Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 15 z 55 PrvníPrvní ... 5131415161725 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 211 až 225 z 820

Téma: České POI pro TomTom Navigator 5

  1. #211
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    nejak se mi nedari dostat do PoiEdit nejakou solidni mapu CR, aby byla zkalibrovana. Nemate nekdo neco hezkeho?

    EDIT: kalibrace neni problem, staci cist. Zvykem byva Lat/Lon, tady je obracene :-)

  2. #212
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    824

    Zkousel jsem SHELL a ve vetsine pripadu jsou v poradku (neprojel jsem vsechny), ale myslim, ze to bude OK. Pouze D1-10 km Nupaky mi pripada na jednom miste prebezninkovano a Chomutov a Chomutov Vinna zahrada odkazuji na stejnou benzinku



  3. #213
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    80

    Vážení. Zkoušel někdo pustit zobrazení "Hradů". Nemohu se zbavit dojmu, že je to úplně mimo souřadnice (mnohde o desítky km). Snažil jsem se objevit nějaký řád (třeba konstantní posun jedním směrem), ale nic jsem nenašel.
    Je to jen nějaká moje chyba nebo je to fakt? Ostatní POI jsou u mě zcela v pořádku.

  4. #214
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    838

    Citace Původně odesláno od Vladimír Krejčík
    Vážení. Zkoušel někdo pustit zobrazení "Hradů". Nemohu se zbavit dojmu, že je to úplně mimo souřadnice (mnohde o desítky km). Snažil jsem se objevit nějaký řád (třeba konstantní posun jedním směrem), ale nic jsem nenašel.
    Je to jen nějaká moje chyba nebo je to fakt? Ostatní POI jsou u mě zcela v pořádku.
    Je to prekonvertovana databaze z webu, ktera nebyla s presnosti na vteriny, takze ten posun tam je. Bylo by dobre to upresnit, ale i tak si myslim, ze to je pro orientaci dostacujici. Pokud se ujmes upresneni budou vsichni radi.

  5. #215
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    no u tech hradu je posun vice nez znacny zkuste si najit treba hrad Lipnice.. ma byt v Lipnici nad Sazavou pritom hje nekde desity kilometru do pryc

  6. #216
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    838

    Citace Původně odesláno od Kuba78
    no u tech hradu je posun vice nez znacny zkuste si najit treba hrad Lipnice.. ma byt v Lipnici nad Sazavou pritom hje nekde desity kilometru do pryc
    Ja vim, ale nic lepsiho nemam, takze kdo chce muze souradnice v PoiEditu predelat nebo zkusit sehnat lepsi databazi.

  7. #217

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    S těmi hrady a zámky bych zkusil počkat na windmastera, mohl by mít lepší údaje. Momentálně si tuším užívá na dovolené, ale v září bude na srazu, tak uvidíme. Nicméně, pokud někdo pojede na nějaký hrad, může ho zkusit zaměřit.
    Anebo se to dá přeměřit v Infomapě, ta má chybu pár metrů (otázkou je, zda nečerpala databázi ze stejného zdroje).



  8. #218
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    149

    existuje někde na webu mapa, která ukazuje souřadnice?

  9. #219
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Existuje. Třeba MapQuest. Ale ten nemá ČR vůbec podrobnou, takže pro naše použití je to dost nanic.

  10. #220
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Citace Původně odesláno od MilanSu
    No muij nazor je ten, ze zase az tak nepotrebuji vedet jestli je benzinka o 20 m jinde, na druhou stranu mne pripada matouci, kdyz jsou dve ikony vedle sebe (Agip a z POI.DAT). Vzhledem k tomu, z s POI.DAT asi nic neudelame, primlouval bych se za to, aby v pripade, ze je na konkretnim miste jenom jedna benzinka, prekryla AGIP tu z POI.DAT i za cenu, ze bude mirne jinde nez ve skutecnosti (na 50 m uz ji stejne vetsinou vidim)
    Prosil bych uživatele cz.poi, aby se k této věci také vyjádřili, abychm znali názor co nejvíce lidí (proto dávám celou citaci).
    Děkuji.

