Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 55

Téma: Kalibrace pro Ozi ???

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    9

    Dámy a pánové, nebyl by někdo z majitelů OziExploreru ochoten zkalibrovat turistickou mapu Slovenského ráje? Koupil jsem si bohužel jen OziExpl.CE. Mapa je zatím vcelku (3500 x 3100 px), není problém ji rozdělit s přesahy. Na mapě je síť po 1 minutě, souřadnice znám. Bohužel nemám ponětí jaké má map datum. Dá se to z mapy nějak zjistit? Nepřesnosti v kalibraci by nevadily, stačí přibližná orientace. Pokud by se někdo ochotný našel, napište, prosím, v jakém formátu a jak velké kusy mapy dodat, jaké přesahy a tak. Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    9

    Ještě doplněk nebo spíš změna:
    Kalibraci zvládá i volná verze Oziho (nevěděl jsem o ní), i když jen na dva body, ale to pro moje účely zatím stačí. Neumí ale převod obrazu mapy do ozf2 formátu (obávám se, že to nedělá ani ostrá verze). Vygoogloval jsem diskuze a zjistil, že to dělá prográmek "img2ozf" . Netuším ale jestli je to volné nebo se to dá někde u nás koupit. Máte někdo zkušenostii? Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Stačí se pořádně rozhlédnout po homepage oziho. Je volně ke stažení na násl. adrese: http://64.71.184.220/img2ozf/img2ozf.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    103

    Citace Původně odesláno od Ášek
    Ještě doplněk nebo spíš změna:
    Kalibraci zvládá i volná verze Oziho (nevěděl jsem o ní), i když jen na dva body, ale to pro moje účely zatím stačí. Neumí ale převod obrazu mapy do ozf2 formátu (obávám se, že to nedělá ani ostrá verze). Vygoogloval jsem diskuze a zjistil, že to dělá prográmek "img2ozf" . Netuším ale jestli je to volné nebo se to dá někde u nás koupit. Máte někdo zkušenostii? Díky.
    Volné verze OZI do PC jsou dvě - jedna trial a jedna shareware. trial umí kalibrovat na čtyři body a umí více formátů obrázků, umí i importovat geotify z adresáře. Po hodině práce spadne. Share.. umí ukládat routy a WP, ale umí jen bmp..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    9

    Slepý jsem, nevidím.... Teď už jo. Díky oběma.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Ášek
    Dámy a pánové, nebyl by někdo z majitelů OziExploreru ochoten zkalibrovat turistickou mapu Slovenského ráje? Koupil jsem si bohužel jen OziExpl.CE. Mapa je zatím vcelku (3500 x 3100 px), není problém ji rozdělit s přesahy. Na mapě je síť po 1 minutě, souřadnice znám. Bohužel nemám ponětí jaké má map datum. Dá se to z mapy nějak zjistit? Nepřesnosti v kalibraci by nevadily, stačí přibližná orientace. Pokud by se někdo ochotný našel, napište, prosím, v jakém formátu a jak velké kusy mapy dodat, jaké přesahy a tak. Díky.
    Kalibraci map pro OziCE možná provede Ing. Bain na www.gpsweb.cz. Ale je to placené.
    vicovm
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    58

    Mapu Ti zkalibruju, napiš, kde je ke ztažení.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    128

    Chtěl bych se zeptat, na netu jsem našel mapu Tunisu a snažil se jí zkalibrovat - v programu GoogleEarth jsem našel stejný bod a souřadnice zapsal do Oziho. Celkem devět bodů. Jenže v Tunisu se mapa nenašla. Netušíte někdo co je špatně?
    dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    58

    To je těžké, musel by to člověk vidět - jaká projekce, datum, další nastavení... Podívej se do kalibrace nějaké jiné mapy, a uvidíš, že tam můžou být i další parametry, než souřadnice - např easting, ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    39

    Zdravim ta Pivous. Mohol bi si mi pomôcť s kalibrovať mapu alebo aspoň vysvetliť kde nájdem kalibračné body na mape. Mam turistickú mapu VKU Harmanec a proste si neviem pomôcť. Buď taký bodrý vysvetli mi to, alebo pošlem ti mapu naskenovanú a napíšeš mi postup skenovania. Vopred ti veľmi pekne Ďakujem. Môj email: ondrej4@orangemail.sk
    S pozdravom Ondrej
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od pivous
    Mapu Ti zkalibruju, napiš, kde je ke ztažení.
    Díky, ale za ten rok už jsem se to naučil... :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    58

    Chachá, to je dobrý fór, vůbec jsem nekoukal na datum Tvého dotazu... :-)))))
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    32

    Nemá někdo zkalibrovanou mapu Madeiry?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    0

    Taky bych ji přivítal :!:
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    0

    to turista: Jooo, už ji mám !!!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Kalibrace displeje !!!
    Od mibuxp v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 29-01-2008, 21:12
  2. Kalibrace map S-42
    Od Scartman v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-08-2007, 11:09
  3. Kalibrace v Ozi v WGS84
    Od Scartman v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-07-2007, 09:43
  4. Kalibrace na MDA c
    Od vlhana v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-10-2006, 21:01
  5. Kalibrace displaye bez HR
    Od jan_bar v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-03-2006, 16:38