Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 9 z 11 PrvníPrvní ... 7891011 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 121 až 135 z 156

Téma: Garmin navigace

  1. #121
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od našrot
    Zdravím a bohužel přicházím se zásadním problémem: konečně jsem po cca 2,5 měsících od nekomunikujícího Picodasu vydoloval českou mapu, kterou mi nedodali s GPSkou Mobile 10. Nicméně pořád jsem na tom vlastně stejně, protože mi ta mapa nefunguje a netuším proč.. ( Tak kdyby někdo věděl co s tím, uvítám každou radu. Tedy konkrétně:
    - mapy mám odemčené, vražené na SD kartu, XTéčko je vidí, najde, ukazuje atd., nicméně pokud dám hledat např. město, tak mi to v ČR najde tak 20 měst a tím končí (třeba Prahu ani Brno nezná vůbec, Potůčky u KV detailně ;o) ). Dneska to vypadalo, že to bylo tím, že jsem pro instalaci map na SD kartu použil nový SW MapInstall, který je dodáván k CN9 EU NT, ale nebylo - když mapy naloaduju z MapSource, tak to funguje stejně blbě. Co je ale zajímavé, že když si na tu kartu nechám nahrát jen malé okolí ČR nebo jenom tu TOPO 1.20, tak to najde v ČR všechno...
    - jen ještě pro upřesnění - mapy nahrávám tak, že vyberu celou Evropu a odeberu ČR a místo ní vyberu mapy z TOPO 1.20

    Ví někdo co s tím (Picodas zatím neví, po návštěvě (telefony jako vždy neberou) mi poradili, ať to nahrávám přes MapSource.. ;o) )? Abych řekl pravdu testování která z x volitelných mapových oblastí ten problém zapříčiňuje je poměrně časově náročná záležitost (1,37GB soubor tvoří skoro 40 minut...) a už mě to nějak nebaví ;o)
    Netuším jak s kterou navigací, ale mám pocit, že třeba můj NUVI350 mapy na SD kartě neumí a jediné řešení je nahrát to vnitřní FLASHky. Dělám to přes MapSource, do kterého mám nainstalovány všechny TOPOmapy a tam si vždy vybery které oblasti potřebuju v GPS a nahraju to do ní. Původní mapy Evropy CityNavigator se to netýká - ta tam je furt. A v GPS si pak volím, kterou mapu chci, jestli Citinavigator, nebo nahranou TOPO mapu (nebo obě přes sebe). Trochu mě mrzí, že nemůžu mít všechny mapy v GPS třeba na té SDkartě a je kolem toho takovej vopruz, ale žít se s tím nechá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #122
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    našrot:

    Ano potvrdzujem, akonahle mas rovnaky stat i v CNE, tak to blbne. Nepomoze ani "odfajknutie/vypnutie" mapy. tento problem je i v SK roads.

    Pomoze toto:
    1. Do CNE nezahrnut CR.
    2. Oddelit img jednu mapu na SD druhu na FLASH, pred spustenim premenovat to co nieje nutne.

    Chyba je v MobileXT snad to spravia.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #123
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od LiborH
    Netuším jak s kterou navigací, ale mám pocit, že třeba můj NUVI350 mapy na SD kartě neumí a jediné řešení je nahrát to vnitřní FLASHky...
    Tak pocitom nerozumiem. ide to alebo nie? Skus novy fw.. mas spravne kluce? Nedavas tu istu mapu ktoru mas vo Flash i na SD? Su ti jasne gmapsupp.img gmapprom.img a po novom uz aj gmapprom1.img ? Nemas tam SDHC? Skus inu SD kartu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #124
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    Tak problém jsem vyřešil - TOPO se hádá se světovou základní mapou, která se nedá nikde vypnout. Když jsem vymazal tedy svět a nechal jen CN a TOPO, tak to funguje normálně. Takže to pánové z Picodasu opravdu udělali někde chybu a není to problém XT ani PDAčka ani CN...

