Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Ma smysl pouzivat exchange s MDA Compact?

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    144

    Konkretne myslim pro nekoho, kdo pouziva denne velice aktivne 5 email. schranek a vyrizuje tak 50-100 mejlu denne. Krome toho velice rad pouziva adresar a kontakty na PC a velice intensivne premysli o MDA Compact. Ma pro mne smysl pouzivat hostovany exchange (necele 4 stovky mesicne)? A co mi vubec nabidne? Pokud jen zalohu kontaktu a adresare, tak je to trochy draha sranda. Doted nevim (ptal jsem se i MS) jak probiha spoluprace s emaily - zda by exchange umel spolupracovat s mymi schrankami (kazda u jineho providera) nebo se omezuje pouze na jednu domenu a jak je se to pak prenasi do zarizeni. Soucet vsech majlu dela asi 500 MB, to by se do MDA Compact urcite nevlezlo...

    Diky moc.

    PS Cetl jsem clanky o Exchange, ale bohuzel v nich jsem odpovedi na tyto otazky nenasel...

    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    presne jsem nepochopil situaci, ale vychazi mi, ze nemate PC a tak mail mate nekde "odlozene" a chcete uzivat MDAc byt pro pristup (na exchange) nebo to mit v PDA, pripadne to mit ve schrankach. je to tak?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    144

    PC mam, nemam notebook. A o tom PDA Compact & exchange uvazuji v podobe hostovaneho reseni. Zajima mne, zda by mi to vubec k necemu bylo a jak si tento pristroj a exchange poradi s mymi 5 schrankami, resp. zda je to vubec mozne a zda to ma smysl. Z toho, co jsem pochopil - samotny pristroj taky dokaze kontrolovat email. schranky. Dekuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    a maily si stahujete do PC s tim, ze se na serveru, kde mate schranky mazou? V takovem pripade je je hosting zbytenocnosti. Kdyz jste doma, pracujete s PC, kdyz jste mimo, stahnete si vse nove do MDAc a mzuete s tim delat, kdyz prijdete domu, tak se to stahne ze serveru a je to. MDAc zvladne vidce uctu bez problemu
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    144

    Mejly ponechavam na serverech - kdyz se mi *** postovni klient, tak tim padem neprijdu aspon o ty emaily.

    Emaily se v Pocket PC ukladaji na kartu nebo do vnitrni pameti? Resp - co se stane, kdyz se mi podari stahnout veskerou postu z jednoho uctu, na kterym mam kolem 200 MB? Nebo se stahne pouze par nejnovejsich?

    Dekuji.

    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    hmm, moza ted se to nezda, ale casem muze byt provoz a ochovavani mailu jiz drahe, neni lepsi stahnout lokalne a zalohovat? Dyt i poskytovatel sluzeb muze mit takovej vypadek, ze o vse prijdete ...... a pokud uzivate outlook, coaz by bylo nejlepsi, pak je to otazka zalohovani jednoho souboru "pst"
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od cenebris
    Konkretne myslim pro nekoho, kdo pouziva denne velice aktivne 5 email. schranek a vyrizuje tak 50-100 mejlu denne. Krome toho velice rad pouziva adresar a kontakty na PC a velice intensivne premysli o MDA Compact. Ma pro mne smysl pouzivat hostovany exchange (necele 4 stovky mesicne)? A co mi vubec nabidne? Pokud jen zalohu kontaktu a adresare, tak je to trochy draha sranda. Doted nevim (ptal jsem se i MS) jak probiha spoluprace s emaily - zda by exchange umel spolupracovat s mymi schrankami (kazda u jineho providera) nebo se omezuje pouze na jednu domenu a jak je se to pak prenasi do zarizeni. Soucet vsech majlu dela asi 500 MB, to by se do MDA Compact urcite nevlezlo...
    Trochu zapeklita otazka, pokusim se z ni nejak vybruslit.
    Jakekoliv PocketPC zarizeni umi samozrejme stahovat postu pres POP3 ci IMAP4 protokol, tedy stejne jako jakykoliv e-mailovy klient pro PC. Interni Pocket Outlook umi stahovat v dany okamzik pouze jednu schranku, pro stahnuti dalsi je nutne se do ni prepnout a nechat stahnout, nebo pouzit komercni WebIS Mail 2 ci ted free novinku zvanou QMail3, ty vsak sve e-maily ukladaji do vlastnich databazi (nejsou provazany s Pocket Outlookem).
    Maily se v Pocket Outlooku ukladaji do pameti, prilohy lze ulozit na kartu, aby nezabiraly tolik mista, WebIS Mail 2 umi ulozit svou databazi mailu kompletne na celou kartu (u QMail3 zatim nevim).
    No a pro synchronizaci kontaktu, adresare atd. nepotrebujete Exchange. Staci pouzit ActiveSync a Outlook pro PC nastaveny pro "domaci pouziti", tedy bez navaznosti na Exchange.
    Jestli tedy o tohle jde...
    Jinak co si pamatuji, tak Exchange umi stahovat schranky pres POP3 a distribuovat je do prislusnych schranek, jen mam obavy, ze v pripade hostovaneho Exchange to spravci budou povolovat, ale mozne je vsechno.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    144

