Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Nekdo provozuje vzdalenou synchronizaci s Outlookem?

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    144

    V diskuzich se parkrat objevil napad vzdalene synchronizace pres wifi/gprs s outlookem spustenym na desktopu. Chtel jsem se zeptat zda to nekdo tak rozjel, popr. co je k tomu treba. A jak resite problem jako desktop za natem a firewallem (www.no-ip.com ?) ?

    PS Nemam ppc, ale uvazuju o nem, proto to "musim" vedet

    Diky!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    No, ja pouzivam vzdalenou synchronizaci pres WiFi v praci. Je to parada...

    Problem u pocitace za firewallem pro pripojeni over GPRS je v tom, ze ten pocitac ven standardne videt nepujde, coz lze ale obejit VPNkou, redirectem portu na routeru/firewallu (coz ale moc bezpecne neni) nebo primym pripojenim do site...

    No-ip.com vam v tom nepomuze, to je DNS sluzba pro dynamicky pridelovane realne IP adresy.

    Nebo jeste mne napada, pouzivat sluzeb http://www.eoutlook.cz (placena sluzba) a pak synchronizaci se serverem...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    144

    Super, ze to aspon funguje A bylo by tezke udelat ten tunel (pro normalniho smrtelnika) - jde o pocitac v siti (bez verejne ip), za fw a natem a bez moznosti domluvit se s administratorem. Stacily by mi nejake odkazy na nejake programy atd. - momentalne nevim ani jak to hledat (resp. posledni pokusy za nic nestaly). Myslim, ze by to bylo levnejsi a jednodussi nez kupovat ucet na eoutlook.cz nebo acmail.cz ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od cenebris
    ...bez moznosti domluvit se s administratorem...
    1. Bez toho vam zadne programy nepomuzou...
    2. Navic, ted jsem se na to jeste mrknul, synchronizace s Outlookem se stejne deje pres NetBIOS/WINS jmena, ne pres DNS, takze vam to bez pripojeni do site at naprimo nebo pres VPN nepojede vubec...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    1

    Jde nějakým způsobem přenastavit port POP3 a SMTP. Asi je nastaven ve výchozím stavu na 100 respektive 25.
    Já nastavím příchotí server (pop3) na ip adresu serveru ve firmě a odchozí také. Ale jedu na zabezpečeném pop3 a smtp portu.
    Jak to vyřešit?
    Díky za reakce a nápady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    42

    Zkuste použít Webis Mail - zvládá i zabezpečené připojení POP3 a SMTP.

    Jirka
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    84

    Zkouseli jste nekdo synchronizaci pres eoutlook.cz ???
    Zajimalo by me jak to funguje...
    Koukal jsem na navod co je na eoutlook.cz a je tam ze se nastavi ucet v outlook 2003 ,takze ten pocitac ze ktereho se synchronizuje posta musi byt neustale zapnuty??

    Pokud to tak je tak nevidim smysl v pouziti synchronizace pres eoutlook.cz ,kdyz
    muzu stahovat postu primo z email uctu treba pres GPRS do PDA.

    diky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Ja tam teda v technicke podpore o nastaveni PDA na synchronizaci nic nenasel, ale to je celkem jedno.

    Pokud eOutlook.cz slibuje mobilni synchronizaci, tak neni samozrejme pro vzdalenou synchronizaci se serverem potreba mit nekde pusteny Outlook na PC. Staci na PDA spravne AS a pokud je vse v poradku, tak se vase PDA spoji se serverem eOutlooku a syncne se s nim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    84

    Citace Původně odesláno od beecher
    Ja tam teda v technicke podpore o nastaveni PDA na synchronizaci nic nenasel, ale to je celkem jedno.

    Pokud eOutlook.cz slibuje mobilni synchronizaci, tak neni samozrejme pro vzdalenou synchronizaci se serverem potreba mit nekde pusteny Outlook na PC. Staci na PDA spravne AS a pokud je vse v poradku, tak se vase PDA spoji se serverem eOutlooku a syncne se s nim.
    zeptam se primo na eoutlook.cz.
    Docela me ten produkt zajima.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Na toto mohu rici pouze toto: moudry administrator nebrani uzivatelum experimentovat a necha jim volne pole pusobnosti, samozrejme vymezene hranicemi bezpecnosti. Blokovat nektere sluzby ci je povolovat pouze nekterym zamestnancum snizuje jejich produktivitu a zamestnavateli se v konecnem dusledku snizi navratnost investic do porizovanych technologii.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Abych to upresnil, pokud firma ma veskere prostredky k tomu aby zabezpecila vzdaleny prisup k Exchange serveru a nakonec uzivatelum nedovoli jej pouzivat, proc vlastne investovala do nakupu zarizeni ktera toto zvladaji?
    Pak by jim stacilo poridit Palmy nebo nejake digitalni diare.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od spiderxxl
    Docela me ten produkt zajima.
    No, on to v podstate neni jejich produkt. Je to pouze verejne nabizeny Exchange.
    Tj. receno, pro male firmy, kterym se nevyplati koupit si Small Business Server 2003 nebo cely Exchange 2003, ale chteji pouzivat vyhod Exchange 2003 serveru, tak jej mohou mit za docela rozumny poplatek jako sluzbu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od Wuffi
    Abych to upresnil, pokud firma ma veskere prostredky k tomu aby zabezpecila vzdaleny prisup k Exchange serveru a nakonec uzivatelum nedovoli jej pouzivat, proc vlastne investovala do nakupu zarizeni ktera toto zvladaji?
    Ale co kdyz firma tyto zarizeni nezakoupila?
    Treba jako v mem pripade, taky rvu, ze se ani pres PDAckove VPNko do firmy nedoboucham (neeku-li, ze bych chtel neco jako sync se serverem), ale vymaham si neco, co proste neni v me kompotenci. Nikdo mi nedal pravo, aby si syncoval pracovni/firemni veci do meho PDA.

    A to jde...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Ano to chapu Pak jsou ale sami proti sobe protoze bez vynalozeni jakychkoli nakladu (pocitam s tim ze na strane serveru maji vse potrebne) mohou zvysit Tvou produktivitu a ziskat tak z Tebe vice
    Jenze se boji moznych bezpecnostnich rizik. Predpokladam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    144

    Citace Původně odesláno od spiderxxl
    Docela me ten produkt zajima.

    Jeste jsem nasel jineho "providera" - www.acmail.cz - zda se mi, ze to provozuje autocont a nejak jsem nenarazil na limit prostoru - mozna je nekonecny?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. SSH tunnel na vzdálenou plochu
    Od Standa99_ce4you v sekci Microsoft Windows Phone
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-11-2010, 23:15
  2. HD2 problem pri synchronizaci s outlookem
    Od puppak_ce4you v sekci HD2
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-12-2009, 16:18
  3. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 09-11-2006, 11:05
  4. Synchronizace s Outlookem
    Od empiK v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-05-2005, 11:05