Tak nevím jak se to sním vyvýjí, ale od 1.7.2005 měl být zkušební provoz, a zatím nic, čekal bych, že první na řadě bude Praha, ale zatím jsem nic nezaregistroval (Navigon 4.2, Tom Tom 5)
Tak nevím jak se to sním vyvýjí, ale od 1.7.2005 měl být zkušební provoz, a zatím nic, čekal bych, že první na řadě bude Praha, ale zatím jsem nic nezaregistroval (Navigon 4.2, Tom Tom 5)
No ohledně trafficu v TOMTOMu jsem jim psal dotaz jak to vypada se zavedením i pro ČR. Odpověděli, že nemají informace ohledně provozu v naší republice. Tak jsem jim poslal odkaz na UAMK a jejich databazi... Třeba se domluví ....
Sám čekám na GPSku on Navigonu,která bude TMC hlášení přijímat.Takže jsem také zvědav.Bavil jsem se nedávno s taxikářem který měl navigaci ve voze a říkal že TMC vysílá radio...Teď si nevzpomenu na jméno sakra.Ale říkal že jel po D5 a před Berounem ho to automaticky stáhlo jinám,protože tam byla bouračka.Takže to v Praze běhá...
Asi to uplne nepatri sem, ale - mam gps 338 (bez TMC) - jakou mam moznost TMC "dostat" do PDAcka? koupit si CF modul s radiem ktery to umi (pokud existuje)? Dik
http://www.ahmobile.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemID=52730Původně odesláno od Striker
No, asi si budeš muset koupit GPS s TMC.
Dopravní info se dá stahovat i přes WEB, tato funkce musí být podporována přímo navigačním SW.
Asi před půl rokem jsem se pídil po dopravních informacích v ČR pro Navigon a bylo mi sděleno, že pokud by měly být stahovány z netu, musí být ve formátu pro danou aplikaci. Jestli jsem to pochopil dobře, mají pro data z internetu formáty rozdílné.
Ta http://www.ahmobile.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemID=52730 by měla spolupracovat s NavigonemPůvodně odesláno od Pavlucha
Původně odesláno od taja
... já mluvil o datových souborech z netu.![]()
Stahovat si data z webu pres GPRS mi nevadi tady (pausal), ale venku uz jo.
Koukal jsem na http://www.rds-tmc.cz/ a TMC je "jen" signal na jine frekvenci nez normalni radio (nevim jak to jinak srozumitelne popsat)tak proto nechapu proc externim modulem by to nemelo jit - existuje snad jen 1 system TMC, takze by mel byt kompatibilni se vsemi softy, ktere umi cist TMC
... opakuju: psal jsem o datech snažených z netu. Ta nemusí být kompatibilní.
TMC je kompatibilní se všemi SW, které ho podporují.
¨Původně odesláno od Striker
Ani venku to není tak strasny při cca 4 hodinove jizde s aktualizací TT 5 po 15 minutách jsem se dostal na počet celkem cca 50kB dat za oba směry - dow i upl. Na to že jsem objel kolonu 11km dlouhou .....
Ono asi ani nejde o desitky nebo maly stovky Kc za data pri dovoleny - ale spis lenost a nepotrebu zaridit si roaming - TMC by bylo jednodussi![]()
No nevím ale asi jsi velká vyjímka když máš mobil a nemáš roming. i když T-mobile omezený roming po Evropě dává automaticky pokud si vzpomínámPůvodně odesláno od Striker
Mam Oskara, kdyz jsem si ho bral tak roaming automaticky nebyl, a ted kdyz jedu na dovolenou tak se bez mobilu velmi rad obejdu ;-)
Myslím si že přijímat TMC jinak než přes originální příslušenství asi nebude to pravé.Né že bych byl proti nějakým pokusům,to ne.Jen je to v Navigonu super vychytané.Tak je škoda to nevyužít.