Už mě tak sejřily nefachčící POI (benzínky apod.) v TTN5, že jsem se rozhodl si je vyrobit sám. Jde mi hlavně o benzínky, protože hodně jezdím po celé republice a za den toho najezdím hodně. Pořád beru benzín a rád bych věděl, kde jsou nejbližší benzínky. Chci zpracovat všechny "značkové" benzínky v ČR a postupně (s Vaší pomocí) udělat databázi těch "neznačkových".
Pro svoji přehlednost (někomu to možná nebude vyhovovat, ale může si to předělat dle své libosti) jsem po mnoha kombinacích zakotvil u formátu
CZ-Cerpací stanice XXX,
kde XXX je název "značkové čerpací stanice a popř. tam bude "ostatní" pro ty "neznačkové". Možná si říkáte, proč to není vše v jednom. Z prostého důvodu, protože si ke každému OV2 souboru přiřadím ikonu s logem dané benzínky. Ale jak jsem již říkal, pokud se to někomu nebude takhle líbit, může si je všechny sesypávat do jednoho souboru.
Aby to vše mělo nějaký formát, chtěl bych tímto požádat všechny, které tento počin zaujal, aby mi postupně zasílali souřadnice všech "neznačkových" benzínek ve svém okolí, příp. na trasách, po kterých jezdí. Potřebné inforace:
- souřadnice
- název benzínky
- město
- ulice (pokud je benzínka ve městě)
- označení silnice, km a směr (pokud by byla benzínka na rychlostní silnici)
Mým prvním počinem je síť Agip pro celou ČR.
Veškeré dotazy a nápady pište sem, delší věci a příspěvky mi posílejte na můj e-mail, který mám v profilu)
P.S. Pokud je to totální hovadina, tak se to nesnažte vokecat a napište mi to rovnou![]()
EDIT: Pro méně znalejší dodávám, že archiv je nutno rozbalit a oba soubory, které obsahuje (xxx.ov2 a xxx.bmp) je nutné nakopírovat do adresáře DE_AT_CH_PL_CZ_Plus-Map. Pokud byste si chtěli udělat hezčí logo, než jsem dokázal já jako totální antitalent na grafiku, tak nezapomeňte, že se soubor musí jmenovat úplně stejně, jako soubor *.ov2.