Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 7 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 100

Téma: Resco Radio

  1. #16
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Taky jsem nainstaloval betu 1.20, zatím se v přidávání nových stanic dost motám kolem dokola a ve výsledku to hází nějaký error, to přidávání je skutečně dost neobvyklé, ani manuál na resco.net zatím nepomohl... budu testovat a dám vědět, jak jsem v průběhu víkendu pokročil....

    EDIT: První problém odhalen, snažil jsem se tam nacpat stanice z live.atlas.cz, ale oni nevysílají v formátech MP3 a OGG, moje blbost, je nutné vyhledat stanice, vysílající na těchto dvou formátech... tzn. přes atlas rádia cesta nevede... zná někdo tuzemské stanice, pracující na MP3 a OGG?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    48

    Uz sme dali von aj CAB: http://www.resco-net.com/downloads/radio_beta.arm.cab

    Ako pridavate tie radia? Ako by ste si to predstavovali? Veselo piste, rad sa necham inspirovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    RescoRadio - přidání vlastních stanic importem:
    Prozkoumal jsem první variantu přidání vlastních stanic, tzn. importem. Na PC je nutné vyhledat rádia, která běží v MP3 nebo v OGG. Někdy je problém to zjistit, google často vyhodí jako free stanice i placené, pokud někdo najde nějaký pěkný seznam stanic s uvedením vysílacího formátu, dejte sem link. Já např. našel tuto stránku, kde je slušný přehled podle států včetně formátů. U ČR jsem sice nalezl několik stanic v MP3, ale funkční je jen CR7, což je vysílání pro zahraničí, ostatní hlásí error2 ??? Kliknutím na vybranou stanici dojde k uložení souboru *PLS, který je většinou označen jako listen.pls, doporučuji jeho přejmenování jménem stanice před uložením do PC, jinak budete "přepisovat" již uložená data . V cihle si vytvořte adresář (v dokumentech či přímo v RescoRadiu) a do něj nakopírujte uložené *.PLS. U některých stanic je k dispozici více *.PLS souborů, každý má jinou přenosovou rychlost, vybírejte dle rychlosti vašeho připojení (horní pro ADSL/AS, spodní jen pro příjem GPRS)...

    RescoRadio>Open>New>Import>Browse ... pokud je u "Složka" navoleno "Všechny složky" a v "Typ" navoleno "All playlist", tak uvidíte ve spodní části seznam nakopírovaných *.PLS souborů. Přidržením ťapátka dojde k navolení vybraného souboru = zobrazení cesty k jeho úložišti, výběr potvrdíme OK tlačítkem (horní pravý roh). Vlastní stanice se defaultně ukládají do složky "My Radios", zorganizování, tzn. přejmenování či přesun do jiné složky seznamu rádií je možné - po přidržení ťapátka na řádku stanice navolíme "Properties...", napíšeme vlastní jméno stanice a zvolíme novou kategorii... Kdo se trochu seznámil s programem, ten jistě již ví, že kategorie lze libovolně upravovat (mazat, vytvářet vlastní atd.).

    Tak, toto je první návod, jak do programu dostat vlastní stanice. Pište vlastní zkušenosti a pokud to bude možné, zdržte se výkřiků, že ten či onen program je lepší, to tady neřešíme, zde probíráme konkrétní nastavení tohoto programu, díky .
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    Celkom dobrá stránka s informáciami a odkazmi je tu
    Zatiaľ nemám čas sa tomu venovať/som v práci/ ops:

    Edit:
    Pridávanie staníc prebieha nasledovne,to pre tých čo na to este neprišli
    Vytvoríte si naprv Nové rádio,zaradíte do kategorie,potvrdíte.Potom kliknete na vytvorenie nového streamu a tam už zadáte adresu vysielania.Je to trošku neobvyklé,ale dá sa zvyknúť.Lepšie riešenie by bolo,keby pridávanie novej stanice bolo zakompované v jednom kroku s kompletným nastavení,aj s priradením predvolby,tiež by sa hodilo keby stanice mali rýchle predvoľby podľa čísla/klávesové skratky aj na viac programov ako len 9/

    Pár pripomienok :
    a/Pri zobrazení názvu interpreta a prehrávanej skladby nie je podporovaná diakritika.

    b/hlasitosť je regulovaná skokovo po 20 %,ale na displeji po percentách,skrátka hrať to začne pri 21 %,daľšia zmena pri 41 % a tak dalej... jogdial na Looxe720 reaguluje hlasitosť korektne,ale len v okne aplikácie,hodilo by sa tomu priradiť regulovanie hlasitosti exkluzívne/pokiaľ je spustené rádio/skrátka ,pracujem v inej aplikácii a jogdialom regulujem hlasitosť.

