Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Nastavení MPx200 jako modem k PC přes USB

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    116

    Díky Všem "rozvášněným" přispěvatelům jsem konečně rozchodil Motorku MPX jako modem k notebooku, takže Vážení vzteklouni, nebylo to zas tak úplně zbytečný!
    Všeobecně mohu říct, že jak jsem zvyklí už z některých MOTOROL Cxxc a dalších je uvnitř velice slušný modem,rozhodně rychlejší než v Siemensech,Alcetelech,Philipsích atd.Myslím, že Motorola modemy rozhodně umí a za celkovou "lenivostí"MPXka bohužel stojí jen ta pitomá kombinace 120MHZ/S2002 či 132/S2003(to už je fakt jedno).
    Tak ještě jednou Vám dík("tušitelé" tuší komu patří DÍKY)

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Ale, a copak tomu bylo? Ze by pomohl navod?



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    660

    stejne nefim co ste mely za problem nebo to delaly jen smartphone 2002..? ja mel a mam wm2003 a na prvni pokus mi to jelo.. ted uz teda tadsi jedu prez mda III :sarcastic:

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    116

    No jasný Bechere,návod to rozchodil,třikrát jsem ho přelouskal nahoru a dolů,pak jsem zjistil kde dělám chybu a ejhle vono to jde.Takže když to bude příště v rodným jazyce tak budu určitě rychlejší a Vy se dřív střesete takovejch vopruzů!Lidičky s Váma je radost spolupracovat.

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    No a kde byla chyba? Můžeš to sem napsat? Nebo rovnou stručný návod pro ostatní (pokud to tu už někde není)?
    OT
    V rychlejší postup s návodem v češtině si nejsem zcela jistý. Někdy je překlad nepřesný (zkušenost z hifi) a někdy děláš sám stejnou chybu stále dokola. Stačí chybějící tečka nebo přehozené písmenko a nebude to fungovat. Stejným způsobem jsem se vztekal 3 dny s natavením připojení k netu přes GPRS, PIE a e-mailu u Della.

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    116

    Pokusím se trochu naznačit problematiku ale bohužel stručné to asi nebude.Především musím upozornit že se jedná o připojení přes GPRS u T-MOBILE a instalace ve WINDOWS XP tedy v PnP systému kde MPX200 slouží jako GPRS modem a propojení s PC je přes miniUSB kabel.Instalace modemu ve WINDOWS 98 může být trochu jiná.Koupil jsem MPX z druhé ruky a bohužel jsem nemněl k dispozici instalační CD tak jsem se musel spolehnout na informace z internetu a z různých fór.Ani v původní české příručce není tato instalace dostatečně popsaná takže to nebylo moc jednoduché.K vlastní instalaci.Na internetu je k dispozici jednoduchý driver SMARTPHONE.inf který je potřeba pro instalaci modemu SMARTPHONE 2002 Wireless USB modem.Před vlastní instalací je nutné v aplikaci ActiveSYNC vypnou(pravým tlačítkem na ikonu ActiveSyncu pravém dolním rohu přejít na connection setings) propojení přes USB!Kabel USB vytáhnout ze Smartphonu a v menu telefonu v programy najet do položky příslušenství na aplikaci spojení s PC(ACTIUI) a tuto potvrdit.V pravém dolním rohu displeje telefonu v nabídce "menu" aktivuj položku přepnout a propoj miniUSB kabelem PC s MPXem.Po nalezení nového hardware se spustí tradiční kolotoč instalace z dílny MICROSOFTU kde dochází k prvnímu problému že se Vám modem nemusí podařit nainstalovat ihned ze souboru SMARTPHONE.INF ze zcela prostého důvodu.Modem se totiž sám vypne po 30sekundách jestliže nedochází k žádné komunikaci!Nejlépe je tedy projít instalaci tak že se vám v seznamu hardware nainstaluje neznámé zařízení které posléze aktualizací ovladače ze smartphone.inf zmněníte na SMARTPHONE 2002 Wireless USB modem.Po té je nutné znovu vytáhnout USB kabel a znovu aktivovat v menu telefonu propojení s PC,zasunout USB a vyčkat až se doinstaluje automaticky položka HALF duplex Unimodem což zase vystačí na těch trapných 30 sekund a tím je v podstatě vše ohledně hardware nainstalováno.Dalším důležitým krokem je vlastní nastavení modemu.Modem se Vám samozřejmně ukáže pouze pokud je aktivní tzn. zase vytáhnout USB...menu telefonu...atd,atd.Ve vlastnostech modemu v položce upřesnit je potřeba zadat tradiční(běžní uživatelé internetu přes GPRS už to znají) řádek příkazů +CGDCONT=1, atd jenže tady je další zmněna oproti běžnému zadání a je potřeba dodržet návod kde tento příkaz vypadá takto: +CGDCONT=1,"IP","internet.t-mobile.cz"(oskar či eurotel samozřejmně jiné APN)," ",0,0 tedy " ",0,0 je tu navíc!Po té vytvoříme vytáčené připojení internetu tradičním způsobem ale vytáčené telefoní číslo není *99***1(nebo 2)# kde 1či2 udává podporu profilů ale číslo je ve tvaru *99# !Nastaveni brány a vše ostatní je stejné jako tradičního připojení přes GPRS.Je opravdu dobré vytvořit si zástupce připojení na ploše protože na vyhledání ikony a vytáčení není moc času.Po všech těchto nastaveních doporučuji telefon úplně vypnout a po té znovu zapnout a pak už by mnělo vše makat.Držím palec.
    P.S.Omlouvám se správci ale tohle nešlo moc stěsnat a taky zdravím BEECHERA který mi tuhle martyrii popsal jako zcela banální záležitost?!Popravdě teď už to taky dělám levou zadní když Vím o všech detailech.

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Ja jsem nikde nenapsal, ze je to jednoduche... :sarcastic:



Podobná témata

  1. Nastaveni MDA Varia jako modem
    Od Tazz1_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 29-12-2005, 09:24
  2. MPX200 jako modem k PC
    Od pichlak_ce4you v sekci Motorola
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 13-07-2005, 17:03
  3. SmartPhone II jako modem přes USB
    Od dusanm_ce4you v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 21-03-2005, 12:11
  4. MDA 1 jako modem přes USB / COM
    Od Njord v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-06-2004, 08:19