Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 78

Téma: Komunikace: Jak nastavit připojení k Internetu (GSM, GPRS...)

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Tato diskuze je ke článku, jehož plné znění naleznete na adrese pod uvedené níže:

    .../articles/_redirect2first.asp?TopicID=7
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    A jeste jedna vec - chci do clanku doplnit seznam doporucenych telefonu, ale nechci tam psat bludy. Mohl by mi kazdy, kdo ma mobil + PDA a pouziva to k datovym prenosum, napsat 2-3 vety o tom co ma a jak to funguje? Jestli bez problemu, jestli to pada atp. Dik[]
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    43

    Pouzivam Nokii 6310 a Compaq iPaq 8370
    - obe zarizeni spojuji pomoci Bluetooth. Obcas se mi stava, ze po ukonceni spojeni jej nelze znovu navazat a je nutno vypnout a zapnout telefon
    - k pristupu na Internet vyuzivam Eurotel a GPRS. S GPRS nastava temer vzdy podobny problem jako s Bluetooth - pro navazani noveho spojeni je nutno "restartovat" mobil.
    - jen poznamka k nastaveni GPRS - mam nastaveno pouze cislo *99***1#, nemam nastaveny servery DNS ani AT retezec a chodi to stejne
    - pouzivam tyto zarizeni pouze nekolik dni a zatim se mi nestalo, ze by spojeni spadlo


    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    88

    No ja pouzivam Jornadu 525 v kombinaci s Ericssonem R520m - propojeni je pres INFRA. Mam stejnou zkusenost jako kolega s Nokii a Compaqem - po pouziti GPRS se podruhe uz neda spojit a musi se telefon vypnout a zapnout.

    Spojeni je velice stabilni. GPRS je uplne bez problemu. Prusvih je s vysokorychlostnimi prenosy - nefunguji mi stringy a jedu jen na 14.4 Jakmile zadam string na 28.8 tak mi to napise no carrier a smytec.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Guest

    Takze- pomerne kratce mam aktivovane GPRS u Ceskeho Mobilu. Zarizeni pouzivam Ipaq 3630 s CE 2002 a Ericsson T39 (pres IRDa). Nastavil jsem si vse jak jsem se docetl na gprs foru- stranky k tomuto ucelu zrizene Oskarem a nefungovalo to- telefon zobrazoval hlasku "pripojuje se" a vic nic... Zavolal jsem tedy na Helpline, kde jsem se dozvedel, ze to pracovat nebude- ze to zkousi, ale nejde to a s win CE chodit nebude!! Odkazali mne na Win 98 (de facto stolni pc a notebook) a na moji reakci, ze tim se znacne snizi mobilita celeho "produktu", nebyli schopni nijak produktivne reagovat. Kratce pote, co jsem se toto dozvedel, se "to" samo bez jakychkoliv zmen chytlo. (Pro nove uzivatele staci opravdu nastavit jen ipaq podle zmineneho navodu a pak jen zkouset a zkouset)Zatim mi konekce zatim ani jednou nespadla, funguje to i bez restartu telefonu, ale abych pravdu rekl- celkova vyuzitelnost (v souvislosti s pojmem "mobilni kancelar" je miziva- alespon se mi to prozatim zda).
    Hezky den preji
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    57

    Ja mam iPAQ 3850 a T39m. Kedysi som skusal GSM data cez R320 a Generic IrDA, islo to. Nedavno som nainstaloval Update1, a ked to skusam znovu s T39 nejde to. Prehodil som aj simku do stareho R320 a tiez to neslo. Inac robi to to iste, vytvori spojenie k mobilu, ten zacne vytacat (displaej: Volam 01913) a do troch sekund to spadne. Potom to iPAQ skusi este raz ale s tym istym vysledkom. Nakoniec sa objavi sprava, ze pod tym cislom nie je ziadna odpoved hostu. Zaujimave je, ze ked to cislo zadam rucne, tak ho vytoci aj spoji s ISP... Inac pytal som sa na Compaq support fore, a este sa mi stale neozvali (6 dni). Na tom fore bol tiez niekto, komu to padalo s 3870 cez BlueTooth takisto. Typoval by som na problem s Update 1. Ma este niekto podobny problem? Pripadne ho vyriesil?
    Dodatok: Ked som nastavil AT prikazy(Extra -dial string modem commands) podla clanku, mobil ani nezacal vytacat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Guest

