Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Problem so zdielanim internetu v skratke wifi-lan-wifi

  1. #1

    LX LX je offline
    Nováček
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    11

    Mam jeden problem s ktorym si uz neviem rady tak 2 dni. Potrebujem nazdielat internet na mojom ppc cez wifi v ad-hoc rezime s mojim pocitacom ktory je prostrednictvom lan siete spojeny s pocitacom mojho otca na ktorom je wifi karta ktora "taha" internet z ulice. Vlastne internet ide na vsetkych pocitacoch ktore su v lan ale ked k mojmu pridam este moje wifi usb tak na ppc to neviem rozchodit za ziadnu cenu, skusal som premostit siete, internet cez active sync ale nic mi nejde.
    Skusal som Usb wifi zapojit aj k otcovi ale ked som chcel dat nazdielat internet tak sa dala vybrat iba jedna moznost bud nazdielam net v lan sieti alebo na usb wifi ale za ziadnu cenu sa to nedalo urobit sucastne (skusal som aj premostit siete ale na ppc to neslo ani za nic) Ak sa vam chce nad tym porozmyslat skuste mi poradit nejako teoreticky alebo nejako podrobne
    Dakujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    694

    Na všech síťovkách musíš mít natavenou IP adresu v rozmezí např. 192.168.1.1-192.168.1.4 /otec-lan, ty-lan, ty-wifi, ppc-wifi, otec-wifi bude mít již přidělenou od poskytovatele/ Na ppc nastavíš bránu takovou, jakou adresu má přidělenou wifi u otce. Pokud u otce běží nějaký proxyserver, tak brána bude adresa lan-otec. V případě že to tak nefunguje, možná by pomohl nějaký proxyserver, který by běžel u otce nebo router s wifi přístupovým bodem /asus wl 500g nebo gx/.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    694

    Jo, ještě v případě toho proxyserveru, tak adresa otec-lan musí být zadaná i na ppc v nastavení proxy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    LX LX je offline
    Nováček
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    11

    Este ta poprosim o radu ako vlastne najjednoduchcie urobim na otcovom pocitaci proxy server? Da sa to zo suciastkami windows alebo na to potrebujem nejaky program? (Este sa vratim spet neviem ci to je podstatne ale internet na otcovom pocitaci (na jeho wifi adaptery) je nazdielany teda ICS, na mojom pocitaci (lan karte) pouzivam branu na otcovu lan kartu to jest 192.168.0.1 Neviem ale zda sa mi ze nemozem pingnut ine pocitace na lan (takze aj otcov) cez ppc pokial na ppc nemam ako branu adresu mojej wifi karty (usb) s ktorou je ppc v ad-hoc rezime na mojom pocitaci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    LX LX je offline
    Nováček
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    11

    Plus este vcera som zistil ze akonahle dam na mojom usb wifi a ppc domenovu adresu rovnaku to jest 192.168.0.xxx tak sa s ppc nepingnem nikam ani na usb wifi, ale ak ju dam na oboch inu ako je lan to jest 192.168.1.xxx tak sa pingnem aj na wifi usb a aj na adresu lan mojho pocitaca, ale zase sa uz nepingnem dalej takze ani na lan otca a ani na wifi otca
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    Citace Původně odesláno od LX
    Plus este vcera som zistil ze akonahle dam na mojom usb wifi a ppc domenovu adresu rovnaku to jest 192.168.0.xxx tak sa s ppc nepingnem nikam ani na usb wifi, ale ak ju dam na oboch inu ako je lan to jest 192.168.1.xxx tak sa pingnem aj na wifi usb a aj na adresu lan mojho pocitaca, ale zase sa uz nepingnem dalej takze ani na lan otca a ani na wifi otca
    Nepouzivas nahodou nejakej firewall? Nebo nemas XP SP2 a zaplej fw? Nebo neni na PC omezen treba rozsah IPcek, ktere jsou povolene?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    LX LX je offline
    Nováček
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    11

    Nie nie.. vsetko by malo slapat, ale neslape
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    694

    Když teda nezadáš žádnou bránu, funguje ping na všechny IP adresy i mezi sebou?

    Místo proxy můžeš použít funkci ve Win a to je "Sdílení připojení internetu", ale samozřejmě v omezené míře. Ale to předpokládám již používáš, když se chceš připojovat na internet přes otcův počítač /na něm by to mělo být zprovozněno/. Já používám 602LanSuite, který má integrován firewall, antispam, antivir atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Sdílení Internetu přes WiFi
    Od netuji v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-12-2011, 18:25
  2. zdielanie internetu cez Wifi
    Od lmt v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-02-2008, 18:03
  3. Sdílení internetu pře WiFi
    Od Jira.cybertec v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-12-2007, 21:50
  4. Qtek9100 přiipojení k internetu přes wifi - problem...
    Od sefstratos v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-03-2006, 14:07
  5. wifi připojení k internetu přes pda
    Od Major_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-12-2005, 21:06