Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 7 z 11 PrvníPrvní ... 56789 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 91 až 105 z 156

Téma: Garmin navigace

  1. #91
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    Logman: fajn, já se na to GPS10x těším ty 2 měsíce jako malej kluk )

    iGo a iQue jsem měl na jedné palubě na 2 PDA na stejné trase, ale bohužel mi po asi 2 hodinách došly baterky ) Nicméně bylo po cestě poměrně dost odboček a kruhových objezdů, takže se to srovnat dalo. Obě hlásily ty podstatné navigační hlášky přibližně ve stejnou chvíli (hodně záviselo i na přesnosti - iGo běželo na SiRF3, zatímco iQue na mé cfQue1620..., tedy 1,5m oproti 8-15m), nicméně iQue víc respektuje rychlost auta a typ silnice - např. iGo v zácpě na dálnici ve Francii, kdy jsem se pohyboval rychlostí cca 5km/h zahlásilo: "za 3 km se připravte odbočit vpravo" na což iQue neudělá... Stejně jako iGo po dokončení odbočení zahlásí jen např. "jeďte 5km" zatímco iQue "drive 5km and enter roundabout". Stejně tak iGo už nehlásí na kruhovém objezdu který výjezd se má vyjet (tedy spíš mi to přišlo jak kdy - když to byl první, tak to naposled řeklo tak 200m před křižovatkou, někdy to opakovalo každých posledních 50-100m). Nicméně humorné je, že iGo je schopné říct "za 675m zahněte vpravo", což je z hlediska běžných rychlostí jízdy zbytečné, stačí to zaokrouhlovat na 50 či 100m, což iQue dělá podle mne optimálně. Co je na iGo celkem dobré je, že hlásí místo "in 100m turn right", čímž iQue myslí většinou téměř hned další odbočku (pokud tam nejsou ještě 3 před ní), "za 100m zahněte následující vpravo", takže vím, že je to hned ta další (problém by nastal ve chvíli, kdyby běželo na něčem jako je ta cfQue, kde není problém v husté zástavbě mít "nepřesnost" i 30m). Pak mi osobně na iGo nevyhovovala "nepřehlednost" údajů na displayi hlavně malá písmenka textu a nezobrazování měřítka. Taky bylo docela špatné, že se nedají pro kontrolu předem zobrazit vyhledaná místa, což má třeba MioMap, neboli upravené iGo. Tak to je mám pocit tak všechno, co mi přišlo k tomu srovnání vhodné napsat )
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #92
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    95

    Já když vzpomenu na jízdy s iQue 3600, tak to kruhové objezdy vůbec neřešilo a byl jsem závislý na vizuální kontrole. S příchodem Nuvi jsem sice musel oželet některé z (pro mě) standardních fcí, ale zato navigace byla vždy jasná, přesná a výstižná. Kruhové objezdy zvládá na jedničku a stejně tak i aplikace GMXT. Co mi u Nuvi chybí to přesně má GMXT. Tedy kromě RDS-TMC, ale konkrétně tahle služba mě poslední dobou spíš vytáčí než aby měla nějaký užitek. Třeba zrovna dnes jsem prostál napříč celou Prahou, ale podle dopravních informací mělo být vše cool (jo, trčel jsem na každým metru jako kůl).

    Měl jsem trochu obavy, aby nešel Garmin i u POI ve stopách Nuvi, ale vše je jak má být a POI jsou u DMXT zobrazované tak jak mají a ne že čekají až je někdo objeví v nabídce 'Najít'. Vynikající mi příjde u GMXT taky fce ztmavení silnic při navigaci, čímž se displej ještě o něco více zpřehlední - nevím zdali iQue SW toto měl. Na to, že to testuju na TyTNu, kterej má pidi display, tak jsou informace slušně čitelné. Ale je to tedy na hraně.

    Ještě k iQue 3600... I když tenhle už postarší vejlupek zvládal pouze 2D, tak jsem měl z mapy jasno jak ostrá se blíží zatáčka. 3D pohled u Nuvi přeci jenom o něco odhad zkresuje a o to víc při autozoomu. A bídák se ani neobtěžuje zobrazit měřítko mapy. Občas, v závislosti na charakteru husté spleti uliček, se mi stane, že i odbočku přejedu. Fakt je někdy problém tuhle informaci z 3D pohledu vyčíst.