    Jen pro zopakování toho, co nečetl ani LiborH ani ifelse ;o) : při nahrávání map do GPS (nebo, chcete-li, na SD kartu) vyberu celou Evropu a vymažu z ní ČR a naopak k tomuto výběru z Evropy přidám TOPO 1.20, tím pádem se mi CN a TOPO nepřekrývají. Takže při navigaci z ČR do ciziny nejsem nijak omezen mapovým pokrytím CN v ČR. A proto mě zaráželo, že ta mapa nefunguje, nicméně na tu světovou jsem úplně zapomněl...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #125
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od ifelse
    Citace Původně odesláno od LiborH
    Netuším jak s kterou navigací, ale mám pocit, že třeba můj NUVI350 mapy na SD kartě neumí a jediné řešení je nahrát to vnitřní FLASHky...
    Tak pocitom nerozumiem. ide to alebo nie? Skus novy fw.. mas spravne kluce? Nedavas tu istu mapu ktoru mas vo Flash i na SD? Su ti jasne gmapsupp.img gmapprom.img a po novom uz aj gmapprom1.img ? Nemas tam SDHC? Skus inu SD kartu.
    Ano, beru zpět. Spolehl jsem se na někde získanou informaci a tu jsem si neověřil. Nyní jsem si strčil do Garmina kartu z foťáku a všechny mapy tam nahrál. Je trochu matoucí, že se to tváří jako další flashdisk, ale na to se dá zvyknout. Díky za upozornění
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #126
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od našrot
    ... vyberu celou Evropu a vymažu z ní ČR a naopak k tomuto výběru z Evropy přidám TOPO 1.20...
    Snažil jsem se používat v Čechác taky TOPOczech 1.20, ale nějak mě to neuspokojilo. Jako autonavigaci se tomu nedá moc věřit. I když mám nastavený dopravní prostředek auto a zakázaný nezpevněný cesty, tak mě to s klidným svědomím pošle po pěšině s turistickou značkou nebo po lávce pro pěší přes Berounku. Třeba se to s další verzí zlepší, ale mě osobně se momentálně líp jezdí i po ČR podle CN a na TOPO přepínám, jenom při pěším nebo cyklo použití.

    O to víc mě mrzí, že na hlavní stránce navigace nejsou nějaké dvě nebo tři ikonky pro uživatelské profily, pod které bych si nastavil mapu, kurzor a objížďky pro mnou často používané činnosti. Takhle to mám vždy přes několik menu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #127
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    93

    2 LiborH: mám takový pocit, že pro majitele TOPO CZ je AutoAtlas 10R6 zdarma. Zkus kontaktovat Garmin. Nejsou tam zbytečné informace pro autonavigaci jako v TOPO, ale co se týká silnic jsou to stejná data.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #128
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od BRunner
    2 LiborH: mám takový pocit, že pro majitele TOPO CZ je AutoAtlas 10R6 zdarma. Zkus kontaktovat Garmin. Nejsou tam zbytečné informace pro autonavigaci jako v TOPO, ale co se týká silnic jsou to stejná data.
    No, nejsem si jistý, ale asi mám smůlu. Stáhnul jsem mapu a nainstaloval. Po spuštění MapSource mi to řeklo, že je třeba jí zaregistrovat a při registraci mi to nakonec napsalo:

    Vložené sériové číslo je chybné nebo není registrovatelné.

    Tak nevím. GPS jsem koupil s CNE v9 a TOPOczech 1.20 a na stránkách Picodasu se píše

    Aktualizace mapy ČR Atlas 10R v6
    Jako novoroční dárek je nová mapa pro stávající uživatele verze 5 a TOPO CZECH v1 k dispozici ke stažení zdarma
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #129
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    93

    Nejsem takový odborník na Garminy a v práci máme koupené pro iQue obě. Nejlepší bude zavolat do Picodasu a zeptat se přímo jich. Dej vědět, taky by mě to zajímal, četl jsem to v nějaké recenzi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #130
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od našrot
    Tak problém jsem vyřešil - TOPO se hádá se světovou základní mapou, která se nedá nikde vypnout. Když jsem vymazal tedy svět a nechal jen CN a TOPO, tak to funguje normálně. Takže to pánové z Picodasu opravdu udělali někde chybu a není to problém XT ani PDAčka ani CN...

