Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 11 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 156

Téma: Garmin navigace

  1. #16
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    95

    Pěkné, tady je stránka s obrázky iQue pro palma: iQue 3600
    Ještě by to chtělo možnost přepínání náhledů mapy ve 3D jako to má tady TomTom

    Tak a teď k mapám. Teď můžu s naprostým klidem odsouhlasit, že Atlas 10R opravdu může sloužit jako podkladová mapa pro TOPO 50. I když jsem to zkoušel zatím jen po Praze, byl jsem dost rozčarovanej, když mě mapa Atlasu (Dejvice - Troja) chtěla navést na lávku pro chodce ve stromovce :sarcastic:
    Průjezdy křižovatkami hlásila jen občas a neznat prahu - asi bych byl nervózní.

    Dále mě naváděla do míst, kam se sotva vejdou dva pěší, natožto že bych jel na kole. Dvakrát jsem si kontroloval nastavení pro AUTO!! Ale asi pro to kolo dobrý. Jen ta cena kvalitě neodpovídá. Ale když jsem přepnul na City Select 7, musím říct, že chyby předchozích verzí byly odstraněny a zatím jsem na problém nenarazil. Vlastně jeden ano, ale za to může místní úřad, kterej si určuje zákazy vjezdu dle nálady či počasí či co...


    Jinak ten software je právě psaný pro vytváření map pro Garmin. Dostat je ale do GPSky, která není rovnou, ale v PDA jde bohužel jen přes Mapsource, do kterého se zase dostávají jiným, relativně složitým, způsobem - to je pojistka Garminů, aby lidi používali jen jejich mapy za peníze a nic zadarmo ;o)
    Mno, pokud jde o formát IMG, nemám jak zkusit, ale na kartu ho dostanu. Teď tam mám garminí cca 57 MB. Ruku do ohně ale nedám, že by to chodilo s cizí mapou (nakopírovanou přímo).
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    3D je sice celkem pěkné, ale dokud nebude ten 3D pohled vypadat jako např. standardní navigace v Toyotách v Japonsku, tak to moc na kvalitě navigace nepřidá - drobné obrázky k vidění např. zde ;o)

    Jinak jsem zkoušel to routování z Dejvic do Trojy a ani CS7 ani Atlas 10R mě na tu pěší lávku nevedly... zkoušel jsem to teda jen na počítadle, na PDA ne, ale snad by to mělo routovat stejně. I když jsem třeba zjisitil, že ačkoli pokrytí Prahy má snad CS7 stejné jako Atlas10R, tak při stejných výchozích podmínkách některé cesty vybírají jinak...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    95

    Ty obrázky 3D vypadají pěkně, ale současný hardware našich PDA na to stačit nebude. Prozatím by bohatě stačila jednodušší grafika. Když je člověk za volantem, stačí jen skouknout směr...

    K Atlasu: V MapSource routuje úplně jinak než v přístroji. Žel bohu není cesta jak přenést vygenerovanou cestu do iQue. Takže plánování tras u PC je hezká věc, ale maximálně tak pro orientaci. Jediný co jde dostat z iQue do MapSource jsou waypointy a projeté cesty. V tomhle ohledu je komunikace jednosměrná. Se StreetPilotem je to ale v pohodě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    95

    Citace Původně odesláno od našrot
    Jinak jsem zkoušel to routování z Dejvic do Trojy a ani CS7 ani Atlas 10R mě na tu pěší lávku nevedly... zkoušel jsem to teda jen na počítadle, na PDA ne, ale snad by to mělo routovat stejně. I když jsem třeba zjisitil, že ačkoli pokrytí Prahy má snad CS7 stejné jako Atlas10R, tak při stejných výchozích podmínkách některé cesty vybírají jinak...
    Nastav si v MapSource u Routingu kratší vzdálenosti a zkus to ještě jednou (Preferences - Routing - Calculation Style - Shorter distance). Teď jsem to zkoušel a lávka je tam
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    Do cfQue taky nejde přenést trasa ( Ale co mi říkal příbuzný, co má Quest, tak tam sice jde, ale uloží se mu mimo silnice, takže mu to chce přepočítávat a ten přepočet mu celou GPSku kousne... Jinak do a z cfQue dostanu waypointy i uložené "tracks" - tedy projeté cesty, ale ještě jsem nějak nepřišel na to, jak ty projeté použít na navigaci... použije je automaticky zatím tehdy, když mu při vypočítávání trasy zadám "Use habits" a pak si z nich asi taky vybírá.