    c/ak počas načítavania streamu /s či bez bufferingu/dôjde k výpadku v prísune dát z dôvodu na strane providera /GPRS-EDGE/ tak program sa blokne,nejde ani deconnectnúť,pomôže len SR !!
    Tak isto po dlhšej dobe prehrávania ,prestane Radio hrať,ostane vysvietený posledne prehrávaný záznam a ticho !! /tentoraz to providerom nieje/,program sa da uzavriet,ALE už nanovo spustiť sa nedá !! Treba toto nekorektné ukončenie nejako ošetriť.

    d/na to,aby tento program bol univerzálny,chýba podpora windowsáckych formátov./licencia ?/
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Jen potrvzuji "neobvyklost" postupu založení nového rádia, je to přesně tak, jak to popsal oltcit, tzn. nejprve je nutné vytvořit položku rádia (název a začlenění do kategorie) a k jeho zprovoznění dojde až po zapsání nového streamu a jeho přiřazení k vytvořenému názvu.

    Narazil jsem na jeden problém. Pokud vytvoříte novou kategorii a nemáte v ní nějaký záznam, tak tuto kategorii vidíte jen po dobu současné práce s programem. Při dalším spuštění programu není kategorie vidět ani na hlavním panelu kategorií, ani se nenabízí v rozbalovací nabídce při vytváření nového záznamu o rádiu. Stejná situace je i s defaultní kategorií "My Radios", ta je po novém spuštění programu zobrazená a nabízená jen v případě, že je v ní po předchozím importu záznam stanice. Řešením je uložení nové imaginární stanice do nově vytvořené kategorie...

    Večer jsem pomocí googlu vyhledával soubory *.PLS a *.M3U, něco jsem našel, ale jednoznačně jako zatím nejkomplexnější zdroj je web live-radio.net, jeho výhodou je seznam stanic v jednotlivých státech a údaj o formátu vysílání, je to dobrý zdroj i pro příjem v jiných programech... jen to začlenění do kategorii není dost přesné... kdo najde zdroj podle kategorií, dejte sem link
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    48

    Vsetko som precital a pochopil. Skusim nieco poriesit a dam potom vediet. Vdaka
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Jeden z přehledů rádií podle kategorií je Mike`s Radio World - Live Radio
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    Rado, Jarouši, Milane díky za návody i pomoc - už to tu zase duní

    Zřejmě kvůli vlhkému počasí dnes už kompletně vyhnila místní LAN. Včera a v neděli se vůbec nedala většina stanic rozjet. Po spojení (když k němu vůbec došlo) naběhl název stanice, někdy i název skladby a buffering 0%. Někdy % víc a pak konec - odpojení. Jediná stanice, která se držela byla Radio Rota (jestli to bylo tím, že jede OGG, netuším). Dokonce jsem kvůli tomu už podezíral i ActiveSync 4 a moje WiFi. Naštěstí byla závada ne na mém přijímači.

    Teď po opravě LANu místními experty od provozující firmy (večer to kontrolovali osobně až u mě doma) to jede jako víno.
    Libovolné stanice, jejich jednoduché přehazování, stejně jednoduché změny předvolby i přidávání dalších bitstreamů třeba k jedné stanici pro jejich okamžitou volbu podle příjmu.
    Je to PARÁDA :!:

    Stávající nastavování předvolby je vyhovující a jednoduché. Stačí Tap'nHold na zvoleném čísle, naběhne seznam stanic a Tap na novou stanici ji umístí místo původní na dotyčném knoflíku předvolby. Což se dá opakovat x-krát do nekonečna a kdykoliv (vč. přerušení během akce).

    Přimlouval bych se ale za větší počet knoflíků předvolby na displeji (dvanáct, patnáct?). Devět stanic po seznámení s jednoduchostí obsluhy přestane brzy stačit! Je to sice takhle přehledné, po Open je seznam stanic v kategoriích taky k dispozici, ale co kdyby...

    Ovládání hlasitosti by chtělo asi opravdu jiné nastavení. Dvacet kliknutí pro najetí na změnu hlasitosti o jeden stupeň by se dalo určitě zjednodušit. Kdyby to chodilo skutečně po těch procentech, bylo by to něco. Jestli to vůbec HW umožňuje.

    Další seznam (OmniRadio All Live Radio Stations of the world by country).