    Nejraděj bych napsal co všechno mě u Nuvi krká... Už jsem se lekl, že to Garmin myslí s osekáváním dávno vymyšlených fcí myslí natrvalo, ale u GM10X mi opět zaplesalo srdce, že tak zle zase nebude Ale jak píšeš o přesnosti 1,5m... Já se za celou Garminí éru nedostal pod 3m. Heh, čtyři roky zpět bych takovou informaci považoval za sci-fi
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #93
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    95

    Tak je na světě update Garmin Mobile XT 4.10.00w. Odkaz tady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #94
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    1

    :?:
    Ahoj lidi. Prosím vás o pomoc. Mám novou navigaci Garmin Nuvi 300 a sháním mapu evropy. Podařil se mě stáhnout soubor "cneurnt_v9.ISO", což by měla být mapa Garmin City Navigator Europe NT v9
    Jenže nevím co dál se souborem ISO. :?
    Může mě prosím někdo poradit?

    Dííííky moc předem

    p.s.: Mám samozřejmě software MapSource
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #95
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    95

    Aktualizace (update) stojí 75 USD. Samotná mapa bez klíče se v přístroji nedá použít. Jinak za těch 75 dolarů GARMIN zašle i to DVD. S aktualizací bych ale počkal na verzi 10, kde bude (by měla být) pokryta i ČR.

    Mapu Evropy pro Nuvi lze koupit zde nebo informace v češtině tady.

    Pokud jste se dosud na stránkách Garmina neregistroval a máte k Nuvi registrační kupón (žlutý list), můžete klíč k verzi CNEUNT9 získat zdarma. Návod je zde. Ale určitě bych vyčkal s registrací až po vydání verze 10.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #96
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    2

    Prosím o radu zkušenější.
    Od roku 2003 užívám iQue 3600 a jsem celkem spokojený. Postupně jsem zakupoval mapy City Select v5, v6, v7 a nyní jsem koupil upgrade CITY NAVIGATOR v9. Vše funguje normálně, ale při trasování se výpočet vyhýbá placeným cestám (zaškrnuto v pořádku).
    Předám-li si kartu se starší maponapř. City Select v7 funguje iQue správně. V Picodasu si s tím neví rady a říkají, že chyba bude pravděpodobně v přístroji. To se mi nechce věřit, protože by tu chybu dělal i u starších map. Nevíte, co by to mohlo být.
    Děkuji Borek
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #97
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    95

    iQue 3600 už nemám, ale vypadá to na opravdu zajímavý problém. Abych řekl pravdu, tak mě vůbec nenapadá, proč by to tak mělo být. Máte nainstalovaný poslední Release v4? Pokud ano, pak to bude opravdu problém, protože GARMIN už iQue 3600 dál nepodporuje - novější update už pravděpodobně nebude. Zkuste se obrátit do nějakého fóra na uživatele, kteří mají tento přístroj i verzi mapy, ať tuto informaci potvrdí nebo vyvrátí. Pak bude jasno, kde je chyba. Fóra např.: tady, tady, tady, tady nebo přímo na support Garmin zde.

    Poslední mapu na iQue jsem měl Metro Guide Europe v8 a ta chodila naprosto bez problémů. Asi nepodstatná otázka.. Máte samozřejmě verzi bez NT? A taky bych zkusil vypnout všechny ostatní mapy a testovat CNEU samotnou.

    EDIT: Teď jsem si uvědomil, že píšete o zaškrtnuté volbě (zakrtnuto v pořádku).. Zaškrtnutá volba AVOID -> TOLL ROADS způsobí, že se placeným cestám vyhnete. Tedy volba v tomto případě musí být nezatržena.

    A ta samá trasa se v MapSource se stejnými volbami zobrazí stejně?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #98
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    95

    Tak ještě k tomu předchozímu... Chvíli jsem pátral a narazil na váš problém, který se řeší zde. Takže chyba nebude v nastavení, ale opravdu v přístroji. Téma jsem prolétl v rychlosti, ale vypadá to, že budete muset bombardovat GARMIN, aby zveřejnil nějaký opravný fix nebo vrátil peníze. Za těch 75 dolarů bych na ně opravdu tlačil. Zkuste ale nejprve nainstalovat poslední Release pokud jej ještě nemáte. Ale pozor, pro tuto verzi nebyla česká lokalizace jestli si dobře vzpomínám.