    Moc dekuji za vysvetleni, ale ted jste mne docela dostal - v outlook express jde nastavit automatickou kontrolu vsech schranek kazdych x minut, dokonce je i prikaz pro kontrolu vsech schranek - pokud pri kontrole vsech schranek budu se muset mezi nima poprepinat, tak je to jedna komplikace navic (na teto funkci jsem uplne zavisly ).


    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od cenebris
    Moc dekuji za vysvetleni, ale ted jste mne docela dostal - v outlook express jde nastavit automatickou kontrolu vsech schranek kazdych x minut, dokonce je i prikaz pro kontrolu vsech schranek - pokud pri kontrole vsech schranek budu se muset mezi nima poprepinat, tak je to jedna komplikace navic (na teto funkci jsem uplne zavisly ).
    Bohuzel... :? Mne to taky docela vadi (a tak pouzivam uz jenom jednu schranku, tu nejdulezitejsi, zbytek resim na PC, proste ty maily muzou pockat )...
    Ale treba jiz mnou zminovany WebIS Mail 2 umi stahovat vsechny schranky najednou...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    144

    Takze bud pouziju originalni Pocket Outlook, ktery neumi kontrolovat vsechny schranky najednou, ale za to se synchronizuje s outlookem, nebo pouziju ty jine programky, ktere stahuji postu ze vsech uctu, ale zase nejdou synchronizovat... Ajaj

    Nebylo by pak lepsi nechat nonstop spusteny Outlook na PC (bude kontrolovat postu vsech uctu) a pripojovat se k nemu pres internet pomoci ActiveSync? Tim padem by se snad stahovaly vsechny emaily? K tomu snad nic zvlastniho neni treba, jen to nejak nakonfigurovat a sprovoznit? Neverejnou IP adresu jde pry vyridit pomoci www.no-ip.com , tak snad i toto by nebyl problem.

    Vim, ze s tim otravuji, ale uvazuji o koupi PDA jako o zarizeni, diky kteremu budu mit pristup k kontaktum, kalendari a emailum. Vsem. Kazdopadne dekuji za Vase odpovedi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Tim ze pouzijete jiny e-mailovy klient, samozrejme neztratite moznost pouzivat synchronizaci kontaktu, kalendare atd. Pocket Outlook neni jeden velky balik jako pro PC, ale jsou to vlastne 4 samostatne casti, tedy Kalendar, Ukoly, Poznamky, Posta. Tim Pocket Outlook v predchozich prispevcich jsem myslel pouze tu e-mailovou cast.
    Podobne jako se da "nahradit" ta e-mailova cast, tak take existuji nadstavby na Kalendarem, Ukoly atd... Jmenovite Pocket Informant a Agenda Fusion a opet se neztraci moznost synchronizace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    mozna by nebylo spatne nastinit zpusob prace a potreby, ocekavani mobilniho uzivani a na zaklade toho mozna konkretneji poradime, "jak na to". takhle zase jen vyjmenujeme a popiseme moznosti, ktere platforma jako takova dava, ale nevyresime tim nic konkretni...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    144

    Ok, tak ve zkratce moje ocekavani od MDAc (to zarizeni se mi momentalne libi nejvice nejen cenove):

    - prace s 5 (i vice) postovnimi schrankami (pop3, imap a gmail), moznost jednoducheho zjistovani novych zprav ve vsech schrankach nejlepe pomoci jednoho prikazu nebo v danem casovem intervalu (ale vsech schranek), moznost synchronizace mejlu s Outlookem. Nebude problem koupit nejaky program, ale jednoducha kontrola vsech schranek najednou a synchronizace se zda pro mne nutnosti.

