Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: ActiveSync 4 zvládne COM porty až do čísla 20. Konečně!!!

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Jedním z nejproklínanějších omezení synchronizačního programu ActiveSync verze 3.x bylo bezesporu omezení maximálního čísla sériového (COM) portu na rovných 10. Především uživatelé s Bluetooh moduly často propadali beznaději, když jim ovládací software vytrvale přiděloval číslo 11 či dokonce vyšší a oni proto byli odkázáni pouze na synchronizační kabel.

    Zdá se ale, že i v Microsoftu občas poslouchají připomínky uživatelů a někdy jim dokonce vyjdou vstříc Jak vidíte na obrázku, nový ActiveSync nemá problém ani s portem COM16 a podle nápovědy je novým limitem port číslo 20.

    Co k tomu dodat? Hlasujte v anketě
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00067627_Untitled-2_CVZc.gif 
Zobrazení: 35 
Velikost: 9.2 KB 
ID: 2127  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    174

    A nebylo by lepsi mit proste vse udelane tak, aby se neustale neprirazovaly nove a nove com porty a vystacilo se se stavajicimi?
    Nejak mi unika nutnost mit po nacapnuti BT klice do PC dalsich 6 com portu a po jeho strceni do jineho USB 6 novych portu a tak dale...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od Andilek
    Nejak mi unika nutnost mit po nacapnuti BT klice do PC dalsich 6 com portu a po jeho strceni do jineho USB 6 novych portu a tak dale...
    To neni nutnost, to je bohuzel vlastnost... :?
    Kazde zarizeni v ramci USB je jednoznacne identifikovano svou "adresou", kterou se trasuje, kam ta komunikace ma jit... Takze dane USB zarizeni pripojene do jednoho portu ma nejakou adresu, po prendani do jineho portu ma tu adresu jinou, protoze se zmenil USB port nebo i USB radic...
    Ale je to taky chyba ovladacu BT zarizeni (at uz MS ci WidCommu), ze tohle "stepeni" spravne ohlidat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    58

    No tohle jsem resil taky ale jednoznacne jsem spise hledal pricinu zvysovani cisla portu COM ... A tady je reseni:
    Spustit CMD
    set DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES=1
    pak zadat
    devmgmt.msc
    A nechat ve spravci zarizeni zobrazit skryte ...


    Dekuji vsem :-)) snad pomuze i jinym ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    0

    to cislo portu se da zmenit ve spravci zarizeni. Ale sem rad, ze to novej AS konecne umi. Mimochodem, kdyz jsem o tom nevedel, tak jsem docela dlouho zkoumal proc to nejde
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Jasne, ze se to nakonec da rozchodit, ale laborovani v Device Manageru mi fakt neprijde jako user friendly operace... Pro vetsinu uzivatelu je vrcholem umeni nainstalovat z CDcka ovladac toho BT - kdyz to pak hned nezacne fungovat, jsou z toho zoufali...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    36

    Také jsem se před pár dny opakovaně trápil s instalací bluetooth pro synchronizaci a dohadoval se asi s 15 COM porty na PC. Pak jsem si ověřil, že téměř všechny pocházejí z předchozích neúspěšných pokusů o instalaci a až na 2 jsem je všechny zrušil. No a po restartu bylo čisto a instalace BT byla do portu 4 a 5 (příchozí a oschozí). Takže pro běžného uživatele, který se nepřipojuje na spoustách cizích zařízení, není asi tolik portů potřebných.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    118

    Kde by se dal AS 4.0 stáhnout, asi jsem se špatně koukal na stránky MS, ale nenašel jsem tam odkaz ani na Beta verzi. Dík za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    ActiveSync 4.0 je tady. Je tak schovane proto, ze neni urceno pro verejnost, ale pro vyvojare... Takze az neco nebude fungovat, nenadavejte MS
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    118

    Díky :-) nebudu nadávat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    118

    Tak jsem tu čtyřku nainstaloval. Parááááda. Jak jsem spustil synchronizaci na PDA, hned se PC a PDA spárovala a už to jedééé. A zatím žádný problém :-) .

    P.S. Zajímavé ale je, že z PC se automaticky PDA nenašlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    266

    Dotaz: Ve starší verzi AS3.8 je volba v nastavení "Umožnit síti a službě vzdáleného přístupu serverové připojení k tomuto počítači" a tuto volbu používám k práci mezi PDA a PC a Internetem, tiskárnou a pod. V Beta verzi AS4.0 však tato volba chyběla a znemožňovala tím synchronizaci PDA a PC "přes síť" WiFi. Navíc po odinstalaci po....rvila XP se SP2 a opětná instalace AS3.8 již nezabrala a musel jsem přeinstalovat XP : : : což jak sami uznáte nebylo moc příjemné. Nyní, když se ze všech stran ozývá chvála na tuto novou verzi, tak chci vědět, zda má tuto volbu AS k dispozici a zda jde již regulérně odinstalovat - nechci osud pokoušet dvakrát po sobě! Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    AS4.0 nemoznuje synchronizovat pres sit s PC, pouze proti Exchange serveru. Ale to uz se tady probiralo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    266

    Díky za radu a za "postrčení" správným směrem. Nějak jsem přehlédl, že v tématu věnovaném připojení přes WiFi je i dokonce tučně popsáno omezení pro AS4.0 ops: Takže raději zůstanu u AS3.8.

    A co odinstalace AS4.0 ? Už to někdo zkoušel na XP+SP2?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    391

    Přestala mi fungovat synchronizace pošty. Zmizel účet v PDAčku a v ActiveSyncu v OPTIONS u Doručená pošta není okénko na zaškrtnutí. Co s tím?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00072164_ASync_0bi7.jpg 
Zobrazení: 33 
Velikost: 48.0 KB 
ID: 2299  
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Soft na screen obrazovky, který zvládne i Tom Toma?
    Od Yngwie v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 11-08-2006, 14:18
  2. ActiveSync a Bluetooth - vysoke COM porty
    Od mic_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-07-2005, 17:31
  3. Virtuální porty pro GPS
    Od Kocir v sekci Ostatní využití GPS
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-05-2005, 06:38
  4. ActiveSync v češtině! Konečně...
    Od Pavel Koza v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 01-08-2004, 19:26