Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: Eurotel Data Nonstop - wap už zdarma nebude

  1. #1
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Od 15. července se změní podmínky prohlížení wapových stránek s paušálními datovými tarify Data Nonstop. V současnosti je u těchto paušálů wap zdarma - tady v ceně paušálu a stejně jako u internetu se zde neplatí za přenesená data. Od pátku bude zdarma pouze 500 kB měsíčně. Po prosurfování tohoto limitu se za prohlížení wapu bude platit těmito sazbami:
    placené stránky na portálu Eurotel Live: 0,30 Kč/kB
    stránky mimo portál Eurotel Live: 0,70 Kč/kB

    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    I v pripade, ze APN nepouzivam WAPove? Ne,ze by se me to tykalo, ale...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    No prave, na portal Live nelezu a zbytek je pruchozi pres APNko internet...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Nechápu tento krok ET. Data Unlimited paušál snad na wap nepoužívá nikdo, tak nevím, co na tom chtějí vydělat nebo k čemu je to dobré.

    Ostatně ani jeden z našich mobilních operátorů se datovými tarify ani vzdáleně nepřibližuje nabídce T-Mobile ba Slovensku, kde paušál bez omezení stojí jen 299 Sk. Proč to nejde i u nás???
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    194

    prave ze spousta lidi pouziva WAP i u Datanonstopu a to z jedineho duvodu...a to protoze na WAP jdou pres profil Wapovy, tedy APNko Wapove, ktere je ve vetsine telefonu defaultne nastaveno, ale INTERNETOVy profil (APNko) uz nastaveno neni........

    vetsina klientu datanonstop a mobil pouziva jako mobil a neresi nastaveni spojovacich profilu, protoze ty pro pristup na internet (kdyz je pouzivan mobil jako modem) nepotrebujete mit nastaveny.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    337

    Citace Původně odesláno od Zdenek Malinsky
    ..T-Mobile ba Slovensku, kde paušál bez omezení stojí jen 299 Sk..
    correct.

    maly problem ale nastane ak chcete pouzit edge inde ako vo vacsom meste. mam taky dojem ze v plosnom pokryti ma orange-sk (obdobny produkt za 399) mierne navrch..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    Citace Původně odesláno od space_cowboy
    Citace Původně odesláno od Zdenek Malinsky
    ..T-Mobile ba Slovensku, kde paušál bez omezení stojí jen 299 Sk..
    correct.

    maly problem ale nastane ak chcete pouzit edge inde ako vo vacsom meste. mam taky dojem ze v plosnom pokryti ma orange-sk (obdobny produkt za 399) mierne navrch..
    ale tohle je pokud jsem to cetl dobre i v jine diskuzce a v podminkach jen akce do konce roku, je to tak?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    337

    a odkedy sa mobilny operatori snazia byt vyhodnymi?! :sarcastic:

    hybo:
    bolo to male ad* na dostupnost (nielen financnu) T-M vs. Pomaranč
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Vím, že 299 Sk u T-Mo je jen akce, ale je až do konce roku, tak neberte to za ty peníze. V tomto případě by mi ani absence EDGE nevadila. I tech 399 u Orange je v porovnání s našimi o hodně lepší. Pokrytí neporovnávám.
    Ad WAP
    Wap chápu na mobilech nebo pokud má člověk limit dat, kdy šetří každý kilobajtík, ale v případě PDA-MDA? Se "spoustou lidí používající wap" bych byl opatrnější. Wap nepoužívá mnoho lidí ani na mobilech a smartphonech. Možná by bylo zajímavé zjistit, kolik lidí používá wap, inet apod (% uživatelů) a kolik dat se přenese přes inet a kolik přes wap. Nikomu to nechci vnucovat, ale myslím si, že je škoda nevyužít možností. Je to stejné, jako mít v garáži Porsche a vozit s ním kozu na pastvu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od beecher
    No prave, na portal Live nelezu a zbytek je pruchozi pres APNko internet...
    wap pres APN internet. jakoze wapovani za cenu datovani? jak se to dela?? mam n50+siemens CT50
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    Citace Původně odesláno od MaAaT
    Citace Původně odesláno od beecher
    No prave, na portal Live nelezu a zbytek je pruchozi pres APNko internet...
    wap pres APN internet. jakoze wapovani za cenu datovani? jak se to dela?? mam n50+siemens CT50
    pripojis se na internet a WAPujes, neni potreba pouzivat APNko pro WAP...jen nektere sluzby to vyzaduji a to jsou vesmes sluzby operatoru
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    194

