Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Jak opravím škrábnutý displej na 720-ce? prosím help.

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    27

    Ahoj, nevím jak se mi to povedlo, ale originálním penem jsem asi za použítí prachu na displeji škrábnul displej 720-ky. Je tam sice málo znatelná, ale je tam prostě "šlic" asi 2 cm, chtěl bych to pravit, nevím ale jestli to jde vůbec např. nějakou pastou, jako se používala na displeje mobilů. Je to ale jiný materiál, tak nevim, nevim. Návštěva servisui by asi byla drahá, jestli by vůbe šlo dotyk. vrstvu vyměnit. Máte někdo zkušenost??? prosím o radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Dětská zubní pasta Perlička. Trošku na vatičku a opatrně přeleštit. Pak umýt a nalepit fólii nebo používat jen třeba BT myš.
    Opravdu nejlepší Perlička - odolejte Odolu a jiným.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Nedoporučuji cokoliv brousit!!! Mluvím z vlastní zkušenosti.. Brousil jsem a pak po rozleštění do lesku jsem zjistil, že je to ještě horší. Jelikož to odřené místo se ti rozleští na úkor toho, že v tom místě bude jakoby prohlubeň, jež bude lámat světlo/obraz, a pokud se na displej budeš dívat pozorněji třeba za tmy, ten lom světla/obrazu na sebe bude šíleně upoutávat pozornost! :? Přišel jsem na lepší metodu jak maskovat poškrábaná či ošoupaná místa na displeji. Stačí koupit některou z těch bytelnějších dražších fólií jež se nasazují na displej pomocí "lepící" vrstvy, tedy ne statické ale nalepovací fólie. Ta tenká vrstva "lepidla" totiž ve většíně případů dokáže to vyškrábané místo jakoby zaplnit tou hmotou lepidla, a zacelit jej. Po kvalitním nalepení fólie není po škrábancích ani památky. :yes:

    Otázka je, jak velký a hluboký ten vryp opravdu máš, tohle funguje jen při jemnějších škrábancích.. Ale za zkoušku to stojí. Rozhodně je to lepší než si perličkou do dipleje vybrousit "kaňon", který ti zaručí že si toho postiženého místa za tmy vždy všimneš..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    hlavne si je potreba uvedomit, ze to, co poskrabete a pak napravujete neni display...je to tenka vrstva "protkana" kontaktni mrizkou pro snimani polohy stylusu...jeji deformace snizuje jak citlivost, tak celkove schopnost "zjistit" polohu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    568

    Tak ted nevim, na ci stranu se pridat :? Taky se mi na mem n30 objevila tak 2 cm dlouha ryha, jak sem hral asi solitaire a s pomoci prachu na spicce stylusu to bylo dilo okamziku.. jakou zkusenost mas Zdenku s tou perlickou? Ta ryha je jako neprijemna,vzdy se vydesim,kdyz ji ucitim pri prejeti v danych mistech stylusem, ze sem se opet zaryl do displeje..ale momentalne nejsem v nejlepsi financni situaci a folii za 4 kila si ted koupit nechci
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    kup si folii za stovku, nebo si ji udelej treba z folie do laserovek, nebo jineho materialu..je to levne a urcite lepsi, nez nic...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Ale nezamaskuje to tu ryhu. Na to je potreba ta "nalepovaci" folie. Tu svou jsem zakoupil v AH mobilu za neco malo pres dve stovky, a funguje na ty skrabance vytecne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    568

    Citace Původně odesláno od hybo
    kup si folii za stovku, nebo si ji udelej treba z folie do laserovek, nebo jineho materialu..je to levne a urcite lepsi, nez nic...
    Asi budu vypadat za peknou lamu, ale co to je folie do laserovek? A rikas, ze aj folie za stovku k necemu je? Ze pres ni uvidim a neprilis mi to snizi citlivost tapani? :sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    27

    OK, tak dík moc všem. Něco vymyslím. Ještě jsem napsal do Siemensu co oni na to a kolik "koštuje" příp. oprava-výměna kontaktní mřížky, nebo-li tedy poškrábaný vrstvy nad displejem. Jsem zvědam, jestli neupadnu z ceny. Jo a taky jsem se musel smát, si představte, že F-S má i svoje origoš folie na 720-ku, v balení jsou 2 folie a doporučená cena je 920,-Kč !!!!! To jsou pozlacený ne? :-))):sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    568

    Citace Původně odesláno od RV
    ... Jo a taky jsem se musel smát, si představte, že F-S má i svoje origoš folie na 720-ku, v balení jsou 2 folie a doporučená cena je 920,-Kč !!!!! To jsou pozlacený ne? :-))):sarcastic:
    No uprimne receno, kamos zminenou 720ku ma a s folii za asi 400kc, nevim,zda prave tuto a mit ty penize, tak si ji hned koupim taky, pac je skrz ni krasne videt a zcela skvele po mi klouze stylus, mnohem lip jak po displeji bez folie, aspon v porovnani s moji n30kou.. bratranek ma starsi IPAQ s obycejnou folii a to je hnus..zkresluje display a jeste citelne snizila citlivost.. takze ony ty drazsi folie asi nebudou tak spatne..jinak by je lidi nekupovali
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    1. tak dotykova vrsta je soucasti displaye a tak se meni celej display (radove od cca 5000kc - 10000kc)

    2. do laserovek je folie pruhledna pro potreby prosvecovani na meotaru..to bylo resei pro nemajetne, co si nechteji znicit display..neni to komfort, ale je to levne

    3. stejne tak folie za 100 je reseni pro nemajetne, ale sam tu folii uzivam jiz prez pul roku a v pohode...samozrejme, kvalitni folie je lepsi, ale kdyz nemas na to, dat ted za folii 200kc...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    568

    Cili rikas, ze folie do dvou stovek, coz bych asi obetoval, se da prezit? No ok, premluvili ste me, asi si jeste dnes pro nejakou zajdu..apropos, ma smysl si zkouset lestit tu ryhu v displeji pred nalepovanim folie, nebo jen ocistit a zalepit folii, s tim, ze folie to tak nejak zaplacne sama? :sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    cena nezarucuje kvalitu...takze koukaj treba Brando, nebo podobne...lestit muzes, jen to rychlosti nespal
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    568

    tak sem poridil brando za 259 v sunnysoftu, ma byt odnimatelna a omyvatelna..nevim, zda to teda znamena, ze kdyz se mi bude zdat hodne spinava, ze ji proste sundam, nejak oplachnu a zas nandam..ale tvari se to, ze by to tak melo byt.. tak sem zvedav, co to udela bez lesteni skrabancu, kdyby byly moc videt, dam se do lesteni..a snad to rychlosti nespalim
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    spise to znamena, ze v pripade potreby ji muzes sundat a dat jinak, nebo jinam...omyvat a cistit ji budes jen ze strany pouzivani a na to ji nepotrebujes davat dolu
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Displej
    Od Hoper11a v sekci Touch HD
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 14-08-2009, 13:17
  2. HTC Touch Pro - škrábnutý display
    Od RedDwarf_ce4you v sekci Touch Pro
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 31-01-2009, 10:57
  3. Displej u E-ten 500+
    Od lamba v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 31-10-2007, 16:02
  4. Displej MIO 350
    Od Pepelopez_ce4you v sekci Mio
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-12-2006, 18:46
  5. Displej MDA III vs. MDA II
    Od Miloš Strouhal v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 46
    Poslední příspěvek: 30-01-2005, 13:19