Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 30

Téma: co se smaze kdyz se vybije baterka??

  1. #16
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    568

    Chtel sem se zeptat, jako majitel Acer n30 nemam moznost vymenne baterie, ovsem pravidelne na cestach ci pri praci vycucam pda do stavu,kdy se mi automaticky vypne,pac uz proste nema stavu, ale kupodivu vse zustane, o nic neprijdu..mam vyzkouseno, ze ani po trech hodinach, kdy se mi v dusledku vybite baterie vypl o jediny bajtik neprijdu, nebo se to aspon tak jevi..
    Zajimalo by me, zda muze vadit, ze ho tak casto nabijim az pri "totalnim" vybiti? Ackoli jestli mi vse zustava, tak to asi totalni neni a Acer si nechava nejakou rezervu..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Citace Původně odesláno od markjag
    ale inac ja si stale neviem dat rady, ze ked nabijem looxa ci ho nehat dalej v koliske nabijat alebo odpojit kolisku od napajania, fakt by som nerad pokazil kartu
    Delší pobyt na nabíječce nevadí. Jsou tam ochranné obvody, tak bez obav. Když nabíječku odpojíš nebo dáš PDA z kolébky je to úplně jedno. Ovšem nevím, co myslíš tím, že by se mohla pokazit karta. Mívám PDA v kolíbce i přes 24 hodin a bez problémů.
    a dalsia vec
    velmi vadi ze ak napriklad idem do skoly, vybijem looxika na 70% a dam ho nabijat nebude tam ten pametovi efekt?
    nie je lepsie ho nehat vybit na minimum a potom nabit az znova?
    To je zbytečné a nepraktické. Mám iPAQ přes 14 měsíců, dobíjím nepravidelně a za různého stavu baterie a zatím žádný znatelný úbytek výdrže. Nejlépe je nabíjet přes noc, tak máš ráno, než vyrazíš do koloběhu života full.
    a este posledna otazka, ked vyberem hlavnu baterku ako dlho vydrzi ta zalozna aby sa mi nezmazali udaje ked je nabita na 100% ?
    Diky za rady...
    To se liší dle modelů. Ale min.30 sekund na výměnu baterie by měla záložní vydržet. Proč chceš vyndavat baterii? Pro klidné spaní raději před vyndáním baterie zazálohuj.
    Doporučuji nazapomínat na pravidelnou zálohou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Citace Původně odesláno od xkovi
    Chtel sem se zeptat, jako majitel Acer n30 nemam moznost vymenne baterie, ovsem pravidelne na cestach ci pri praci vycucam pda do stavu,kdy se mi automaticky vypne,pac uz proste nema stavu, ale kupodivu vse zustane, o nic neprijdu..mam vyzkouseno, ze ani po trech hodinach, kdy se mi v dusledku vybite baterie vypl o jediny bajtik neprijdu, nebo se to aspon tak jevi..
    Zajimalo by me, zda muze vadit, ze ho tak casto nabijim az pri "totalnim" vybiti? Ackoli jestli mi vse zustava, tak to asi totalni neni a Acer si nechava nejakou rezervu..
    Úplně totální vybití to určitě není, to by si přišel o data. Schválně se někdy podívej na ukazatel stavu baterie. Neměj obavu. Je to spotřební zboží a až bude její čas, necháš ji vyměnit.
    Doporučuji pravidelně zálohovat. Nevím, co má Acer za defaultní backup manager (nebo je-li přiložen na CD), ale nastav si zálohu při poklesu baterie pod cca 15%. Pravidelnou každodenní zálohou na kartu nic nezkazíš. Protože nemáš možnost měnit baterii a "vycucáváš" ji skoro na nulu, pak nechápu, proč nenosíš s sebou nabíječku a nedobíjíš v práci nebo na cestách. A příště si raději kup PDA s možností výměny baterie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    1. styl nabijeni zalezi na typu baterie, LiPolkam nevadi nabijeni pri nevybite baterii
    2. nevadi, kdyz je zarizeni i mesic na nabijecce, dnes snad neni zarizeni, ktere nema ochranne obvody, tedy baterie...
    3. kdyz se zarizeni vypne a nejde zapnout, baterie ma jeste dost energie na zahovani dat, je to udelano tak, ze se proste vypne drive, nez je baterie nepouzitelna, treba pri 15% energie prave z duvodu zachovani dat
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od markjag
    velmi vadi ze ak napriklad idem do skoly, vybijem looxika na 70% a dam ho nabijat nebude tam ten pametovi efekt?
    ... uz jen doplnim prispevky vyse, pametovym efektem nejvice trpely NiCd baterie, castecne rovnez NiMH. Baterrie na bazi lithia (tj. Li-ion a Li-pol), ktere se pouzivaji v dnesnich PDA, jim jiz netrpi a lze je dobijet v jakemkoli stavu. Jinak kolem baterie koluje spouta mytu a je velmi obtizne se ve vsech informacich zorientovat. Jako dobry zdroj informaci doporucuji tento a take tento web s nekolika uzitecnymi odkazy.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    Trosku prispeji:

    Onen pametovy efekt je vec spise teoreticka. Napr. v drivejsich dobach /mozna i ted/ baterie na satelitech byly nabijeny presne tak, ze by se mel tento efekt projevit. Pravidelne vybijeni nikoli do prazdna, ale treba jen 30%, opetne nabijeni a to vse s nemennou pravidelnosti. Presto se tento efekt neprojevil.
    Ona ztrata kapacity je ve vetsine pripadu zpusobena pouzivanim vyslovene hloupych nabijecek. Nabijecka nema zadne omezovani proudu/napeti pri dokonceni nabijeni a stale nabiji naplno . Pokud se da nabijet ne zcela vybity clanek, zakonite dojde k prebijeni. Diky tomu dojde k nadmernemu zahrivani clanku. Toto mu skodi ze vseho nejvic /jeste skodi prepolovani pri hlubokem vybiti clanku/.

    Navic vyrobci temer lhali uvadenim nesmyslnych poctu cyklu, ktere clanek snese. Treba 1000 cyklu pro NiCd. Potom si clovek myslel, ze je sotva v 1/3 zivotnosti a on se zatim clanek odebiral do vecnych lovist.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    568

    Citace Původně odesláno od Zdenek Malinsky
    Úplně totální vybití to určitě není, to by si přišel o data. Schválně se někdy podívej na ukazatel stavu baterie. Neměj obavu. Je to spotřební zboží a až bude její čas, necháš ji vyměnit.
    Doporučuji pravidelně zálohovat. Nevím, co má Acer za defaultní backup manager (nebo je-li přiložen na CD), ale nastav si zálohu při poklesu baterie pod cca 15%. Pravidelnou každodenní zálohou na kartu nic nezkazíš. Protože nemáš možnost měnit baterii a "vycucáváš" ji skoro na nulu, pak nechápu, proč nenosíš s sebou nabíječku a nedobíjíš v práci nebo na cestách. A příště si raději kup PDA s možností výměny baterie.
    Acer ma moznost zalohy na kartu,i nastavit automaticke spusteni pri nizkem stavu baterie..pouzivam to jak kdy,kdyz vim,ze o data pri vypnuti pda z duvodu nizkeho stavu baterie nic neztracim..docela by me zajimalo,jak dlouho by musel byt bez stavy,abych o ty data opravdu prisel..kazdopadne jak se vypne,tak ho uz nezapnu,dokud neni na nabijecce,to mam vyzkousene..
    Co se tyce nabijeni na cestach..no kdyby ceske drahy mely ve druhe tride 220V zasuvky,vubec bych se nezlobil..me pravidelne cesty Praha-Cheb by to jiste zprijemnilo
    A tohle je me prvni PDA, chtel sem si vse osahat, Acer je jen prestupni stanice na pristi vykonnejsi stroje, ale mel sem strach, ze me pda nemusi uspokojit, tudiz sem hned nechtel jit treba prave do FS 720
    A jeste mala otazecka, mel bych spis pouzivat defaultniho backum managera od acera na kartu, nebo je lepsi Sunnysoft BM? Mam moznost ho mit...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    Citace Původně odesláno od Ivanm
    Navic vyrobci temer lhali uvadenim nesmyslnych poctu cyklu, ktere clanek snese. Treba 1000 cyklu pro NiCd. Potom si clovek myslel, ze je sotva v 1/3 zivotnosti a on se zatim clanek odebiral do vecnych lovist.
    no, ono krome samotne ohrany nabijecky je tu taky otazka spravneho napeti a proudu a to jeste v zavisloti na casu, jsou treba testy, ktere dokazuji, ze nespravne nabijeni (i kdyz s ochranou) snizi zivotnost clanku prave na treba tu 1/3, ciselne treba stejne clanky vydrzeli cca 400cyklu pri "nespravnem zachazeni" a pri "spravnem" cca 1300 cyklu coz je sakra rozdil...dale je ptoreba si uvedomit, ze kazdy clanek je "original" a ma svoje vnitrni parametry, takze i tohle dost ovlivnuje samotne nabijeni, zivotnost...jsou treba firmy, ktere prodavaji specialni "rady" baterii, ktere jsou i 3x tak drahe, nez bezne, ale zarucuji odchylku jednotlivich clanku o hodne mensi, nez pri bezne produkci...dyt se jen kouknete po trhu, bezne koupit nabijecku od 100kc za "sracku" do treba 1000kc za "super stroj" a pritom jsou nabijecky, ktere stoji treba 10000 a jsou programovatelne, zapisuji si vybijeci krivky a dalsi parametry a dle toho nasledne dokazi nabit clanek-clanky nejlepe, jak je to mozne....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Citace Původně odesláno od xkovi
    ...docela by me zajimalo,jak dlouho by musel byt bez stavy,abych o ty data opravdu prisel..kazdopadne jak se vypne,tak ho uz nezapnu,dokud neni na nabijecce,to mam vyzkousene..
    Když to je, jak říkáš, tak je jen dobře a víc bych se tím snad ani nezabýval. Zálohy máš, o data jsi nepřišel, tak co se tím víc zabývat.
    Co se tyce nabijeni na cestach..no kdyby ceske drahy mely ve druhe tride 220V zasuvky,vubec bych se nezlobil..me pravidelne cesty Praha-Cheb by to jiste zprijemnilo
    S tím ti nepomůžu. Musíš dobít před cestou (doma,práce,škola,restaurace). O tom si přečti tady a hlavně tady.
    A jeste mala otazecka, mel bych spis pouzivat defaultniho backum managera od acera na kartu, nebo je lepsi Sunnysoft BM? Mam moznost ho mit...
    Měl jsem ho zdarma ke kartě, ale býval problém (který je prý už odstraněn) s opakovanou automatickou zálohou (2x a dost), takže jsem raději používal defaultní iPAQ Backup Manager a teď mám Sprite Backup. Doporucuji zalohy nekomprimovat a zalohovat do samospustitelného souboru. Ale ten SS Backup Manager si instaluj a vyzkoušej. Za to nic nedáš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    568