    Update Release v4 zde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #99
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    2

    Děkuji za Váš zájem a snahu pomoci.
    Nezaškrntnuté políčko mám, 3 roky mi to pod mapami City Select v. 5, 6 a 7 chodilo bez problémů. Až po naistalování City NAvigator v9 nastaly problémy. Mám verzi update, nikoli NT. Všechno ostatní chodí jak mám.
    Relase 4 jsem také zkoušel a přesto to nefunguje. Tak jsem se kvůli češtiněm využžívám hojně jako PDA k s Outlookem, vrátil na R3.
    Odkaz kam mne směřujete " Chvíli jsem pátral a narazil na váš problém, který se řeší zde. " se i nedaří otevřít, hlásí mi to !Stránku nelze zobrazit". Můžete mi prosím popsat co ta píší anebo jak se tam dostanu.
    PICODAS jsem na toto upozornil, ale jak jsem již dříve uvedl, podle nich by chyba měla být na mém přístroji. Nejsem tak zdatný v tomto oboru, abych jim mohl argumentovat. Proto si velice vážím Vaaší pomoci. Po prostudování všeho to shrnu a opětovně budu žáda PICODAS jako zástupce Garmin pro ČR, aby to řešili.
    Děkuji a přeji pěkný den, Borek
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #100
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    95

    Odkaz určitě chodí, teď jsem to zkoušel. 100 příspěvků těžko popsat, ale jeden motorkář (HighFive) tam popisuje problém, že koupil EUCNv9 na ique 3600 a dělá mu to problémy s výpočtem trasy Zurich - Basilej. Na Švýcarské straně se platí mýtné a tudíš je to zpoplatněné. Pak spousty testů a dva pokusy o kontakt garmina. Zatím ho Garmin poslal k šípku, ale radili mu vypnout jakousi volbu, kterou má pouze iQue 3600a, což je přístroj určen pro letce (sám tu volbu neznám) a ta volba na neleteckém přístroji není... ostatně poslední kontakt:

    "Mr. HighFive,

    After consulting with one of the engineers, he suggests unchecking the Carpool Lanes under Preferences > Routing > Avoidance to see if this eliminates the problem. Please let me know if this works or not.

    Best regards,
    Garmin Tech Support"

    "Dear Garmin Tech Support,

    There is no such option in the routing preferences menu of the iQue, as shown in the first attachment of my previous e-mail. The option only exists in Mapsource, which is irrelevant to the routing problem of the iQue 3600's with CNEv9.

    Best regards,
    HighFive"


    Zkuste ten odkaz ještě jednou. Chce si to pročíst pořádně. Řeší se tam taky, že verze 9 zpomalila ve výpočtu trasy. Těžko ovšem soudit z těchto informací. Pravda je, že iQue už je staré železo a pokud na něj Garmin nevydá nějakej fix, pak bych to viděl na nákup něčeho novějšího.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #101
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Carpool lane je vyhrazený pruh pro vozidla s více pasažéry, viz http://en.wikipedia.org/wiki/Carpool_lane a toto nastavení je přítomné v aplikaci Garmin Que for Pocket PC with GPS 10, kterou používám.

    Takže vzhledem k tomu, že iQue 3600 je Palm, bych zkusil bych tam rozchodit aplikaci Garmin Que for Palm OS with GPS 10, je otázka jestli to půjde, netuším jak je na Palmu řešená ta komunikace. Třeba se v ní ta mapa bude chodit lépe. Sice je to drbání se pravou rukou za levým uchem, ale pokud s tím ta mapa bude chodit OK, tak by to určitě stálo za to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #102
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    95

    xtonda: Díky za odkaz. Tak to vůbec mi nedocvaklo, že se jedná o tenhle pruh :sarcastic: ... Pak ale ta jejich odpověď nedává smysl. Jinak nápad s instalací Que je dobrej. Už si to přesně nepamatuju, ale mám za to, že jsem to kdysi zkoušel a nějak se mi nedařilo tenhle sw na iQue 3600 zprovoznit. I když šlo tenkrát o první beta verzi. Určitě bych to zkusil.