    Jo a co se týče toho HW pro tu japonskou navigaci - má to 20GB disk, protože to samozřejmě má ještě spoustu dalších funkcí, ale platforma je MS Windows CE... Takže by to ta PDA třeba klidně zvládat mohla... mě osobně by stačilo to zobrazení jízdních pruhů před příjezdem na křižovatku.

    Jinak jsem to tedy zkoušel s tou cestou znovu (3 trasy) a lávku tam nemůžu dostat... ))
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00069557_mapsource_b5xX.jpg 
Zobrazení: 59 
Velikost: 56.7 KB 
ID: 2202  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    95

    Tak mrkni na tohle - nastaveno pro CAR/MOTOCYCLE a pro kratší vzdálenost:

    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00069558_mapalog_6h7C.jpg 
Zobrazení: 68 
Velikost: 78.0 KB 
ID: 2203  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    95

    A teď stejná trať a stejné nastavení v CitySelect 7
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00069559_mapalog2_qdGR.jpg 
Zobrazení: 63 
Velikost: 87.1 KB 
ID: 2204  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    95

    A ještě perlička, kde se oba produkty shodnou. Do Zlaté Uličky na Pražský Hrad z Chotkovy a že nekecám (viz.obr.) - přímo po schodech !!!
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00069562_SchodyAtlas_gekC.jpg 
Zobrazení: 70 
Velikost: 52.6 KB 
ID: 2205   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00069562_SchodyCitySelect_CKuA.jpg 
Zobrazení: 89 
Velikost: 49.8 KB 
ID: 2206  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    Hezký. Třeba máme různou verzi, ale do té zlaté uličky mě taky chtějí oba poslat po schodech ;o) Neříkám, že by to tam třeba SUVéčkem nešlo, ale co by na to řekli lidi a floydi.. ))
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    95

    Záruční podmínky jsem ještě nenastudoval. Možná je tam ale zmínka, že by Garmin hradil náklady na pokuty za špatnou navigaci... :yes:

    Ale motorku jsem měl pro tuhle navigaci zvolenou a tak třeba s Endurem...

    K verzím map:
    City Select Europe v7: 7.00
    Czech Republic R&R (ATLAS 10R): 4.10
    TOPO: 0.01


    Jinak Atlas 10R mám doma cca týden, tak předpokládám, že tahle verze je opravdu poslední. Tedy ne snad poslední, ale aktuální!
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    Hm, tak já mám Atlas10R někdy z listopadu, takže asi starou verzi (navíc pro mě bohužel nepoužitelnou v PDA..)... Asi šli obdobným směrem jako update CitySelect a jako CS7 zvorali některé části, které byly správně v CS6 (tedy hlavně Prahu v místech, která zas až tak dobře neznám...).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    95

    našrot: Tak jsem je tak v letu shédl cGpsMapper a moc z toho moudrej nejsem. To že to jede v řádku mě překvapilo - čekal jsem něco v podobě oken. Máš s tím nějakou osobní zkušenost? Ne že bych se chtěl pouštět do tvorby vlastních map (na to není čas ani chuť), ale jak to pracuje by mě celkem zajímalo.