  11. #221
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    149

    odpověď: mít je zvlášť + archiv všechny benzínky v ČR (moje preference) , ale když je třeba nějaká "soutěž" tak třeba tankuje jenom u Shellu , rozdíl v ceně tam neni všude ( v Praze) stojí stejně

    Poklud by se někomu hodilo "Trasa Metra B" tak jsem si udělal, protože stále spoustu lidí jezdí metrem a sraz dávají na metro, tak jsem si to udělal, vychází to většinou z tom toma 5, kde jsou uvedeny jako nádraží

    Připojené soubory Připojené soubory

  12. #222
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Citace Původně odesláno od libor_m
    Prosil bych uživatele cz.poi, aby se k této věci také vyjádřili, abychm znali názor co nejvíce lidí .
    Osobně bych se snažil jednotlivé POI vystavovat pouze s jedním jasným názvem - značkou a nic nespojovovat.

    Benzínové pumpy podle značek - SHELL, AGIP
    Samostatně bych dal Hrady, samostatně Zámky, samostatně zříceniny. A všechny ostaní podobně.

    Protože když se všechno bude spojovat - benzinky všech značek nebo hrady,zámky a zříceniny, případně obchodní domy bude v tom spíš GULÁŠ.

    A hlavně je lepší jednotlivé POI spojovat než jeden soubor rozpojovat!!!




  13. #223
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    838

    Citace Původně odesláno od JirkaP.
    Citace Původně odesláno od libor_m
    Prosil bych uživatele cz.poi, aby se k této věci také vyjádřili, abychm znali názor co nejvíce lidí .
    Osobně bych se snažil jednotlivé POI vystavovat pouze s jedním jasným názvem - značkou a nic nespojovovat.

    Benzínové pumpy podle značek - SHELL, AGIP
    Samostatně bych dal Hrady, samostatně Zámky, samostatně zříceniny. A všechny ostaní podobně.

    Protože když se všechno bude spojovat - benzinky všech značek nebo hrady,zámky a zříceniny, případně obchodní domy bude v tom spíš GULÁŠ.

    A hlavně je lepší jednotlivé POI spojovat než jeden soubor rozpojovat!!!
    SOUHLAS:!:

  14. #224
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    824

    Ja uz jsem taky slevil z tohol mit benzinky dohromady, ja fakt asi lespi mit znackove samostatne, protoze vim, ze kdyz bude SHELL (AGIP ....) tak tam bude WC a vestinou i restaurace, coz na nekterych venkovskych byt nemusi.
    Dotaz ovsem znel, zda prekryt ikonou Agipu benzinku z POI.DAT, aby nebyly na mapě několik metru vedle sebe i za cenu mensi nepresnosti.

  15. #225
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    838

    Citace Původně odesláno od MilanSu
    Ja uz jsem taky slevil z tohol mit benzinky dohromady, ja fakt asi lespi mit znackove samostatne, protoze vim, ze kdyz bude SHELL (AGIP ....) tak tam bude WC a vestinou i restaurace, coz na nekterych venkovskych byt nemusi.
    Dotaz ovsem znel, zda prekryt ikonou Agipu benzinku z POI.DAT, aby nebyly na mapě několik metru vedle sebe i za cenu mensi nepresnosti.
    POKUD TO NENI EXTREMNI ROZDIL NEKOLIK STOVEK METERU, KTERE BY ZAPRICINILI "ZAKUFROVANI" PAK NECHT SE TO PREKRYVA, JA SEL TOU SAMOU CESTOU.

Strana 15 z 55 PrvníPrvní ... 5131415161725 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TomTom české hlasy
    Od Maxinoha_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 65
    Poslední příspěvek: 23-11-2009, 22:47
  2. HP 214 WM 6 + TomTom Navigator 5
    Od sulc v sekci TomTom
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-05-2008, 09:17
  3. Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 24-05-2006, 22:05
  4. n35 a TomTom navigator 5
    Od ondral_ce4you v sekci Acer
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 25-04-2006, 13:48
  5. Tomtom 5 navigator
    Od Vrzák Michal v sekci Yakumo
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 03-02-2006, 21:06