    - je mozno nastavit, aby se stahovaly pouze hlavicky zprav aby emaily zabraly mene mista v pameti?

    - prace se Skypem pres dokoupitelnou WiFi kartu (bude to kvalitni a pouzitelne i pro skype in/out?) konkretne na MDAc

    - muzou soucasne bezet dve aplikace pouzivajici datove pripojeni (Skype a Agile Messenger) - jako to jde na PC? Nebo se to zacne kousat?

    - pohodlne vyrizovani nekolika desitek emailu denne pomoci stylusu a obrazovkove klavesnice (psali jste, ze je to mozne, jen je treba se zvyknout)

    - pro kontakty a adresar mi asi bude stacit originalni aplikace.

    Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od cenebris
    - prace s 5 (i vice) postovnimi schrankami (pop3, imap a gmail), moznost jednoducheho zjistovani novych zprav ve vsech schrankach nejlepe pomoci jednoho prikazu nebo v danem casovem intervalu (ale vsech schranek), moznost synchronizace mejlu s Outlookem. Nebude problem koupit nejaky program, ale jednoducha kontrola vsech schranek najednou a synchronizace se zda pro mne nutnosti.
    Bude problem (asi), protoze ty e-maily, ktere se synchronizuji jdou do specialniho uctu v Poste Pocket Outlooku a na PDA se neda nastavit na takovem uctu, aby sel stahovat pomoci POP3/IMAP4, takze jedine se bud vzdalene pripojovat/syncovat na Exchange server s ven vystrcenym mobile synchrem ci nejak (napr. VPN) na stolni PC.
    V IMAP4 nevidim problem (stavy mailu se udrzuji na serveru), no a GMail se svym POP3, to je prasarna nehoraznyho kalibru (jednou stahnuty e-mail, uz nejde stahnout nikde jinde, ne diky)...
    A pokud se pouzije jiny e-mail klient (at uz WebIS Mail 2 ci QMail3), tak ty se neumi synchronizovat do Outlooku na PC uz vubec. Osobne synchronizaci e-mailu nepouzivam, vse taham pres IMAP4 a kde to nejde POP3 a v hlave pamatovaka, na co jsem uz odpovidal. BTW Co je na synchru e-mailu nutnosti? S kterym uctem to chcete synchronizovat?
    Citace Původně odesláno od cenebris
    - je mozno nastavit, aby se stahovaly pouze hlavicky zprav aby emaily zabraly mene mista v pameti?
    Ano, lze...
    Citace Původně odesláno od cenebris
    - prace se Skypem pres dokoupitelnou WiFi kartu (bude to kvalitni a pouzitelne i pro skype in/out?) konkretne na MDAc
    Skype pres WiFi neni problem, pres GPRS ano...
    Citace Původně odesláno od cenebris
    - muzou soucasne bezet dve aplikace pouzivajici datove pripojeni (Skype a Agile Messenger) - jako to jde na PC? Nebo se to zacne kousat?
    Jiste, jde to a kousat se to nabude.
    Citace Původně odesláno od cenebris
    - pohodlne vyrizovani nekolika desitek emailu denne pomoci stylusu a obrazovkove klavesnice (psali jste, ze je to mozne, jen je treba se zvyknout)
    Jde to, ale utapate se...
    Citace Původně odesláno od cenebris
    - pro kontakty a adresar mi asi bude stacit originalni aplikace.
    Tady neni co resit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    He, he... kdyz to tak ctu, tak nedavno jsem narazil na full screen keyboard - je to klavesnice pres celou obrazovku (+ radek na psani textu) a docela se na tom da psat. Co se tyce ale stovek mailu, tak spis HW klavesnice.

    Vetsinou synchronizuji cca 200MB PST a docela me MDA prekvapilo - jakas takas komprese tam asi bude, protoze MDA jede docela v klidu. A dokonce i na separovane ucty se da zvyknout (v Pocket Outlooku).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Akeho mailoveho klienta pouzivat ?
    Od nwagner v sekci Touch HD
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 09-10-2009, 20:07
  2. Má ještě smysl měnit Compact I za Vario?
    Od toorek_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 03-08-2007, 00:38
  3. Co mam pouzivat na video ?
    Od ms_ce4you v sekci Multimédia
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 24-03-2005, 17:06
  4. Pouzivat PDA a samostatny telefon nebo MDA
    Od Mira_ce4you_oldd v sekci Co se jinam nevešlo
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 14-03-2005, 08:01