    Jen pro zopakování toho, co nečetl ani LiborH ani ifelse ;o) : při nahrávání map do GPS (nebo, chcete-li, na SD kartu) vyberu celou Evropu a vymažu z ní ČR a naopak k tomuto výběru z Evropy přidám TOPO 1.20, tím pádem se mi CN a TOPO nepřekrývají. Takže při navigaci z ČR do ciziny nejsem nijak omezen mapovým pokrytím CN v ČR. A proto mě zaráželo, že ta mapa nefunguje, nicméně na tu světovou jsem úplně zapomněl...
    ani ty si necital to co som pisal ja s SK Roads to robi tiez.. takze to len picodasom nebude..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #131
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od BRunner
    Nejsem takový odborník na Garminy a v práci máme koupené pro iQue obě. Nejlepší bude zavolat do Picodasu a zeptat se přímo jich. Dej vědět, taky by mě to zajímal, četl jsem to v nějaké recenzi.
    Tak jsem volal (a dovolal se) do picodasu a prej když mám TOPOCzech, tak bych měl mít nárok i na ten Atlas10R v6, tak to večer zkusím znova - třeba jsem jen nezvlád tu jejich odemykací proceduru, která je dost komplikovaná.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #132
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Prosim ta.. co je na http://garmin.cz/unlock/enter_map_serial.php komplikovane?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #133
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od ifelse
    Prosim ta.. co je na http://garmin.cz/unlock/enter_map_serial.php komplikovane?
    Je to fakt easy, když pominu ten detail, že mi to po vložení správného čísla napíše
    Vložené sériové číslo je chybné nebo není registrovatelné
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #134
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Tak, ze to Picodasu nefunguje je jedna vec, to si sa mal nato dotazat ked si tam volal, kedze si to o tomto probleme pisal skor. Ako vies ci pises spravne cislo? Co je to to spravne cislo? Ak sa jedna o SN pristroja ako vies, ze preslo (distribuoval) cez Picodas. On tie SN musi mat u seba registrovane taktiez.

    Vlozit kupon, vlozit gps id a nasledne dostat unlock key je vcelku jednoducha vec a umna vzdy funkcna. Ono tie problemy nastavaju pri cachroch machroch s kupou gps za co najlacnejsie od kohokolvek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #135
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    LiborH: já si taky stáhnul ten Atlas10R v6 a odemkl se mi normálně (taky byl ke GPSce TOPO1.20 + CN9). Nicméně jsem použil obrácený postup odemykání, tedy nainstaloval jsem TOPO a odemkl jí a pak vložil nový odemykací kód pro Atlas 10R a potom teprve nainstaloval Atlas 10R...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 9 z 11 PrvníPrvní ... 7891011 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Garmin Asus M-10 Změna jazyka navigace a znovuinstalace PDF prohlížeče
    Od Vidloch v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-03-2011, 12:44
  2. Garmin-Asus nüvifone M10 - Pěší portrait navigace do města
    Od nefrit_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-03-2011, 18:18
  3. Garmin-Asus nüvifone M10 – Přizpůsobení integrované Garmin navigace.
    Od nefrit_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 00:02
  4. Recenze navigace Garmin GPS 10 Deluxe
    Od basic_ce4you v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 15-11-2006, 21:54
  5. Garmin 10 Deluxe: navigace pro fajnšmekry [mobilmania.cz]
    Od Zdenek Malinsky v sekci Jaké si vybrat / koupit příslušenství?
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-09-2006, 13:24