    Krasny to clanek, dekuji :yes: Ovsem jak to tak vypada, tak ikdbych jezdil IC do Chebu, tak se zasuvky nedockam..ale kdo vi, treba z duvodu velke casti nemeckych cestujicich timto smerem na Nürnberg se CD pochlapi
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    S tím Ti nepomůžu. Když zásuvky nejdou ani v prestižním Super City Manažer, těžko očekávat u EC/IC něco lepšího. Já při cestě do Bzence jsem z Prahy do Brna EC musel jet 1.tř., protože ve 2.tř.zásuvky nebyly. Jediná možnost si stěžovat. V každé osobní pokladně je kniha přání a stížností-pokud to tam sepíšeš a necháš kontakt (třeba mail.adresu), musí Ti dopovědět. Když budeš nadávat průvodčímu, nic se dít nebude. On to sice může nahlásit, ale to pak dál vyšumí do ztracena a nebude se dít nic.
    Trošku se dostávám od tématu. Jak už jsem psal, jedině dobít někde před cestou nebo běhěm cesty. V busu taky nejsou zásuvky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    568

    Njn, ovsem tu knihu stiznosti, to jeste promyslim
    Kazdopadne cesta do Chebu trva cca 3,5 hodiny, coz je hranicni vydrz samotneho Acera, kdyz budu hrat hry nebo serfovat pres BT, tak spis min, coz vyvolava povinnost nabit opravdu tesne pred jizdou vlakem, coz neni tak uplne vzdy snadne..ale jak uz si psal vyse, bude to casem chtit vykonnejsi stroj a asi rovnou dve baterie no
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    mozna se konecne dockame toho, ze nam bude jedno, jestli CD maji ve voznich elektrinu , vice zde
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    568

    Citace Původně odesláno od hybo
    mozna se konecne dockame toho, ze nam bude jedno, jestli CD maji ve voznich elektrinu , vice zde
    Uz vidim, jak na meho acera zacnou nabizet palivovy clanek Si rovnou muzu tahat na cesty maly dieselovy generator, jeste si na tom udelam zivnost, mobilni zdroj energie pro cestujici za rozumnou cenu
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    568

    Jinak sem na tvoji radu Zdenku otestoval Sprite,kdyz tu jsou vsichni tak spokojeni a je to super,narozdil od problemu s AS a obnovy pres nej se po HR Acer chova po obnove zcela ok :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Jak prehrat CE ROM kdyz je porad error 112 . HTC UNI
    Od h4wk3y_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-08-2008, 18:27
  2. WM 6.0 - co kdyz dojde stava
    Od sep_ce4you v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 12-07-2007, 21:23
  3. Kdyz GPSku, tak na klicich...
    Od beecher v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 30-06-2005, 09:21
  4. Hardreset kdyz to nechci
    Od syr v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-01-2004, 08:35