    A pro české stanice bude tenhle asi ještě lepší (třeba teď z něho jedu Radiožurnál = Rádio Česko/Radio Cesko, D-dur a Radio Akropolis z ČVUT): http://www.radiotv.cz/internet/

    Stačí najet myší na číslo (20, 30, 32, 64, 96, 128 - podle toho, co tam je) a mrknout dolů na stavový řádek, je-li tam na konci vpravo .pls nebo .m3u a když je, pravý klik na tom čísle a "Uložit cíl jako" (.asx nebrat).
    A pak už přehodit stažený soubor do zvoleného adresáře na PDA pro jeho následný import do Resco Radia (jak už výše popsal Jarouš).
    Užijte si to. Rado, je to špice (=SUPERSUPER). :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    48

    Zatial je pocet tlacitiek na presety natvrdo devat, ale planujem to spravit menitelne. T.j. budes si moct spravit skin s 50-timi presetmi.

    Inac nejaki fanaticki nemci iniciativne spravili tri skiny pre Radio. Samozrejme som im za to podakoval. Tuto su: http://www.ppc-welt-community.info/c...ad.php?t=73118

    Milan: Ked podrzis tlacitko na zmenu hlasitosti, tak by sa mala menit po vacsich skokoch, nie po jednom %. Nejde ti to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    Citace Původně odesláno od Rado Buransky

    Milan: Ked podrzis tlacitko na zmenu hlasitosti, tak by sa mala menit po vacsich skokoch, nie po jednom %. Nejde ti to?
    Ale hej pri podržaní tlačítka + alebo - to prebieha rýchlejšie,ale problém je v tom ,že v skutočnosti sa hlasitosť reguluje len v piatich stupňoch 0,21,41,61,81,100% .Napríklad GSPlayer dokáže hlasitosť regulovať kontinuálne a nie skokovo.
    A ku skinom: zrejme ide len o nahradu bitmapy/pozrel som si ich/, ale rozmiestnenie ovládacích prvkov nie je možné meniť,nie ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    48

    Ahaaa..Uz asi chapem. Chcete aby sa na jedno stlacenie zmenila hlasitost o 1%, a pri podrzani aby sa rychlo A PLYNULE menila? No skusim to tak spravit.

    Skin je vzdy ulozeny v jednom foldri. Je tam jeden specialny popisny subor default.rs v ktorom su popisane rozmery, pozicie a ine vlastnosti vsetkych tlacitok a controlov. Ostatne subory su len obrazky. Nato aby program nasiel skin a pridal ho do zoznamu skinov, treba vytvorit zaznam v registroch s cestou na ten *.rs subor. Ak sa niekto chce pustit do tvorby skinov, budem velmi rad.Odmena ho urcite neminie!
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    Presne tak Rado/ad hlasitost/

    Skiny je treba aktivovať tak ako si napísal,prikladám screen z registrov
    Skiny Tebou avizované sú žiaľ pre QVGA,čiže asi ma neminie spraviť si svoje vlastné i keď Tunes je vyhovujúci .

    P.S. bolo by možné do settings zakomponovať nastavenie veľkosti fontu v nastaveniach ? Teraz zrejme vychádzajú zo systémového fontu.My RealVGAisti by sme to uvítali.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00084893_resco_skin_L9ju.jpg 
Zobrazení: 34 
Velikost: 45.9 KB 
ID: 2764  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    48

    oltcit: Ktory font chces menit?

    Opat je tu nova beta 1.20. Tahajte: http://www.resco-net.com/downloads/radio_beta.exe
    http://www.resco-net.com/downloads/radio_beta.arm.cab

    Zmeny:
    - nove specialne kategorie "my favorites" and "my radios"
    - rucne pridanie radia rychlejsie (netreba dat new radio a potom new stream)
    - netreba premenovavat PLS, M3U subory, stare radio sa neprepise
    - prerobene dialogy properties, new radio, new stream
    - plynula a rychla zmena hlasitosti
    - premenovanie z Resco Radio na Resco Pocket Radio, takze treba najprv staru verziu rucne odinstalovat

    Caute

    Rado
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    Font v nastaveniach programu /vlastne systémový font/ v real VGAje to malé,hlavne pri listovaní v zozname rádií.

    P.S. Si rýchly jak môj komp /kedysi som hovorieval/ teraz hovorím ,že ako ďas .Potestujem,dám vedieť.Pekný deň.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    48

    Uz chapem. No ale ved o tom je real VGA. Vypni si ho. Uvidim, mozno to tam dam. Dik
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 7 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Resco Radio - Přidávání stanic
    Od vlahovic.m v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-03-2008, 11:53
  2. Radio 2.25.11 vs. radio 2.47.11 na MDA Vario
    Od flashman v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 28-06-2007, 07:42
  3. Resco Keyboard Pro
    Od Seff v sekci Aplikace v češtině
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-02-2004, 19:58