Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: Align Screen - Problem

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    40

    Dobry den,
    mam problem s PPC Cassioepia EM-500, po obnově tovarniho nastaveni (full reset ... RESET + POWER po dobu 5 sekund) se nemužu dostat přes obrazovku Align Screen (takove to nastaveni pěti bodu na displeji)....nastavim pět nodu a zobrazi se mi zaes ta stejna obrazovka. Zkoušel jsem to nastavovat takhle dokola cca 20x ale pořad to děla to same. PPC komunikuje normalně s PC jde do něho i kopirovat jenom se nedostanu přes vyše zminěne nasaveni.

    Budu vděčny za jakoukoli radu.....děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    A co udělat ještě jednou hard reset?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    pokud po 5 kliknutich jde znovu align, znamena to, ze dotekovka pracuje, ale spatne, protoze tech 5 bodu odklikne jinde, nez je predpokladana tolerance, coz muze byt "necim" po HR, nebo klidne i HW problem.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    40

    No novej Reset nepomuže......Takže to zanamena že to asi už nerozchodim že :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    40

    Mmch pokud myslite tim HR..hard Reset tak tim by to byt nemělo vždiť to přece jenom obnovi tovarni nastaveni ne....a navic to nebylo poprve co jsem ho daval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    kdyby jsme nevedeli, ze se to stat muze i po HR, tak to asi nepiseme, ze jo i po HR se nahravaji veci do RAM a hold proste chyba se muze stat
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    40

    No jo to je fakt...vy toho vite určite o PPC vic než ja......no jo ale kdyby to bylo po HR tak když dam HR zovu tak by to mělo byt OK, nebo se pletu???
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    zkus par HR a neres okolnosti, pak se uvidi
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    40

    No problem je že už sem par Hard Resetu zkusil a žadna změna...nedalo by se to třeba oblbnout přes nějake vzdalene ovladani PPckča...něco jako rCE (http://www.nakka.com/soft/ptools/index_eng.html)...ale v rCE mi nejde simulovat Stylus že bych to odklikal na PC a ono by si to myslelo že zadavam ty body (jo vim že by to možnapak nešlo moc přesně v CEčkach
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    align dela to, ze mapuje HW dotykovou vrstvu, takze simulace je k nicemu. Co jsi s tim delal predtim? To slo vse OK a najednou po HR uz ne? Mozne je, ze nekde na displayi jeste neco tlaci na tu vrstvu (kryt, pozor na prsty, ...) a pak system dostane spatne vysledky, nebo to zkousel odklikavat vice krat, mozna se to vzpamatuje
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    40

    No...ja tušil že align děla něco takoveho....a vickrat sem to zkoušel.....no a s tim HR to bylo přesně tak ono to fungovalo....ale ja chtěl čistej system..dal sem HR a už to nejde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    40

    Vlastně ještě chvilku předtim začala blikat ta červena ledka a Pipat to...ale vubec nevim k čemu to je.....ani v manualu to neni popsane
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    40

    teda jo ta červena ledka je na upozorněni alramu a nějake varovani ale popis ruznych varovani v manualu neni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    40

    no takže nastaveni ALIGNU při startu sem zrušil (stačilo smazat Windows\Startup\Welcome.lnk...ale vubec nic to neřeši, protože to neni zkalibrovane......Zatim ovladam POcketko přes rCE z PC a snažim se to zkalibrovat ručně.....v registrech v HKEY_LOACL_MACHINE\Hardware\DeviceMap\Touch je klič CalibrationData takže se snažim měnit jeho hodnoty..ale moc mi to nejde...asi to vypada na nove PPCčko...je třeba začit šetřit :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Nemáš náhodou jen slabou baterii? To mě u iPAQu bliká červená.
    Jinak jak psal Hybo, udělat pár HR po sobě (bez kalibrace) a pak to zkusit znovu s kalibrací a dalším postupem po HR (nastavení datumu, času, regional settings a obnovou dat ze zálohy). Nedávno mi betaverze jednoho softu kousla PDA tak, že jsem musel udělat 3 HR po sobě, než vůbec naskočila původní kalibrační obrazovka. A taď v pohodě.
    Nevím, jak je Tvoje PDA staré, ale nepřemýšlel jsi o novém? Nejen v případě (který Ti nepřeju), že Ti dává včas vědět, že odchází do věčných lovišť
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Axim X50 align screen
    Od retrik v sekci Dell
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-07-2008, 20:22
  2. Universal - vada "Align screen"
    Od Metiu v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-03-2008, 21:39
  3. Problém s pda zvaný: "align screen"
    Od heiderak v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 04-02-2008, 20:49
  4. SPV M3100 align screen problem
    Od SDA v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-09-2007, 23:48
  5. Help - Align Screen
    Od lukike v sekci Acer
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 16-10-2005, 17:14