Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 31

Téma: TMC v Česku?

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    149

    Tak nevím jak se to sním vyvýjí, ale od 1.7.2005 měl být zkušební provoz, a zatím nic, čekal bych, že první na řadě bude Praha, ale zatím jsem nic nezaregistroval (Navigon 4.2, Tom Tom 5)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    105

    No ohledně trafficu v TOMTOMu jsem jim psal dotaz jak to vypada se zavedením i pro ČR. Odpověděli, že nemají informace ohledně provozu v naší republice. Tak jsem jim poslal odkaz na UAMK a jejich databazi... Třeba se domluví ....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Sám čekám na GPSku on Navigonu,která bude TMC hlášení přijímat.Takže jsem také zvědav.Bavil jsem se nedávno s taxikářem který měl navigaci ve voze a říkal že TMC vysílá radio...Teď si nevzpomenu na jméno sakra.Ale říkal že jel po D5 a před Berounem ho to automaticky stáhlo jinám,protože tam byla bouračka.Takže to v Praze běhá...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    224

    Asi to uplne nepatri sem, ale - mam gps 338 (bez TMC) - jakou mam moznost TMC "dostat" do PDAcka? koupit si CF modul s radiem ktery to umi (pokud existuje)? Dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    128

    Citace Původně odesláno od Striker
    Asi to uplne nepatri sem, ale - mam gps 338 (bez TMC) - jakou mam moznost TMC "dostat" do PDAcka? koupit si CF modul s radiem ktery to umi (pokud existuje)? Dik
    http://www.ahmobile.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemID=52730
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    No, asi si budeš muset koupit GPS s TMC.
    Dopravní info se dá stahovat i přes WEB, tato funkce musí být podporována přímo navigačním SW.
    Asi před půl rokem jsem se pídil po dopravních informacích v ČR pro Navigon a bylo mi sděleno, že pokud by měly být stahovány z netu, musí být ve formátu pro danou aplikaci. Jestli jsem to pochopil dobře, mají pro data z internetu formáty rozdílné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    128

    Citace Původně odesláno od Pavlucha
    No, asi si budeš muset koupit GPS s TMC.
    Dopravní info se dá stahovat i přes WEB, tato funkce musí být podporována přímo navigačním SW.
    Asi před půl rokem jsem se pídil po dopravních informacích v ČR pro Navigon a bylo mi sděleno, že pokud by měly být stahovány z netu, musí být ve formátu pro danou aplikaci. Jestli jsem to pochopil dobře, mají pro data z internetu formáty rozdílné.
    Ta http://www.ahmobile.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemID=52730 by měla spolupracovat s Navigonem
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    Citace Původně odesláno od taja
    Ta http://www.ahmobile.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemID=52730 by měla spolupracovat s Navigonem

    ... já mluvil o datových souborech z netu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    224

    Stahovat si data z webu pres GPRS mi nevadi tady (pausal), ale venku uz jo.

    Koukal jsem na http://www.rds-tmc.cz/ a TMC je "jen" signal na jine frekvenci nez normalni radio (nevim jak to jinak srozumitelne popsat) tak proto nechapu proc externim modulem by to nemelo jit - existuje snad jen 1 system TMC, takze by mel byt kompatibilni se vsemi softy, ktere umi cist TMC
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    ... opakuju: psal jsem o datech snažených z netu. Ta nemusí být kompatibilní.
    TMC je kompatibilní se všemi SW, které ho podporují.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    105

    Citace Původně odesláno od Striker
    Stahovat si data z webu pres GPRS mi nevadi tady (pausal), ale venku uz jo.
    ¨

    Ani venku to není tak strasny při cca 4 hodinove jizde s aktualizací TT 5 po 15 minutách jsem se dostal na počet celkem cca 50kB dat za oba směry - dow i upl. Na to že jsem objel kolonu 11km dlouhou .....
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    224

    Ono asi ani nejde o desitky nebo maly stovky Kc za data pri dovoleny - ale spis lenost a nepotrebu zaridit si roaming - TMC by bylo jednodussi
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    105

    Citace Původně odesláno od Striker
    Ono asi ani nejde o desitky nebo maly stovky Kc za data pri dovoleny - ale spis lenost a nepotrebu zaridit si roaming - TMC by bylo jednodussi
    No nevím ale asi jsi velká vyjímka když máš mobil a nemáš roming. i když T-mobile omezený roming po Evropě dává automaticky pokud si vzpomínám
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    224

    Mam Oskara, kdyz jsem si ho bral tak roaming automaticky nebyl, a ted kdyz jedu na dovolenou tak se bez mobilu velmi rad obejdu ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Myslím si že přijímat TMC jinak než přes originální příslušenství asi nebude to pravé.Né že bych byl proti nějakým pokusům,to ne.Jen je to v Navigonu super vychytané.Tak je škoda to nevyužít.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 28-01-2007, 12:57
  2. UMTS v Česku: zatím není o co stát [mobilring.cz]
    Od Zdenek Malinsky v sekci Oznámení a tiskové zprávy
    Reakcí: 44
    Poslední příspěvek: 23-02-2006, 15:07
  3. Start sítí UMTS v Česku se rychle blíží
    Od Zdenek Malinsky v sekci Oznámení a tiskové zprávy
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 31-08-2005, 09:18