    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #103
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    95

    Na odlehčení... Zkoušel jsem si pohrát s českým hlasovým výstupem pro Garminí navigace a nahradit ji generovaným ženským hlasem (syntézou). Bohužel zatím zápasím s kodeky a nedaří se mi komprimace do IMA ADPCM. Vždy po komprimaci jsou audio soubory narušené a šíleně to v nich praská. Bez komprimace má tak soubor vpm 3,69MB, což je o 2,7MB víc než by bylo třeba. Druhý problém je ten, že se mi nedaří vnutit souboru unikátní název a tak se v seznamu s hlasovými výstupy zobrazuje jako 'Cesky' a pere se s původním souborem CZ. Tedy Cesky__.vpm musí z GPS pryč (nebo stačí změnit příponu např na .bak).

    Pokud to někdo budete chtít zkusit, soubor je ke stažení zde. Jen se neděste intonace, zvláště pak, když říká vlevo, vpravo. Zní to trochu jako slečna s ukrajinským přízvukem co žije 20 let ve Vídni a nasává francouzské víno. Spíš šlo o test, jak to bude chodit. Některá slova skoro nevyslovila srozumitelně, tak jsem ji přesvědčoval oklikami. Na Nuvi to zatím chodí. Jinak jsem ji nutil na tykání, tak se na ni nečertěte

    EDIT: takže velikost souboru už je konečně zredukovaná na 1MB. Už by to mělo být v pořádku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #104
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    2

    Můžu potvrdit že iQue 3600 má problém s navigováním po upgradu na City Navigator V9, prostě ignoruje dálnice v ČR.

    Uvažuji o prodeji iQue 3600 (kdyby někdo měl zájem) a pořízení nové navigace. Napadá mě zase PDA. Tady bych potřeboval poradit. Nároky které mám:

    - PDA s GPS, BT, WLAN
    - Možnost instalace Garmin Mobile XT
    - Ale možnost instalace i jiných navigačních sw - iGo, Tomtom
    - Příjem RDS-TMC

    Pozdává se mi iPAQ rx5940 Travel Companion, ale nevím jestli na tom poběží Garmin Mobile XT. Taky jsem nenašel žádnou možnost připojení RDS-TMC příjmu o tohoto PDA.

    Další možností je FS LOOX N560, ale trápí mě tady stejné problémy: poběží na tom Garmin Mobile XT?, je možné přijímat RDS-TMC?

    Děkuji za rady.
    Ernest

    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #105
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Pouze vlastní zkušenost: na mém starém hx4700 s WM5 běží Mobile XT naprosto bez chybičky, takže si myslím, že pro běh programu by mělo stačit jakékoliv současné PDA. Problém ovšem bude s RDS-TMC. Je potřeba přijmout holý fakt, že Garmin zatím umí přijímat dopravní zpravodajství v PDA-navigaci pouze přes spojení s dopravním serverem a mapou ve verzi NT a tato funkce není v ČR dostupná. Takže pokud se stane prioritou příjem TMC v ČR (což ovšem vzhledem ke "kvalitě" dopravních zpráv v ČR není dobré stanovení priorit), je třeba přejít na software, který umí pracovat s TMC, tedy na iGO nebo Navigon. Oba programy provozuji s externí GPSkou BT313T, která má současně i přijímač TMC. Vlastní "fyzická" realizace je bezproblémová, ale úplně jiný problém je vlastní rozhodování, jak naložit s dosti nekvalitními dopravními informacemi. V tom mně nejlépe vyhovuje Navigon, kde se dá řešit každá dopravní událost jednotlivě.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 7 z 11 PrvníPrvní ... 56789 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Garmin Asus M-10 Změna jazyka navigace a znovuinstalace PDF prohlížeče
    Od Vidloch v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-03-2011, 11:44
  2. Garmin-Asus nüvifone M10 - Pěší portrait navigace do města
    Od nefrit_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-03-2011, 17:18
  3. Garmin-Asus nüvifone M10 – Přizpůsobení integrované Garmin navigace.
    Od nefrit_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-02-2011, 23:02
  4. Recenze navigace Garmin GPS 10 Deluxe
    Od basic_ce4you v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 15-11-2006, 20:54
  5. Garmin 10 Deluxe: navigace pro fajnšmekry [mobilmania.cz]
    Od Zdenek Malinsky v sekci Jaké si vybrat / koupit příslušenství?
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-09-2006, 12:24