Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: problém s instalací větších aplikací na PDA připojené přes BT

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    98

    ActiveSync přes BT jsem rozchodil na svém PDA (Acer n50) bez větších problémů. Synchronizace a instalace menších aplikací funguje OK. Problém nastává při instalaci větších aplikací cca 40MB a více. Přibližně po 5 minutách probíhající instalace se najednou BT spojení s PDA přeruší.

    Při pokusu o znovunávázání spojení přes BT mi PDA zahlásí chybu. Pomůže pouze SoftReset. Setkal jste se někdo s podobným problémem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    To se tu už několikrát probíralo. AS přes BT je v porovnání s kabelem nebo Wi-Fi pomalý. Pokud jde o soft, který se musí přes AS instalovat použij kabel a pokud jde o soubory (třeba MP3) doporučuji čtečku karet.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    98

    Aha, díky za odpověď. Zkoušel jsem prohledávat fórum. Našel jsem zmínku o problému s přenosem větších souborů (MP3), ale můj problém jsem popsaný zatím nenašel.

    Kolébku teď u sebe bohužel nemám. Jak notebook, tak PDA má ale WiFi. Je možné rozchodit synchronizaci přes WiFi? K tomu budu potřebovat nějakej special soft ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    568

    Me se spojeni pres BT nekolikrat vyplo dokonce i pri instalaci slovniku Lingea Lexicon, pricemz ten ma 7MB, takze ja pro instalaci aplikaci vetsich nez 2MB z principu uzivam kabel.
    A na nahravani mp3 na kartu, tak tam opravdu doporucuju vsechno jine nez pda, predpokladam, ze n50 nebude mit o moc lepsi vysledky, ale moje n30 teda zapisuje sneci rychlosti a kdybych si takovych 150 MB v mp3 mel zapisovat pres nej, tak to abych si vyhradil cele odpoledne :sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    98

    Rád slyším, že chyba není na mém přijímači Můj problém to moc neřeší . Ke svému PDA mám synchronizační kolébku, kterou ale nechávám v kanceláři. Aplikace na PDA ale instaluju většinou večer nebo o víkendu (v práci není moc času).

    Druhou kolébku si kvůli tomu kupovat určitě nebudu. Zauvažuju o synchronizačním kabelu, ale do toho bych šel pouze za podmínky, kdyby dokázal zároveň přes USB i nabíjet. To ale myslím originály neumí. HAMA prý dělá synchronizační kabely, které toto umožňují. Máte s tím někdo zkušenost?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Na synchronizaci přes Wi-Fi není třeba žádný speciální soft. O nastavení si najdi nějaké rady tady v diskuzi, ovšem nevím, zda se ti to podaří dle toho nastavit. Pri sychronizaci dat AS přes Wi-Fi pozor-jsou jen 2 možnosti-buď PC přepíše PDA nebo naopak. Ta 3. možnost nechat na majiteli zde není.
    Možná jednodušší bude (je-lo technicky možné) zkusit AS přes IR port. Návod v sekci Začínáte? Čtěte! na titulní straně v článku o AS.
    Ještě mě napadlo-nemá tvůj notebook slot na kartu? Pokud ano, ak to tam rovnou přesuň takto (tedy nejde-li o instalaci, která vyžaduje AS).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    kolebka neni potreba, postaci kabel, krom toho tak casto neinstalujes, ze jo, co se tyce WiFi, neni potreba nic, jen si vytvorit peer to peer sit, pripadne pokud mas nejakou infrastruktur, tak pak se jen do ni pripojit a nastavit AS
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    98

    Citace Původně odesláno od Zdenek Malinsky
    Možná jednodušší bude (je-lo technicky možné) zkusit AS přes IR port. Návod v sekci Začínáte? Čtěte! na titulní straně v článku o AS.
    To možné samozřejmě je, ale jedná se o instalaci cca 120MB softu. To bude přes Infra trvat několik hodin . A nedopadne to náhodou tak, že to po nějakém čase spadne, protože je to pomalé?
    Citace Původně odesláno od Zdenek Malinsky
    Ještě mě napadlo-nemá tvůj notebook slot na kartu? Pokud ano, ak to tam rovnou přesuň takto (tedy nejde-li o instalaci, která vyžaduje AS).
    Mám CompactFlash a pro přenost většího objemu dat používám PCMCI čtečku, ale v totmo případě se jedná o instalaci .
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    98

