Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: HELP! - problém při update ROM na 2.10

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2002
    Příspěvků
    15

    Dobrý den.
    Provedl jsem u mého H3970 update ROM na verzi 2.10, po novém restartu mi to hlásí error a chybějící soubory aflashman.exe a cflashman.exe, bez kterých nefunguje práce s SD kartou. SD jakoby tam ani nebyla. Nepomáhá ani restore poslední zálohy. Budu vděčný za jakoukoliv pomoc nebo radu, nebo případné zaslání těchto souborů. Předem moc děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2002
    Příspěvků
    105

    Udělal jsem totéž a když jsem zjistil že tam ty soubory chybí, neváhal jsem a upgradoval zase spátky na verzi 2.00, soubory zazálohoval a zase zpátky na verzi 2.10. Soubory jsem nakopíroval do adresáře "Windows" a při resetu už to neřve, ale SD karta není vidět stále. Tak tím to asi nebude a tím se to taky nespraví...
    Jinak samozřejmě uvítám jakoukoliv radu a předem děkuji..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Zdravim,

    nedelali jste ROM upgrade s SD kartou v iPAQu? Pokud ano, zkuste to jeste jednou a bez ni.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2002
    Příspěvků
    105

    Díky, ale SD kartou v iPaqu to není. Už jsem na to přišel. Po upgradu to chce vysloveně HW reset. iPaq je sice v továrním nastavení, ale vše funguje jak má. Nevím jestli je dobré obnovovat data ze zálohy. Pro jistotu jsem ho nainstaloval celý znova a teď je to naprosto perfektní..
    I tak díky za radu..
    Aifel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2002
    Příspěvků
    15

    Dobrý den.
    Ano, potvrzuji, SD kartou to není a už jsem na to také přišel sám, bez hw resetu a nainstalování všeho znovu se to neobešlo. Nyní vše funguje jak má, iPaq se aspoň pořádně pročistil. Naštěstí podstatné věci šlo obnovit z Outlooku, zbytek nutno doinstalovat. I tak je to ale operace na několik hodin.
    Onen problém s neviditelností SD karty asi souvisí s update SDIO driverů právě pro řadu 3900, neboť mám dojem že v této nové ROM verzi se pracuje s kartou již jinak než s pomocí aflashman a cflashman.
    Nicméně nějaký pokrok oproti verzi 2.00 tu moc nevidím, urychlení také ne, nový Windows Media mne moc nenadchnul, bliss pozadí do Today také nic moc, původní modré téma je hezčí. Alespoň že je konečně opravena práce tlačítka záznamníku. Ale já jsem konzervativní člověk, takže někdo jiný tam jistě najde pozitiva... :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2002
    Příspěvků
    15

    Ještě jsem zapomněl dodat, že obnovovat data ze zálohy nemá cenu, já jsem se o to pokoušel a došel k tomu samému výsledku, totiž že nešla SD karta. Musí se začít znovu. A také již nelze použít původní uživatelský ActiveSync profil (standardně Pocket_PC), je potřeba vytvořit nový, ale o tom se v dokumentaci myslím také píše.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Jsem rad, ze vam obema vse funguje jak ma :-) Jinak full backup delany ve starsich verzich ROM opravdu neni doporucovan (dokonce je o tom zminka i v readme, ktery upgrade vzdy doprovazi); tato zasada vetsinou plati i pro ostatni zarizeni.

    Co se tyce zmen ve fungovani SD, tak jak v ROM pro 1.10 (3950), tak i 2.10 (3970) HP rozsirilo podporu i pro SDIO Now! Jedna se o standard, ktery by mel zjednodusit vyrobcum SDIO karet vyvoj ovladacu a mel by zajistit jejich vetsi univerzalnost.
    Vice info zde http://www.bsquare.com/services/SDIO

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Guest

    OK. Tak ako je to teda s tou SD kartou?
    Co treba urobit aby sa objavila v iPaqu(3970) po upgrade ROM 2.00 na 2.10?
    U HP som nic nenasiel :-(

    Dakujem za odpoved.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Mel by pomoci tvrdy reset a neobnovovat ze zalohy, ktera byla provadena na ROM 2.00

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Guest

    HwReset? To je ten App button2 + power button + stylus reset?
    Sorry iPaq mam 3 mesiace a HW(tipy&triky) moc nepoznam :-(

    thanx
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Tvrdy reset se provadi nasledovne:
    1. drzis App. button1 spolecne s App. button4;
    2. k tomu pridas soft reset (stylus reset);
    3. po nejake dobe na dovybiti obvodu (cca par sekund, oficialne doporucovano 1 minuta, neni ale nutne cekat tak dlouho) provedes dalsi soft reset.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Guest

    Ja jsem taky upgradoval ROM, ale porad mi pri soft resetu svite vze mam verzxi 2.00
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Guest

    Ide to! SD kartu vidim.
    Uz "len" nahadzat data spat ;-)
    Thanx
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problém s GPS po update radia rom
    Od Raider_ce4you v sekci Touch Diamond2
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-09-2009, 15:17
  2. problém s kamerou po update
    Od Rom4n v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 62
    Poslední příspěvek: 21-06-2008, 17:34
  3. Problém po update rom
    Od janzak v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-05-2008, 17:21
  4. HP 5450 - problém s update ROM
    Od MrMarkus_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 21-10-2004, 19:46