    Ad WAP
    Wap chápu na mobilech nebo pokud má člověk limit dat, kdy šetří každý kilobajtík, ale v případě PDA-MDA? Se "spoustou lidí používající wap" bych byl opatrnější. Wap nepoužívá mnoho lidí ani na mobilech a smartphonech. Možná by bylo zajímavé zjistit, kolik lidí používá wap, inet apod (% uživatelů) a kolik dat se přenese přes inet a kolik přes wap. Nikomu to nechci vnucovat, ale myslím si, že je škoda nevyužít možností. Je to stejné, jako mít v garáži Porsche a vozit s ním kozu na pastvu.

    ZDE bych naopak nebyl opatrnejsi !! V branzi Mobilnich telefonu se hodne pohybuji a bezny uzivatel (nickoli advanced uzivatel, jako vetsina na ce4you) nevi co je to wap a co internet, natoz nastavovat rozdilne pristupove body. Vzhledem k tomu, ze vsechyn MT co operatori prodavaji maji nastaven pristup na WAP, vyuzivaji klienti wapove pripojeni....coz se OPERATORUM jiste velmi vyplati ) takze opravdu ver ci verte, ze v pouziti wapu a internetu je to tak cca 15% pro internet a zbytek je wap....NEHLEDE na to, ze velmi mnoho telefonu ANI APN internet nepodporuje.......

    Pokud se budemem bavit o PDA-MDA, tam je samozrejme situace uplne jina...tam bych si troufnul rict, ze WAP je k nicemu...a nikdo jej nepouziva.....
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    s tim se da souhlasit, pro nas tady je vetsina uzivatelu telefonu na urovni BFU (ac to nerad uzivam, kazdy umime neco jine) a i kdyby to BFU nebyl, casto proste uziva to co dostane (a neni to tak jen v tehle oblasti)...akorat mi to prijde mirne receno "nefer"
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    337

    ale ono to presne o tom je! operator predsa nastavi dotovany telefon tak, aby to bolo vyhodne akurat pre neho samotneho. to ze niekto ide vencit kozu s porshce (ci uz s Dynavixom alebo bez ), lebo mu to tak jeho dvoch predajcov automobilov v jeho okoli poradil a plati tak neumerne vela nielen za benzin, je predsa jeho problem. pokial ho nezacnu trapit vysoke ucty, neprejavi zaujem a nezisti si nic o tom, ze existuje aj ina alternativa, tak bude platit. je to operatorova sikovnost a nie jediny priklad zarabania na ludoch neorientujucich sa v danej problematike.. nevravim ze je to spravne, alebo fer, proste to tak je.
    workaround (ad beecher= voyebavka ) je tu len vďaka vasej sikovnosti a kto bude chciet, dopatra sa k nemu.. :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    263

    A dá se nějak u N6230 nastavit, aby se připojovalo skrz APN internet a ne WAP, jde mi o to, že to používám při stahování pošty skrz javového klienta seznamu a posílám SMS¨skrz Oskárka....
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pripojeni PC pres XDA k Eurotel Data Nonstop
    Od romisek_ce4you v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 05-11-2007, 19:32
  2. PDA a Eurotel Data Nonstop
    Od loutop1 v sekci TomTom
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-08-2005, 11:44
  3. **POMOC**HP Ipaq h2210+Nokia 6610+Eurote data nonstop pres infra
    Od *David *_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-09-2004, 08:59
  4. Nastavení Go Data Nonstop
    Od MDAn v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-06-2004, 21:04
  5. kdo používá eurotel data nonstop na mda
    Od pares v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 15-04-2004, 19:09