Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: GPS na 3970 co je k tomu vlastne vsetko treba?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2003
    Příspěvků
    9

    Chcel by som sa spytat na to co vsetko je treba na slusne spojazdnenie GPS-ka na iPAQU 3970. Bol mi doporuceny GPS modul od firmy PRETEC Compact Flash a niaka redukcia expansion pack. A mna zaujma ci ked to GPS strcim do iPAQu ci tam este mozem strcit obycajnu flashku. V podstate ci mozem este rozsirit pamat mojho iPAQu. Je to vlastne vsetko co na to potrebujem? A neviete tu este aj niekto nahodou kolko zaberie taka instalacia sw k tomu GPS? Ďakujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    urcite tam budete moct dat SD kartu, ten slot je stale volnej. co se tyce GPSka, levnejsi reseni je treba pouzit GPSku, kterou pripojite pres seriovy kabel, treba haicom. nevyhoda je, ze to neni na cestovani s ipaqem v ruce. SW nezabira moc, pak zalezi na tom, jake a kolik map si tam chcete najedou dat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2002
    Příspěvků
    104

    Pro tuzemsko (ČR i SR) používám skvělý program GPS od Tranisu. Poraďte mi, jaký program použít pro cestování po Evropě (konkrétně v létě chci cestovat autem do Anglie a poté křížem krážem Anglií).[:sarcastic:]
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2003
    Příspěvků
    9

    Takze ak spravne rozumiem strcim tam tu redukciu a budem tam moct este aj stcit tu rozsirujucu pamat? No som zvedavy co to dokaze. Sa tesim a dakujem za pomoc all. A nevie niekto kedy bude hotova ta nova slovencina priamo do OS.???
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2002
    Příspěvků
    20

    Maros,

    treba si uvedomit, ze hovorite o dvoch veciach: "Rozsirujuca pamat", ako to vy chapete je SD karta, ktora sa vklada do Ipaqu, kdezto GPS od pretecu je CF karta, ktora sa klada do Jacketu, ktory si budete musiet pravdepodobne dokupit. Ked sa tak budete royhodovat treba zvazit, aky typ jacketu si kupite. V zasade existuju dva typy - pre CF karty a pre PCMCIA karty (kde by ste umiestnili CF kartu pretec pomocou redukcie). Pokial viem, tak mate este potom na vyber ci si jednotlivy Jacket kupite s bateriou (expansion pack plus), alebo bez baterky (expansion pack). Osobne bz som odporucal priplatit a kupit variantu s bateriou.


    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Guest

    Jednoznacne TomTom Route Planner, stoji jen 2000,- a je tam cela evropa.... pokud potrebujes podrobne mapy ve mestech (ulice), tak jeste TomTom CityMaps..... prodavaj je treba v Sunnysoftu...
    www.sunnysoft.cz
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    nejlepsi je asi Route Planner Millenium od TomTom-u
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2003
    Příspěvků
    9

    v prvom rade dakujem,

    myslim, ze teraz uz tomu rozumiem.[:disgusted:] A este pra otazok. Do auta je potrebna aj externa antena? Nieje s tym problem? A tie "softy" su len v anglictine ci aj v slovencine alebo cestine?

    Maros
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    antena nie je nutna, pokial z miesta, kde bude iPAQ + GPS je vidiet na nebo. Pokial nie je vidiet, asi ju budete potrebovat. SW od Tranisu je v CZ, RoutePlanner je v AN a dalsich jazykoch.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2003
    Příspěvků
    9

    a kde sa dostanem k tomu sw od tranisu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    no pokial ste v CR, tak u nas, pokial nie, skuste www.eurokomerz.sk
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Guest

    i v autech to obcas funguje bez externi anteny ale nesmite mit pokovene predni sklo... coz u novych automobilu posledni dobou dost casto byva
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    401

    Když jsme u těch externích antén, učinil jsem zajímavou zkušenost. Koupil jsem si GPS CF kartu Haicom 302, kdy jsem tuto značku zvolil z důvodů své vrozené lakoty, neboť je levnější než obdobný typ od Pretecu. Protože jsem v té době nevěděl, že externí anténa do auta není v podstatě zapotřebí, zakoupil jsem tuto anténu asi za 1.200,- Kč i s DPH. Jenže zmíněná anténa se spojuje s GPS kartou jakýmsi RF koaxiálním konektorem typu MMCX-reversed, což je miniaturní konektůrek z mosazi s vyčnívajícím pinem, který se mi povedlo bez vyvinutí jakéhokoli úsilí ulomit již asi při třetí GPS-seanci. Domníval jsem se, že si takový konektor koupím za 20 Kč v nejbližší prodejně radio-elektro za rohem a dobří lidé v nějaké GPS firmě mi to za dalších 20 Kč zakrimpují na kabel od antény. Po dvou dnech na Internetu a desítkách telefonických hovorů jsem zjistil, že uvedený konektor je u nás v republice nesehnatelný. Jedinou cestou je si někde v USA objednat jako velkodběratel jejich větší množství, jeden si ponechat pro svoji potřebu a pak se až do důchodového věku živit jako monopolní dodavatel MMCX konektorů v ČR.

    Čili závěrem: Pokud máte GPS-Haicom a váš život je bez externí antény zbytečný, střežte její konektor jako oko v hlavě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Jedinou cestou je si někde v USA objednat jako velkodběratel jejich větší! množství, jeden si ponechat pro svoji potřebu a pak se až do důchodového věku živit jako monopolní dodavatel MMCX konektorů v ČR.
    Tak ta veta me dostala[] [] []

    Jinak, mam GPSku ... no ... ted si skutecne nevzpomenu, je to nejaka levnejsi CF karta... Funguje perfektne, jenom v aute nekdy docela dlouho trva, nez se "chyti". Potom uz jede jak vino, pouzivam ji uz asi pul roku, a naprosta spokojenost. Jenom nedopustte, aby vam na caste dosla baterie[] Mne se to jednou stalo, zustal jsem nekde na konci sveta jen s papirovou mapou, a docela jsem si zajel[]
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2003
    Příspěvků
    9

    Chcem sa este spytat chalani ci k stojanu do auta sa dodava aj antena. Ci nahodou niekto nevie a ci s tym nemate tiez nejake tie skusenosti. Lebo stojan stoji 2300 a antena 2000. Sa mi to zda divne.

    Dik maros77[] [] []
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zruseni "Lock" treba pres registry
    Od Fanda75 v sekci Windows Mobile 6.5
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-12-2010, 10:13
  2. Konecne browser co zobrazi vsetko korektne
    Od nwagner v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 27-01-2010, 14:44
  3. ktery sw pro wm5 umi zaznamenavat treba maximalni rychlost
    Od vpe_ce4you v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 07-07-2007, 09:21
  4. Co tomu rikate...
    Od JeryP v sekci Jak a kde nakupovat?
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-10-2006, 17:18
  5. Synchronizacia ide iba 1x, potom treba soft reset
    Od GiZMoSK_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-12-2005, 07:00