíždí mě idioti 130 přes horizont kam nevidí tak je to cajk jo? Že si rozmastí svůj mozek mě zamák nevadí, jim v tom fandím, ale že sebou vezmou nevinné životy, za to by měli jít do kriminálu. Do té doby tu budou vymírat menší městečka na silnicích každý rok jen v ČR. Loni 565 lidí.
Odpovědět8  4
Andir (31) | 27.3.201914:54
asi tak člověk jede maximální povolenou rychlost a stejně se paka lepí a čekají až mohou předjet a dokazovat si co nejsou když mohou jet rychleji.
Odpovědět7  3
tak pokud jedete 90kmh na dálnici kde je 130, tak se fakt nedivím že vás předjíždí. Pokud jedete na rovince kde je přehled 90 tak se taky nedivím že vás předjíždí když se tam dá evidentně jet 130, je prostě obecně taková demence mezi lidma, která je způsobena tím, že vozidla řídí lidé, kteří by v životě neměli dostat řidičák do ruk.
Odpovědět1  8
Andir (31) | 28.3.20198:08
opravdu myslel dálnici, prober se, kdyby napsal že jede 130 tak řekneš no ale to jsi na letišti ne? vy prasečí řidiči si vždy něco najdete, vůbec by vám neměli dát řidičák psycho testy na vás.
Odpovědět3  2
tomasjerry (6) | 28.3.20198:28
Ono si to treba zobrat z druhej strany. Dnes napriklad som sa plahocil za kamionom ­(evidentne pretazenym­) 60 ­- 70 km­/h. Predbehnut sa to nedalo, lebo mam trapnu 1,4 TDI s 250 K na tachaci. Takze asi toto odkazoval. Problem je, ze kamiony to mat nemusia, tak naco mi to je. Nakoniec to dopadlo tak, ze som bol brzda ja + kamion + dalsie 3 dodavky. Momentalne je uzavrata cesta medzi MA­- Rohoznik, obchadzka je tankodrom a naviac sa ako vzdy v y s r a l i na udzbu takze krajnica je sama diera. Uz aj kamiony musia ist stredom, ak ide oproti autobus ­/ kamion musi jeden z nich pomaly zastavit inak skonci v jarku. Ak pocas predbiehania mi to zakape tak to auto rozmlatim. Ked pojdem unaveny z prace dom a kamera vyhodnoti, ze som moc unaveny ako sa mam dostat dom ? Nakolko skvelo funguje SAD tak autobusom idem 1:30 autom 35 min ­(prestupujem v MA­). Des tusim mi ta stara raroha musi vydrzat do konca zivota :­( Nemam na to, aby som si kupil auto, mozno tak za 4 ­- 6 korov a to uz to tu bude platit. Este ma napadla sialena mysielnka, slohnut znacu 50 a dat ju na dialnicu. To budu vsetci nadavat, ked im auta nepojdu :­) Uzasne. Pripadne niekto zisti ako zmanipulovat senzor a je vymalovane. ­(Nieste schopny soferovat ste opity­) :­) taky malinky hack ;­) Vid USA a ich nudzovy gombicek, kde vsetky auta hackly a zmenil im radiostanicu, aby dokazal, ze je to nahovno.
Odpovědět2  0
ludek_jelinek (22) | 29.3.20198:11
Jardo, u tvých komentářů k IT se vždy zasměji. Tady jsi to ale přehnal, protože tady se bavíme o lidských životech. Takže ten tvůj názor ­"přehledný­" úsek klidně 130 moc vtipný není a ta 90 na dálnici vlastně také ne, kamiony do stoupání ­(i mírných­) o moc víc nejezdí, takže pokud těch 90 někomu stačí, co je na tom špatného?
Odpovědět0  0
ludek_jelinek (22) | 29.3.20198:05
Právě jste pohřbil demokracii, vážený pane. I ten pomalu jedoucí řidič má právo se po komunikaci pohybovat, ostatně definujte termín ­"pomalu jedoucí­". Že jede na komunikaci o 5 km­/h pomaleji, než je limit? Nebo jede ­"jenom­" o 5 km­/h rychleji než je limit, ale pro Vás je to stále moc pomalé? A to, že Vás tímto ­"vynervuje­", by spíše inklinovalo k tomu, aby jste navštívil psychologa a pobavil se s ním o zvládání Vašich emocí. Protože to Vaše ­"vynervování­" s největší pravděpodobností povede k nějakému riskantnímu manévru, kterým ohrozíte nejen sebe ­(to je mi úplně fuk­), ale i ostatní účastníky silničního provozu. A pro co? Proto, že Vy ušetříte ­"svižnou­" jízdou 10­-15 minut? Zamyslete se nad sebou a nad Vašimi názory, prosím.
Odpovědět3  0
Andir (31) | 27.3.201913:22
tuto vypadá rozhodně rozumě přitom jak dnes lidi řídí tak je potřeba s tím něco udělat.
Odpovědět1  11
snajprik (9) | 27.3.201913:57
V Dansku zvyšili rychlosť v meste na 70km­/h a nehodovosť im klesla o 40%.
Odpovědět6  2
Andir (31) | 27.3.201914:52
nejsme dánko ;­) tady polovina řidičů nezná ani dopravní předpisy a jezdí jak prasata, předepsaná rychlost jim nic neříká
Odpovědět3  5
drk22 (60) | 27.3.201916:11
Jasně a proto je v dánsku limit přísnější než u nás tj 50km­/80km­/130km a pro tyráku 50­/70­/80... Mimochodem nehodovost smrtelné úrazy jim tma klesaly be zohledu na rychlosti ož desítky let.
Odpovědět2  2
ludek_jelinek (22) | 29.3.20198:15
Aha, takže v Anglii jsou asi úplně tupí, když se zabývali důsledky rychlosti na chodce? Aby jste si jednou neříkal, proč ten chlápek srazil Vaše dítě povolenou 70tkou a ne tou anachronickou 50tkou. :­-(
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.