Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Váhám mezi Dynavixem a TomTom Navigator 5 Europa Plus. Co koupit?

  1. #1

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Váhám mezi Dynavixem a TomTom Navigator 5 Europa Plus.
    TomTom Navigator 5 Europa Plus je kompletně v češtině, s českou aktivní navigací, 3D pohled, pěkné pokrytí ČR, pokrytí celé Evropy, perfektní vzhled, ovládání a spolehlivost. Spousta funkcí navíc oproti Dynavixu.
    O Dynavixu se píše zde
    Co mi doporučíte ke koupi a proč?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    Tak já bych přispěl svou troškou do mlýna, znaje TT5 z vlastních očí.
    Výhody TT5:
    * 420MB data s mapami SRN, CH, P, CZ, A podrobně + komplet zbytek západní Evropy průjezdní, to prostě nemá chybu
    * výborný 3D pohled
    * stabilní (až na práci s POI)
    * obrovská uživatelská základna = relativně odladěný soft, který to, co dělá, dělá dobře.
    * za 200 EUR to prostě nemá chybu, zvláště pokud se Dynavix nabízí za 266 EUR pouze ČR

    Nevýhody TT5:
    * velká firma v Holandsku = rozhodně méně pružná řešit připomínky českých uživatelů
    * mapy nejdou rozdělit, takže chci-li podrobně CZ, musím mít na kartě 420MB dat i s podrobnou SRN, CH, P a A
    * někomu zlobí POI i po upgrade na 5.10
    * chybí řada přívětivých fcí, jako např. možnost náhledu trasy pro cesty plánované itinerářem, možnost trvale označit nějaký úsek jako neprůjezdný (pokud je tam třeba 2 roky výluka), aby mě přes něj navigace pořád nevodila apod.
    * méně podrobné mapy než Dynavix (dle ohlasů majitelů).

    Osobně bych asi volil TT5 a to kvůli ceně, 3D pohledu(k nezaplacení), velikosti dat a celkové odladěnosti programu
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    muj nazor jiz znas, nestihnul jsem to okopcit sem, tak v skratce, vzhledem k duvere v budoucnost produktu a jeho vylepsovani diky mozne komunikaci s vyrobcem bych volil Dynavix...tomtom se jiz prodava vice mene sam a asi jim to staci, vzhledem k nekomunikaci o cemkoliv...jako PalmTopNL byli jeste aktivni, ted jiz ne...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    mám verzi tom tom pro kamiony a tam mám podrobnou mapu česko-slovenska až na urovni silnic třetí třídy tedy skoro všechny a ktomu i softver GPS pro spojení s GPS vysilačem pomocí bluetoth, každa mapa země ma tři verze velikosti-podrobnosti detailu mapy a ještě jine detaily a upravy mapy podle potřeby mám je v 6 jazykových mutacích ale čeština mi tam chybí jinak je tam celá evropa celkem má CD 680 MB všeliakých aplikací k mapám a map jako takových.kolegaktery mi to sehnal mi o tom řekl že je to profi verze která není běžně ke koupi na trhu používaji je velké firmy a je fakt dobrá jednotlivá mapa zabere 2-7 MB paměti podle velikosti dane země takže není problem je mít na PDA podle potřeby. ja ted mám na pda - rakousko . italii a česko-slovensko ladin2
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    nejmenuje se to, co mas nahodou RoutePlanner Millenium?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Tak jsem zvolil TomTom a jsem absolutně nadšen. Je to nejlepší navigační SW, jaký jsem kdy měl. Perfektní rychlost, super grafika, české menu, česká hlasová navigace, uživatelské body zájmu (lze dokopírovat od jiného uživatele benzinky, hospody, atd.), automatická změna měřítka a hlasitosti vůčí rychlosti, automatické zapnutí a vypnutí bluetooth podsvícení a podržení zapnutí, spousta užitečných funkcí. Doporučuji přečíst manuál, jelikož SW skrývá spoustu funkcí. V zahraničí též napojení na dopravní informace a počasí. Opravdu skvělé.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Citace Původně odesláno od karlic
    V zahraničí též napojení na dopravní informace a počasí.
    Jen škoda, že dopravní hlášení a počasí jde tahat jen přes GPRS
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od libor_m
    Citace Původně odesláno od karlic
    V zahraničí též napojení na dopravní informace a počasí.
    Jen škoda, že dopravní hlášení a počasí jde tahat jen přes GPRS
    A na to jsi přišel jak?
    Já si to normálně stahuji na cestách přes wifi z notebooku.
    Akorát si nesmíš zapomínat v PDA/MDA přepínat profil připojení.
    To by mne vyšlo asi draho to stahovat přes GPRS v zahr.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Citace Původně odesláno od anicka.balounova
    Já si to normálně stahuji na cestách přes wifi z notebooku.
    OK přes wifi z notebooku. A na ten notebook to dostáváš aktuálně jak :?:
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    0

    mdac - kabel k notebooku
    notebook wifi kamkoliv do netu

    v mdac dam aktualizovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    314

    Citace Původně odesláno od ladin2
    mám verzi tom tom pro kamiony a tam mám podrobnou mapu česko-slovenska až na urovni silnic třetí třídy tedy skoro všechny a ktomu i softver GPS pro spojení s GPS vysilačem pomocí bluetoth, každa mapa země ma tři verze velikosti-podrobnosti detailu mapy a ještě jine detaily a upravy mapy podle potřeby mám je v 6 jazykových mutacích ale čeština mi tam chybí jinak je tam celá evropa celkem má CD 680 MB všeliakých aplikací k mapám a map jako takových.kolegaktery mi to sehnal mi o tom řekl že je to profi verze která není běžně ke koupi na trhu používaji je velké firmy a je fakt dobrá jednotlivá mapa zabere 2-7 MB paměti podle velikosti dane země takže není problem je mít na PDA podle potřeby. ja ted mám na pda - rakousko . italii a česko-slovensko ladin2
    co je to za verze "pro kamiony"??
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    457

    Imho FAKE

    Mapa nemuze mit 2-7 MB, a o zadne specialni verzi nevi ani autori toho sw

    Chtelo by to nejaky dukaz o tom ze to existuje - screenshot a pod.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Citace Původně odesláno od anicka.balounova
    mdac - kabel k notebooku
    notebook wifi kamkoliv do netu

    v mdac dam aktualizovat
    Promiň, vyjádřil jsem se nepřesně. Nechtěl jsem napsat GPRS, ale internet. Takže WiFi. To já mám na hx4700 integrované. Ale když pojedu 200km/h přes Německo, tak rozhodně nebudu mít čas nikde honit nějaký WiFi spot.

    Je škoda, že to nepodporuje TMC, třebas v CF kartě (
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. HP 214 WM 6 + TomTom Navigator 5
    Od sulc v sekci TomTom
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-05-2008, 10:17
  2. Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 24-05-2006, 23:05
  3. n35 a TomTom navigator 5
    Od ondral_ce4you v sekci Acer
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 25-04-2006, 14:48
  4. Tomtom 5 navigator
    Od Vrzák Michal v sekci Yakumo
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 03-02-2006, 22:06
  5. České POI pro TomTom Navigator 5
    Od libor_m v sekci TomTom
    Reakcí: 819
    Poslední příspěvek: 25-10-2005, 12:43