Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Mpx220 z USA

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    39

    Mam Mpx220 z USA, brandovana Cingular-om, neblokovana. Do siete T-Mobile SK sa prihlasim v pohode (sice nie cez Automatic v Network Setting, ale cez Manual), ukazuje aj velke G ze je pritomny GPRS signal ale to je vsetko. Volat tak isto mozem, aj mne sa da dovolat. Problem je ze sa neda nastavit cislo SMS centra - po napisani a potvrdeni "zmizne" a rovnako sa neda pripojit na net (nastavenia su pritom urobene podla druheho mobilu s WM2003SE). A posledna vec, ten kto sa mi dovola, ma velmi slabo pocuje. Telefon v USA fungoval bez problemov so vsetkym. Otazka znie - existuje nejaka EU verzia firmware s WM200SE, ktora sa da flashnut a telefon dovezenu z USA bude fungovat v GSM sietach SK/CZ bez problemov?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    292

    A zkoušel si to spravit Hard resetem? Jinak nějaký flashe jsou tady. Ale neznám nikoho, kdo to na 220ku zkoušel.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    39

    Dakujem za link, tam uz som bol .Tie Cingular, ATT, cinske flashe som skusal (v cinskej verzii WM2003SE sa da nastavit anglicke GUI), su to US verzie ROM, rovnako ako ta 1.25 generic, to je tiez US verzia. Pri ATT,cinskej a generic US verzii sa dokonca neda ani nastavit siet - vypisuje No service a prehladavanie siete vyhlasi ze nemoze najst ziadnu siet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Hm, tohle je dost divne chovani vzhledem k tomu, ze je to Quad-band telefon a firmware by nemel mit na to firmware vliv, protoze ten pouze prejima sluzby z radio casti, ktera je samostatny blok (vlastni procesor a firmware, ano MPx220 ma dva procesory, jeden je aplikacni - TI OMAP 9 a WM, a jeden radiovy - TI OMAP 7 a Unixovy firmware, pokud se nepletu).

    Otazka: To SMS centrum slo v USA normalne nastavit?

    Ja bych se nebal a normalne zavolal na Motorolu, co to je za bor...eee...tedy neporadek...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    39

    Procesor je OMAP1611 a jeho subsystemy su TMS320C55x DSP pre radiovu GSM cast a ARM926TEJ pre samotny WM. To len pre upresnenie

    Ale teraz vazne - v USA fungovalo vsetko v poriadku, ale na viacerych forach boli naznaky toho, ze su jednoducho US verzie ROM (na ktorych su postavene aj ROM verzie pre cinske GoTone) a EU verzie ROM pre MPx220. Idealny by bol nejaky CZ/SK user, ktory ma tiez Mpx220 z USA s nejakym firmware od Cingular alebo ATT, ci mu ide vsetko v poriadku.

    To ze je to QUAD, berem tak ze vyrobca nemusi vyrabat dvojaky model, len mam pocit, ze problem sposobuje prave ta US verzia ROM.

    A este k tomu SMS centru - je tam viac poloziek (je to v Call Options) ako napriklad Any key answer alebo Show SIM contacts ci Voice mail number,...atd. Vsetky tieto polozky idu normalne nastavit a telefon si ich pamata aj po navrate spat do tohoto menu, jedine ked napisem cislo toho SMS centra, potvrdim, vratim sa spat do menu, tak cislo je fuc...

    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    No vida, ja ty procesory vevnitr moc nestudoval, jenom jsem o tom nekde cetl v rychlosti, ktera odpovida rychlosti TGV...

    Jedine, co muzu pomoci je, ze kolega ma MPx220 koupenou myslim tady a funguje mu normalne, takze pokud vite, jak ulozit ROMku a pak ji asi pres miniSD dostat zpet do telefonu, tak se muzu pokusit ji ziskat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    39

    Posielal som odpoved na ICQ, ale bez odozvy,nevadi - aby sme tu nestrasili ludi z extrahovanim ROMky

    na extrahovanie ROMky z akehokolvek WM zariadenia exituju RAPI tools (http://www.xs4all.nl/~itsme/projects/xda/tools.html) ale to uz vyzera na celkom serioznu alchymiu. Cely problem by mozno vyriesila akakolvek normalna EU ROM pre mpx220, ktora sa da naprat do telefonu cez Motorolu Mobile Upgrade Wizard - na nete som vsak zatial nasiel len US verzie.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    cauky, zkus diskuzi na http://mpx200.e-vision.cz/forum...
    jsou tam odkazy i na vsechny ruzny flashe...
    kuba
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od kubisz
    ...http://mpx200.e-vision.cz/forum...
    Bavime se o MPx220...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. MPX220 a IGO
    Od heyhombre1 v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-05-2006, 14:55
  2. motorola mpx220 & i-Tec BT 339
    Od bidzej v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-04-2006, 13:54
  3. mpx200 vs mpx220
    Od pichlak_ce4you v sekci Motorola
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 16-03-2006, 22:02
  4. JAVA do MPx220
    Od forsyth v sekci Motorola
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-09-2005, 11:25