Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Kolik má mít MDA Comp. volné paměti aby šlapal bez problémů???

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    26

    Ahoj jsem úplný začátečník, tak se předem omlouvám za hloupý dotaz.Koupil jsem si z druhé ruky MDA Comp.Bývalý majitel do něj dal asi dost programů od ICQ,Skype,atd.To je teda můj názor předpokládám že to tam v T mobile nedali a ted k problému , když si do něj nahraju nějaké data ( MP3, krátké videjka) né moc, tak se mi rozbliká hlavní stránka na MDA C. a po nějaké chvíli mi to napíše že mám kritický nedostatek paměti a ať zavřu nejaký program,který používám.Pár mi jich to nabídne všechny postupně zavřu.Stejně to nepomůže chce to abych přesunul velké soubory na kartu tak to udělám a stejně to vytuhává i po měkkém resetu.Píše mi abych rozšířil paměť.Tak se tedy ptám jak ji mám rozšířit ?Mám odinstalovat nějaké programy? Tak děkuji tomu kdo to dočetl až do konce a ještě víc těm kdo poradí :-)))
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    210

    Stav paměti zjistíš:
    Menu Start > Nastavení > záložka Systém > Pamět

    Zde se dá změnit (zobáčkem), kolik paměti může mda použít pro svoji potřebu (pro programy) - mělo by bý tak aspoň 10 MB volnýho (čím více, tím lépe ). Pokud programy zabírají spoustu místa a pro běh programů už zbývá málo MB, pak to hlásí ty chyby o nedostatku paměti. Toť můj názor.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    pokud je kam, pomer se meni dynamicky dle potreby...takze vetsinou neni potreba nic menit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Kup si paměťovou kartu-většina aplikací běží i z ní (aplikace související s today doporučuji instalovat do RAM). Nové aplikace instaluj buď na kartu nebo do ROM. Zapni Internet Explorer a smaž si historii, cookies a temp.int.files.
    Jako návod (jde sice o jiné zařízení, ale v leččems jsou stejné nebo podobné) pročíst toto. Také spoustu místa zabírají témátka a melodie, alarmy - stejně jich používáš jen jedno, resp.několik.....

    Pokud budeš mazat něco, u čeho si nejsi jistý zda se může, doporučuji vytvořit nějaký soubor na kartě a do něj zkopírovat (pro jistotu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    26

    V úložném prostoru mám momentálně přidělené 36,7MB,použité 31,5 a volné 5,2MB. Pro programy Přidělené 20,7MB Použité 15,4MB a volné 5,2MB mám něco měnit? Teď mi to neblbne ale kdybych tam něco přidal tak s největší pravděpodobností to zase začne :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    537

    napis mi na icq,probereme to spolu...neni nic jednodussiho!!!214367231
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    26

    JOJO tak ten IExplorer mi po vymazání historie, cookies a temp.int.files přidal 10 MB místa Díky moc a paměťovku mám 1 Giga mám si na ní přetáhnout programy a tím uvolnit místo?Nerad bych něco zblbnul moc se v tom neorientuji.Díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Ještě doporučím k prostudování rubriku Začínáte? Čtěte! na titulní stránce ce4you.cz (pravý sloupec). Hlavně článek o instalaci a nastavení ActiveSync a instalaci programů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    59

    Paměti není nikdy dost ...

    BTW: Jak to řešíte vy? Já mám několik karet (na jedné mapy pro GPS) na další aplikace a na poslední soubory. Nikdy u sebe nemám tu kterou potřebuju. Cpete to vše na jednu velkou?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    jiste, to je prece nejlepsi, mit vse na jedne, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Mam 1GB SD a zacinam pokoukavat po 2GB... 1GB mi proste uz prestava stacit. Vse tedy na jednou kartu, nedokazi si predstavit, ze byhc s sebou tahal 3 karty..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    174

    Každopádně, Já mam 2Gb a to je tak akorát na pořádný programy a nějakou hudbu. Vždyť jen TomTom v základu zabere skoro 500Mb
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    537

    to urcite,me taky zabral Tom Tom celou 512 mb,ale tady slo o to,ze to je novej uzivatel a chtel vedet optimalni stav pameti,pro bezproblemovy chod cihlicky!Slo mu o vnitrni pamet!!!udelali jsme spolu pres icq HR a poslal jsem mu softik,ktery by mohl vyuzit!!!Upozornuji ze free,pro stourali!!Ted uz si myslim,je u nej vse v cajku,tak prosim moderatora o uzamceni!Diskuze o pameti je tu myslim zbytecna,uz je tu toho asi dost!!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Ja to mam takhle:
    Ulozny prostor: Obsazeno: 10.85 MB
    Volno: 10.06 MB

    Spustene programy: Volno: 26.5 MB
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Kolik máte volné paměti? - HTC Album cache
    Od Johnny83_ce4you v sekci HD2
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 06-03-2010, 23:56
  2. Zobrazeni volne pameti v Dnes
    Od 1lomeno3 v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-09-2007, 15:41
  3. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 06-01-2006, 09:00
  4. Zobrazení stavu baterie, volné paměti a pamětové karty
    Od Mira_ce4you_oldd v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-02-2004, 22:30