    Citace Původně odesláno od hybo
    kolebka neni potreba, postaci kabel
    Jasně, že stačí kabel , ale říkal jsem si, že je to zbytečná investice, když můžu synchronizovat přes BT a v kanceláři mám kolébku. No ukazuje se, že budu muset asi přecijenom do kabelu investovat. Tadyjsem našel kabel, který by měl teoreticky i nabíjet PDA. Rozumím tomu správně? Máte s tím zkušenosti?
    Citace Původně odesláno od hybo
    ze jo, co se tyce WiFi, neni potreba nic, jen si vytvorit peer to peer sit, pripadne pokud mas nejakou infrastruktur, tak pak se jen do ni pripojit a nastavit AS
    Aha, myslel jsem, že to složitější. Vyzkouším. Doma mám také WiFi Router. Už jsem rozchodil připojení k internetu z PDA. Není mi však jasné, tak bych mohl přes ten HUB nakonfigurovat AS. Řešilo se to tady někde?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    568

    Citace Původně odesláno od jedle
    ...
    Zauvažuju o synchronizačním kabelu, ale do toho bych šel pouze za podmínky, kdyby dokázal zároveň přes USB i nabíjet. To ale myslím originály neumí. HAMA prý dělá synchronizační kabely, které toto umožňují. Máte s tím někdo zkušenost?
    Ja k n30 mam pouze kabel a ten teda dobiji. Ale jak uz bylo psano v jine diskuzi tady, nektere pristroje, ma n30 nevyjimaje, tuto skutecnost, ze se pres usb nabiji uspesne taji, parvidelne tak zhruba 20-30 minut, v zavislosti jak pracuju s pda. Dioda blika okamzite, ale indikator nabijeni od SPB Pocket Plus mi "charg" napise opravdu az po te zhruba pulhodince. Ale kabel pro n30 bude jiste shodny s n50, takze by nemel byt problem. Ovsem upozornuju, ze za stavu, ze se pda vypne v dusledku totalniho vybiti, tak kabel uz jej neozivi, nejspis neni tak silny jako napajeni ze site, coz je logicke..aspon moje n30 se tedy nevzchopi a je nutno aspon chvili ozivit ze site.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od jedle
    ActiveSync přes BT jsem rozchodil na svém PDA (Acer n50) bez větších problémů. Synchronizace a instalace menších aplikací funguje OK. Problém nastává při instalaci větších aplikací cca 40MB a více. Přibližně po 5 minutách probíhající instalace se najednou BT spojení s PDA přeruší.

    Při pokusu o znovunávázání spojení přes BT mi PDA zahlásí chybu. Pomůže pouze SoftReset. Setkal jste se někdo s podobným problémem?
    precetl jsem si celou diskuzi a moc ste me nepotesili. to co tu popisujes, je presne to co me trapi. koupil jsem si BT abych nemusel pouzivat kabel (nasdilel data i net) a ted zjistuju, ze je to pouzitelne jen na kratkou sysnchronizaci, kratke pobrouzdani na sdilenych PC datech a kratke zaserfovani pres sdileny net : :$: :no:
    to prece musi jit nejak vyresit! dyt to vlastne funguje a z neznamych duvodu se to po chvili odpojuje!!! taky se mi to nejak zasekne a pomuze jen restart. kde je chyba??? nekde byt musi..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    pres BT jsem byl casto napojen dny a bez problemu....
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Mate nastaveno Start->ActiveSync->Moznosti->Tl. Moznosti (zalozka PC)->Po dokonceni zachovat pripojeni?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od beecher
    Mate nastaveno Start->ActiveSync->Moznosti->Tl. Moznosti (zalozka PC)->Po dokonceni zachovat pripojeni?
    ty ses genius :-) ted jeste aby to fungovalo po prichodu domu
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    16

    ted me tak napada, ze u niceho nectu manual. spoleham na to ze si vse osaham a prozkousim a prijdu na vse z ostatnich zkusenosti, kdyz uz se clovek mota kolem vsech tehlech IT hracek... u PPC asi manual bude nutny. nebo se pletu a manual je na nic?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-01-2007, 18:31
  2. MDA Compact a problem s instalaci (snad vsech) aplikaci
    Od mousefromhouse_ce4you v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 23-07-2005, 16:45
  3. Problém při kopírování větších souborů na MMC
    Od xaero_ce4you v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-10-2004, 19:54