Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Bluetooth GPS & hx4700 - nepříjemný problém

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    47

    Ahoj,

    mám iPaq hx4700 a bluetooth Navilock GPS. Celé to má jednu dost nepříjemnou vlastnost - když je to propojené a běží navigační sw (zkoušel jsem jich více) a pak vypnu PDA a GPS a poté to zase zapnu, tak se ta aplikace, která používá GPS (tj. navigační sw) zasekne a pomůže jen soft reset. Je to značně otravné - nevíte, jak to vyřešit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Na to je jednoduche reseni, tu aplikaci pred vypnutim PDAcka vypnout...
    Protoze jakmile vypnete PDAcko, tak se vypne na nem i BT a ta app podle vseho ztrati komunikaci s GPSkou...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    47

    No jo, ale vypnout tu aplikaci je nepříjemné - když jde o navigační software, dost to zdržuje. A dělají to všechny (není to chyba jedné aplikace). Podle mne jde o hlubší problém - celé se to kousne tak, že ani následné ukončení aplikace v tom stavu nepomůže - podruhé už bez resetu nenaběhne a celé PDA je takové nějaké tuhé.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Ja se obavam, ze problem je spis v BT softu... Mate posledni ROMku? Neco podobneho mi delalo vic iPAQu... Tam to bylo ale horsi, pokud byl pusteny BT a nejaka aplikace s nim pracovala, zarizeni neslo vubec zapnout a musel prijit na radu soft reset.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    216

    Citace Původně odesláno od vichr
    Ahoj,

    mám iPaq hx4700 a bluetooth Navilock GPS. Celé to má jednu dost nepříjemnou vlastnost - když je to propojené a běží navigační sw (zkoušel jsem jich více) a pak vypnu PDA a GPS a poté to zase zapnu, tak se ta aplikace, která používá GPS (tj. navigační sw) zasekne a pomůže jen soft reset. Je to značně otravné - nevíte, jak to vyřešit?
    Používám již delší dobu free "automatický Bluetooth spínač pro PocketPC " ozBT (ZDE)
    Tato utilitka hlídá dle nastavení aktivitu BT nebo WiFi.
    Třeba to pomůže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    47

    Ano, poslední "ROMku" mám, problém se nevyřešil.
    Takže teď doufám, že to vyřeší nový OS.
    Zkusím tu utuilitku ... uvidím, co udělá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    Citace Původně odesláno od vichr
    No jo, ale vypnout tu aplikaci je nepříjemné - když jde o navigační software, dost to zdržuje. ....

    Takže tobě vadí vypnou aplikaci a nevadí ti vypnout PDA? :sarcastic:
    Mně to dělá to samý. Na iPAQ i na MDAc ... smiř se s tím ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Jeste bych zkusil pouze pred vypnutim PDAcka vypnout prijem dat z GPSky v tom navigacnim softu a po zapnuti PDAcka znova pustit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    47

    Jo, vadí. Někam jedu, mám PDA na držáku v autě, jdeme třeba na oběd, vyndám PDA, vypnu ho (GPS nechám v autě), přijdu zpátky a chci, abych to jen zapnul a fungovalo to dál. Ne abych musel dělat soft reset, znovu spouštěl aplikaci, zadával, kam jedu (pokud se to rozhodilo), a tak.
    Smířit se s tíkm nehodlám - PocketPC je šmejd (nebo jen na iPaqu?), snad to další verze spraví.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    On si ten navigační software snad nepamatuje tu cestu dokud se tam nedojede? Při každém vypnutí aplikace či softresetu jí zapomene? Co je to za software?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    Ja se obavam, ze problem je spis v BT softu... Mate posledni ROMku? Neco podobneho mi delalo vic iPAQu... Tam to bylo ale horsi, pokud byl pusteny BT a nejaka aplikace s nim pracovala, zarizeni neslo vubec zapnout a musel prijit na radu soft reset.
    Mi to taky dělá a to mám CF GPS. Se mi to takhle jednou přihodilo, když jsem si zapomněl vypnout auto off po x minutách. Tak jsem to ještě opakovaně testnul a pořád zamrzal. Používám SmartMaps.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    307

    Dělám to stejně jako vichr, tzn. vypnu během navigace PDA (GPS ne). Po zapnutí během několika vteřin vše pokračuje beze změn, navigace se aktualizuje na novém místě. Platí pro PocketKim.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    47

    Citace Původně odesláno od našrot
    On si ten navigační software snad nepamatuje tu cestu dokud se tam nedojede? Při každém vypnutí aplikace či softresetu jí zapomene? Co je to za software?
    Jasně, že jde něco uložit, ale je to otrava - moc úkonů. Navigon (který zkouším a který jsem si dokonce objednal ) navíc dost pomalu nabíhá.

    Ať je to jak je to, prostě bych rád, aby se to vyplo, zaplo a jelo to dál. To přece není zase tak přehnaný požadavek
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    vichr: a já blbec nejsem zcela spokojený se svou navigací, ale jak tu tak pročítám o různých navi sw a jak je sem tam vidím, tak vidím, že si nemám na co stěžovat )) Mě to totiž funguje tak, že když spočte trasu, tak dokud jí nedojedu nebo neudělám HR (vypnutí programu či PDA, SR, vyjmutí GPS z CF slotu se neprojeví) nebo nezruším navigaci, tak si to tu trasu pamatuje, tedy nemusím tu trasu nijak ukládat (pokud jí nechci tedy třeba do budoucna použít znovu)...

    A co takhle třeba kdybys nejdřív vypnul BT, pak PDA a při novém připojení jen znovu zapnul BT. To nepomůže nebo je to moc úkonů? ;o)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    130

    Jo, u me to se SmartMaps funguje stejne. Kdyz to vypnu a po case zapnu, vsechno se sparuje a pokracuje od mista kde jsem.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Po probuzení nepříjemný bug (Vario)
    Od H0UD1//1 v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 14-02-2007, 22:45
  2. iPAQ hx4700 a ActiveSync přes Bluetooth
    Od Pavlucha v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 55
    Poslední příspěvek: 19-08-2006, 10:02
  3. Bluetooth asistent + WM2003SE + hx4700 + T630 + HBH-35
    Od libor_m v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-05-2005, 23:46
  4. HX4700 a Bluetooth
    Od Doctor_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 11-05-2005, 11:15
  5. hx4700 a spousteni bluetooth
    Od kopacek v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-04-2005, 20:46