    Mam iPAQ 3870 a Siemens ME45. Po instalovani Servis packu 1 vsechno funguje v pohode, akorat mam pocit, ze trosku pomaleji nez kdyz jsem mnel iPAQ 3630 se stejnym mobilem. Jinak pred Servis packem jsem musel pred kazdym spojenim vypnou a zapnout mobi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Guest

    Zkus uplne vyhodit jakekoliv AT stringy z inicializacniho retezce ... mne po nainstalovani update zacalo fungovat GPRS (prestalo to switchovat DNS), ale na druhou stranu mi prestalo pres irda chodit HSCSD (zatim jsem to nezkousel pres bluetooth).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Guest

    Zajimalo by mne, jaka je rychlost prenosu vetsiho souboru prostrednictvim bluetooth z pocitace do pocketpc. Doufam ze to neni opet omezeno rychlosti serioveho portu na 115kb?!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    57

    Hmm.. to som samozrejme skusal - zidany uspech. Ale ak by mi fungovalo GPRS, tak by mi to nevadilo, lenze tu (na zlej strane Moravy) GPRS este nie je... Pokial viem, tak HSCSD je nieco ako dial up, tak mozno preto. Inac, neviem ci som to spomenul, ale na Compaq Fore niekomu neslo tak isto BT (bluetooth).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Zajimalo by mne, jaka je rychlost prenosu vetsiho souboru prostrednictvim bluetooth z pocitace do pocketpc. Doufam ze to neni opet omezeno rychlosti serioveho portu na 115kb?!
    Ne, melo by to bejt neco pod 1Mbit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    2

    Používám iPAQ 3850 s telefonem Ericsson R320s (před tím R310s+DI28). Spojení přes IR fungije bez problémů, potíže jsem měl pouze se správným nastavením telefonického připojení... Ale to už jsem nastavil dobře. Připojuji se přes Oskara do Radiomobilu, dost to ždímá peněženku[] Do budoucna bych rád upgradoval telefon na GPRS, ale to až tak za půl roku nejdřív, R320 mám teprve tři týdny[]
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    57

    Používám iPAQ 3850 s telefonem Ericsson R320s (před tím R310s+DI28). Spojení přes IR fungije bez problémů...
    A mas nainstalovany End User Update 1 pre PPC2002 ? Mne to pred nim tiez fungovalo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Guest

    používám iPaq 3870 a Ericsson T68 propojené přes BlueTooth. Problém je, že i při správném nastavení iPaq vytočí, T68 oznámí "připojuji", ale poté T68 oznámí "požadavek GPRS odmítnut". Na datové hot-line Paegasu neumí odpovědět v čem je problém.[]
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    11

    Pripojeni na net pres ActiveSync

    Jde nastavit pripojeni tak, abych mohl pouzivat Internet z IPaqu s PocektPC pres normalni pripojeni kabelem k PC?

    O co mi jde: rad bych aby se mi pri synchronizaci stahla posta ze serveru. Vim ze to jde via MS Outlook, ale prechazet na tuto obludu kvuli tomu rozhodne nechci - staci mi aby se posta vzdy stahla z POP3 serveru a abych mohl pripadne odeslat napsane odpovedi.

    Zkousel jsem vytvorit neve Connection, kde jsem do Name Servers zadal parametry pripojeni stolniho PC (DNS servery) Pocket IE se sice tvari, ze jako nejake pripojeni ma, ale pak vyhodi hlasku ze nemuze najit server (podle doby odezvy soudim, ze odesle naslepo pozadavek na DNS a pak to time-outne). To jsem celkem cekal - myslim ze k tomu bude potreba nejaky chytry SW, ale na zadnem serveru jsem nic podobneho nenasel.

    Prece to nejak musi jit!

    Namety vitany...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jak nastavit připojení k Internetu?
    Od Pavel Koza v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 187
    Poslední příspěvek: 23-12-2008, 11:43
  2. Připojení k internetu pomocí GPRS
    Od Jirka125 v sekci Dell
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 25-01-2007, 08:34
  3. Připojení k internetu přes GPRS
    Od Behe v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-02-2006, 11:55
  4. Jak nastavit u Windows CE 3.0 připojení na internet přes GPRS mobil ?
    Od dj.kure_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-11-2005, 10:33
  5. Online GPRS komunikace
    Od Jana_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 04-01-2003, 10:13