Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Kalibrace map z InfoMapy pro OziExplorer

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    24

    nemáte prosím někdo zkušenost s převodem a kalibrací map z programu InfoMapa (11 nebo 12) (PJsoft) do Oziho? nějak se mi to pořád rozchází

    Martin
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    457

    Souradnice v Infomape ignoruj - ona ta mapa ma presnost plus minus 200 metru
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od petr22
    Souradnice v Infomape ignoruj - ona ta mapa ma presnost plus minus 200 metru
    takže se u ní nedá využít ani funkce GPS navigace?:?:
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    457

    Pokud ti nebude vadit, ze ti bude na mape ukazovat pozici do pul kilometru od tveho stanoviste, tak da :-)

    Jeste se mi nestalo, ze bych nevyjel nekolik desitel nebo stovek metru ze silnice (podle mapy)

    A ve meste je to celkem prusvih.

    Treba kdyz si zobrazim zdejsi pozici, tak podle Infomapy jsem za barakem na kolejhich, coz je misto odsud vzdalene cca 400m
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    24

    a jakou máš verzi IM? není to třeba ve 12 opravené? Já budu mít GPS dneska max.zítra, tak to zkusím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    Proc vlastne pouzivat map. podklad od IM? Co jsem videl, tak nejsou graficky moc vyvedene a me trochu pripominaji vektorovou mapu.
    Urcite by se to dalo lepe zkalibrovat podle jinych podkladu, treba autoatlasu s GPS nebo i map online. Jinak docela souradnice (user gird) se daji ziskat z mapy.centrum.cz
    Anebo klasicky Shocart. Zalezi, na co to ma byt.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    24

    ty mapy ne mapy.centrum.cz se mi libi, ale jak z nich dostanu souradnice pro kalibraci?Mohu použít např. kalib.body z mapy.idnes.cz? Potrebuji to hlavne pro navigaci k telefonu (P910i) do programu MapView GPS II - jde do nej export z OziExploreru.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Jde nějakým způsobem vypreparovat mapu www. mapy.centrum.cz z toho okna? AŤ mám prostě k dispozici větší obrázek?
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    24

    jee to by me taky zajimalo - zatim jsem na to neprisel:sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    JDE :-))))) i souradnice...
    mmnt

    EDIT:

    takze se situace zmenila a souradnice uz nevidim. Mozna je to nastavenim IE, protoze ted nejsem na svem PC, ale asi to bude horsi.
    Puvodne to byly
    mapy.centrum.cz , ted
    supermapy.centrum.cz

    Driv pri pohybu mysi bylo videt ve stavovem radku souradnice ve USER GIRD, pri nejvetsi mape delal 1 px asi 10-15m, coz slo. Ted ale asi zmenili aplikaci a uz to tam neni.

    Jinak map. podklad se jednoduse ziska pomoci PRINT SCREEN. Je ale treba nastavit nejvetsi mapu a zvetsit rozliseni monitoru, treba na 1600*1200.

    Ted koukam na mapy.quick.cz a jsou taky OK.

    A potom je v adresnim radku treba:

    http://mapy.quick.cz/main.asp?x=-769...ity=2&folder=0

    Tam jde prepsat udaj WIDTH a HEIGHT a ziskat mapu jeste vetsi. S tim je treba experimentovat. Pak se pokazde necha mapa posunout, aby zustaly prekryvy dostatecne velke.
    Potom jen printscreen a paste do graf. programu /ja PSP 5.xx/ a pomoci LAYERs to slozit dohromady. Nedelat to zase moc velike, protoze se souborem treba 100mega se nebude dobre delat.

    Souradnice se daji ziskat i jinde, jen pozor, aby to bylo oboji ve stejnych systemech a zobrazeni. Treba oboji LAT/LON ve WGS 84.

    Kalibrovat to jde treba tak, ze uz mam nejakou cast kalibrovanou v OZIm. Tu mapu si otevru v jedne instanci OZIho a kalibrovat budu v druhem spustenem OZIm.
    Priklad: Mam zkalibrovanu Prahu 1 a ziskam podklad cele Prahy. V te zkalibrovane mape si v rozich udelam WPT, ulozim. V tom druhem OZIm natahnu novy podklad pro kalibraci /musi tam byt i to uzemi Prahy 1, co mam v OZI c.1/. dam kalibrovat podle WPT. To, ze budou kalibracni body pouze na mensi casti mapy bude mit vliv na presnost kalibrace, ale az potom se uvidi, jak to bude vypadat. Ulozime kalibraci a nechame zobrazit sit WGS na te nove mape. Cary treba po 5', nebo 1'. Pokud budou linky pravouhle, bude to dobre. Nechame si zobrazit ty kalibracni WPT a melo by to sedet. Idealni by bylo, kdybychom meli/y ulozeny TRACK tou oblasti. Pokud ho zobrazime v mape a bude to sedet, je to jeste lepsi.

    To printscreen by jiste slo obejit naprogramovanim, ze by se to posouvalo a tipalo samo, ale to uz necham na nekom jinem.
    Timhle zpusobem se da ziskat mapa treba 1: 10 000, ale bude to prace velika, pokud to ma byt vetsi uzemi. Prahu 1:10 000 bych takhle delat nechtel.
    Ale na horach jsem by ve Smrzovce a udelal si mapu 1:15000 /myslim/ a cast dokonce 1:5000.

    uff, grafoman...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    24

    super - neco takoveho jsem si predstavoval - dik moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    ops:

    Aha, to to bylo az tak objevne???

    Jsem asi proste dobrej...
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Oziexplorer CE V4.0
    Od vkb v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-04-2013, 22:30
  2. OziExplorer Landscape
    Od BinLadin v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-05-2008, 08:22
  3. Jak dostat geokese do Infomapy?
    Od frogale_ce4you v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-07-2006, 13:03
  4. OziExplorer vs PDA
    Od Jirka 10 v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-11-2005, 08:49
  5. Mapy pre OziExplorer
    Od MickeyMiner v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 27-06-2005, 17:38