    Ještě jsem našel nějaký GPS TrackMaker, ale zatím jsem ho nestahoval...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    Ten cGPSMapper je potřeba kvůli "překládání" map - ony se totiž nedají rovnou uložit v tom garminím, takže tenhle program ten formát udělá a ty jeho nové verze při zadání routovacích informací při kreslení mapy (typ silnice, směr atp.) udělají img, které je routovatelné. Ale vyzkoušené to moc nemám. Pro to, abys mapu vytvořil (nakreslil) potřebuješ jiné programy, např. MapEdit, který už nevím, kde se dá stáhnout (momentálně nemám žádný program pro tvorbu map nainstalovaný, protože bych na to stejně neměl čas ;o) )) - rozhodně je nějaký link na té adrese s volnými CZ mapami (http://gps-maps.info). Ten TrackMaker je něco obdobného, akorát to není úplně zadarmo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    95

    našrot: MapEdit jsem už taky vysledoval. Někde jsem četl zmínku o tom jak to dostat do MapSource. A prý pro přenos mapy do přístroje je nějaký program SendMap či kýho výra. Taky nehodlám ztrácet čas tvorbou map, ale tu a tam se nějaká vyskytne a tak není od věci být připraven

    Taky jsem koukal po něčem šikovném co by umělo importovat/exportovat z mps či gdb a zároveň šikovně spravovat waypointy. Něco jako např. GSAK, ale flexibilnější. Pokud by jsi měl nějaký dobrý tip...

    A ještě k tvé GPS - používáš v autě externí anténu nebo jedeš na přímo? Můžeš nastavit Waas/Egnos a pokud ano (a předpokládám, že ano), jaké máš s tímto signálem zkušenosti? (Pokud ho vůbec chytneš).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    Logman: SendMap funguje jen pro GPS připojené přes sériový port nebo USB, ale ne pro GPSky, co jsou napojené na PDA ( Tam to jde zatím co jsem viděl jen přes MapSource... Jinak ten MapEdit umí načíst a pracovat i s mps a gdb, ale nevím, jak to vypadá.

    A WAAS ani EGNOS bohužel moje GPS neumí, takže mi příjem a přesnost fakt záleží poměrně dost na počasí ;o) Jinak co jsem koukal, tak ty PDAčkový GPS Garmin a GPS10 apod. umějí stejně jenom WAAS, což je nám v Evropě taky na dvě věci... Jinak zobrazovat by se kdyžtak měly jako satelity s čísly 33 až 51 a ty jsem u sebe ještě neviděl ). No a co se týče externí antény, tak tahle GPSka jí nemá kam připojit, tudíž jedu přímo. Zatím jsem měl výrazné problémy se signálem akorát v kamarádově Mondeu, co má vyhřívané sklo - viděl jsem max. 3 satelity (v Praze) a to ještě jen občas a když jsem vylez, tak se jich chytlo minimálně 6... Přičemž jemu jeho BT GPSka od iTecu, která má citlivost něco kolem -80dBmV, což je ještě o hodně méně, než má ta moje (někde jsem četl, že má mít asi -124 dBmV, Holuxy prý běžně mají kolem -170dBmV), mu tam chodí bez problémů (ovšem on nesleduje počet satelitů).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 11 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Garmin Asus M-10 Změna jazyka navigace a znovuinstalace PDF prohlížeče
    Od Vidloch v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-03-2011, 12:44
  2. Garmin-Asus nüvifone M10 - Pěší portrait navigace do města
    Od nefrit_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-03-2011, 18:18
  3. Garmin-Asus nüvifone M10 – Přizpůsobení integrované Garmin navigace.
    Od nefrit_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 00:02
  4. Recenze navigace Garmin GPS 10 Deluxe
    Od basic_ce4you v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 15-11-2006, 21:54
  5. Garmin 10 Deluxe: navigace pro fajnšmekry [mobilmania.cz]
    Od Zdenek Malinsky v sekci Jaké si vybrat / koupit příslušenství?
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-09-2006, 13:24