Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 10 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 150

Téma: Geocaching - zkušenosti atp.

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    0

    Začala jsem hrát hru geocaching. Výborná zábava (www.geocaching.cz).
    Bohužel jsem byla celkem naivní, když jsem si myslela, že mne TomTom5 bude dobrým společníkem na cestách.
    Používám ho jako navigaci v autě a na cestách/silnicích. Tam je výbornej.

    Ale jakmile mám hledat pěší turistické trasy, či jen tak vyrazit do lesa, tak se mne ten blbec neustále snaží umisťovat na silnici. To má velké mínus.

    A za další se do něj nedá zadat přesná lokalizace dle čísel-stupně minuty sekundy atd. Jak blbec jsem stahovala .loc a pomoci babelsky rybky convertovala do .poi formatu abych to vubec jak do TomToma dostala.

    Byla jsem však velice rozhořčena nepřesností umístnění PoI bodu na mapě. V této hře jde o metry a to že mi ten PoI bod umístil o 10m jinam, jen proto že neměl ikonu nebo já nevím proč tak je prostě nepoužitelnej.

    Tedy abych se konečně už dostala k dotazu. Jaký vhodný soft/zřejmě podobný kapesním navigačním GPSkám/ použít pro tuto hru?

    Já jsem skončila u blbého GPSmapu a jen četla souřadnice a podle nich se snažila lokaci najít.

    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Aničko, zeptej se např. ZDE některého z pánů , já se zatím jen s geocachingem pomalu seznamuji, tzn. sleduji web, koukám, jak to dělají ostatní ... ale je to zajímavé :yes:

    EDIT: Jo, ještě mohu doporučit zadat vyhledání slova geocaching zde v diskuzi, vyběhnou např. odkazy na možný soft, např. v debatě Kompas a PDA...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    103

    v této hře "nejedu", ale líbí se mi. s GPS si hraju jinak. domnívám se, že právě pro nutnost dostatečné přesnosti je velmi vhodný OZI. do něj se totiž dá nacpat jakákoliv "papírová" mapa. tzn. že se dají sehnat i 1:25000 a to pak je paráda. já i pro pěší turistiku používám 1:50000 a neztratím se. (když tak organizovaně)
    i v diskuzi k OZI je pár odkazů na geocaching..
    úspěšné bloudění,,
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    95

    Ja pouzivam Oziho a celkem v pohode, jedine po cem se mi styska (driv sem pouzival CetusGPS pro Palma) je "velka sipka" co miri k pokladu :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    157

    Podle mého názoru je na tuto formu zábavy jako dělaný prográmek zde
    Dobrá práce při zaměřování a dokonce sledování všeho co je potřeba. Určitě stojí za vyzkoušení. (je to prima zábava při cestování)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    103

    Citace Původně odesláno od PavelM
    Ja pouzivam Oziho a celkem v pohode, jedine po cem se mi styska (driv sem pouzival CetusGPS pro Palma) je "velka sipka" co miri k pokladu :-)
    Stačí v konfiguraci zaškrtnout "draw nav line" a máš spojnici WP a tvé pozice.. Když nejsi líný a vytvoříš si route a dáš sledování, budeš mít i šipku..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    103

    Citace Původně odesláno od VILIAM
    Podle mého názoru je na tuto formu zábavy jako dělaný prográmek zde
    Dobrá práce při zaměřování a dokonce sledování všeho co je potřeba. Určitě stojí za vyzkoušení. (je to prima zábava při cestování)
    Na to, že stojí stejně jako OZI.. A to, co nabízí dostanu z OZIho taky. Navíc DEMO oziho do PDA pouze po 10 min. odpojí GPS a zobrazuje vodoznak. není časově omezen. A moje zkušenost s GEO programy mi říká, že když je zaměřen na USA, jinde chodí s problémem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    95

    Citace Původně odesláno od Zdenál
    Stačí v konfiguraci zaškrtnout "draw nav line" a máš spojnici WP a tvé pozice.. Když nejsi líný a vytvoříš si route a dáš sledování, budeš mít i šipku..
    Jasne, to vim, ale jak jsem psal, chybi mi "VELKA sipka" :-). Kdyz takhle litas kolem cache, kterou nemuzes najit, je ti nejaka mapa nebo spojnice naprd. Co te zajima je smer a vzdalenost. Ale kazdemu vyhovuje neco jineho.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    103

    Jasne, to vim, ale jak jsem psal, chybi mi "VELKA sipka" :-). Kdyz takhle litas kolem cache, kterou nemuzes najit, je ti nejaka mapa nebo spojnice naprd. Co te zajima je smer a vzdalenost. Ale kazdemu vyhovuje neco jineho.
    O.K. myslím, že geocaching je opravdu nutné brát jako hru. od GPS chtít, aby tě dovedla přímo k bodu je nesmysl. vždycky ti zbude aspoň 10x10 m na "prosívání" a v tom je ta hra..
    EDIT Moderátor
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Da se nejak do BeeLineGPS naimportovat informace o cache z www.geocaching.cz? Myslim tim hromadny import => na dovolene bych si rad zalovil, tak si to predstavuju tak ze naimportuju informace pro urcitou oblast a pak si vyberu kterou cache budu ten ktery den lovit...

    Tak co myslite, pujde to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    199

    Ve vlastnostech píšou: Support for GPX, takže by to mělo jít.
    EDIT Moderátor
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Prosím diskutující, aby zbytečně nepoužívali citace, pokud odpovídají na příspěvek, který přímo předchází. Jinak viz Pravidla pro diskutující (aktualizace 14.7.2005). Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    34

    Anicko.balounova, dnes jsme se vratili z dovolene na Sumave. Mimo jine jsme lovili kesky. Zde: http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=9065 jsem se ptal, zda nekdo nevi o nejakem inteligentnim kompasu na PDA. Bylo mi doporuceno nekolik SW a osvedcil se mi VITO Navigator. Ma ohromnou sipku, jdou tam nahrat data s priponou .loc, takze je snadno z .gpx prepocitas a je tam zoom 8km az 10m. Nasli jsme dle toho uplne vsechno. Vrele doporucuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    0

    Diky za info. Ja jsem zacala pouzivat BeeLineGPS a naprosta spokojenost.
    Nejenom ze tam ma velkou sipku ale zaznamenava trasu. Ma mapu spousty chachi, ukazuje dostupne satelity atd atd. Proste program delanej primo na GeoCaching.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Jen upozorňuji, že PLANstudio připravilo pro SmartMaps k sosání testovací databázi se seznamem Geocache v Česku, více ZDE
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 10 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. GEOCACHING
    Od grenade8977 v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-02-2011, 15:25
  2. Geocaching
    Od Mashe v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 25-08-2009, 18:55
  3. SmartMaps pro Geocaching
    Od nucleolus v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 27-06-2008, 10:52
  4. geocaching a ozi...
    Od kubisz v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-04-2008, 08:24
  5. Ozi je pro geocaching nepoužitelný
    Od Naj_ce4you v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 04-10-2006, 20:53